Νίκησε αλλά προβλημάτισε η Εθνική

Μπορεί στο τουρνουά της Λιθουανίας η Εθνική ομάδα να άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις, αλλά σε αυτό της Βραζιλίας παρουσίασε ένα διαφορετικό πρόσωπο.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν κακό για δύο δεκάλεπτα και χρειάστηκε τις εκτελεστικές ικανότητες του Βασίλη Σπανούλη στην τελευταία περίοδο για να φτάσει στη νίκη με 88-76.

Οι αδυναμίες στην άμυνα ήταν κάτι παραπάνω από χτυπητές, ενώ υπήρχαν διαστήματα που οι διεθνείς μας κολλούσαν στην επίθεση, ειδικά στο δεύτερο και στο τρίτο δεκάλεπτο. Αυτό σημαίνει
ότι ο Ηλίας Ζούρος καλείται να διορθώσει άμεσα τα κακώς κείμενα, αφού έχουν μείνει μόνο λίγες μέρες μέχρι την έναρξη του Προολυμπιακού τουρνουά στο Καράκας της Βενεζουέλας.

Δικαιολογία υπάρχει και έχει να κάνει με το μικρό χρονικό διάστημα που είχαν οι διεθνείς μας για να ξεκουραστούν, όπως επίσης και για το γεγονός ότι άργησαν να ενσωματωθούν όλοι οι παίκτες προκειμένου να γίνει σωστή προετοιμασία. Αυτό σημαίνει ότι τα επόμενα 24ωρα είναι πολύ κρίσιμα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που πρέπει να παρουσιαστεί έτοιμο στις 2 Ιουλίου! Ακόμα και έτσι όμως, μπορεί να ανατρέπει την εικόνα ενός αγώνα και να φέρνει το ματς στα μέτρα της.

    
Εκείνος που έκανε τη διαφορά ήταν ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος με συνεχόμενους πόντους (σ.σ. 12 σε εκείνο το διάστημα) «σκέπασε» τις πολλές αδυναμίες στην άμυνα οδηγώντας το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στη νίκη. Βέβαια ήταν και το διάστημα που... σοβαρεύτηκαν και οι υπόλοιποι διεθνείς ειδικά στην άμυνα.

Μέχρι το 33' η Νιγηρία έμοιαζε με... ντριμ τιμ έχοντας το προβάδισμα με 69-64. Άλλωστε από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά οι Αφρικανοί ήταν μονίμως μπροστά στο σκορ, με γνώμονα την κυριαρχία στα ριμπάουντ και τα πολλά κενά της Εθνικής στην άμυνα. Όμως από εκείνο το σημείο και μετά η «γαλανόλευκη» έβαλε τα πράγματα σε μια σειρά.

Με ένα σερί 9-0 πήρε κεφάλι στο σκορ με 73-69, ενώ με συνεχόμενα τρίποντα εκτόξευσε τη διαφορά και στο +12 (83-71) διευρύνοντας το επιμέρους σκορ στο 19-2! Εκτός του Σπανούλη εξαιρετική ήταν η παρουσία του Μπουρούση στο πρώτο ημίχρονο, όπως και αυτή του Πρίντεζη.

Σημαντικό ρόλο για να γυρίσει το ματς έπαιξε το κοντό σχήμα που δοκίμασε ο Ζούρος έχοντας στο παρκέ και τους τρεις γκαρντ (Καλάθη, Σπανούλη, Ζήση). Το γεγονός αυτό έφερε πίεση στην περιφέρεια και εύκολα καλάθια στο transition παιχνίδι. Στα μελανά σημεία του αγώνα ο τραυματισμός του Κώστα Καϊμακόγλου, ο οποίος δέχθηκε γονατιά στο δεξί του πόδι μόλις στο δεύτερο λεπτό και αποχώρησε από το ματς. Σήμερα θα φανεί η σοβαρότητα της κατάστασής του.

Τα δεκάλεπτα: 26-19, 42-45, 62-64, 88-76.

ΕΛΛΑΔΑ: Βασιλειάδης 3, Μπουρούσης 10, Ζήσης 10, Σπανούλης 20, Καλάθης 12, Φώτσης 3, Πρίντεζης 15, Παπανικολάου 6, Μαυροειδής 3, Μάντζαρης 3, Σλούκας 3, Μπράμος, Καϊμακόγλου, Καββαδάς.

ΝΙΓΗΡΙΑ: Σκιν 11,Ιμπέκουε 2, Ντιόγκου 17, Αλ Φαρούκ 8, Νταγκουντούρο 9, Ογκούτσι 7, Άρτσιμπονγκ 4, Αλάντε 16, Ογιεντέζι 2, Ογκμπούζα.
Keywords
Τυχαία Θέματα