Crossover , εφαρμογή για εγκατάσταση Windows εφαρμογών στο Linux

Το CrossOver είναι ένα λογισμικό το οποίο αποτελεί μια καλύτερη υλοποίηση του Wine, ώστε να τρέχουμε εφαρμογές των Windows σε Linux desktop.

Τα έσοδα του απορροφούνται από το ίδιο το Wine, προκειμένου να συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του με σκοπό να μπορούν οι προγραμματιστές και οι εταιρείες να συνεχίσουν να προσφέρουν

δωρεάν τις υπηρεσίες τους.

Το γραφικό του περιβάλλον και η λίστα των εφαρμογών που υποστηρίζει είναι σαφώς καλύτερη από αυτή του Wine και έτσι το συγκεκριμένο λογισμικό έχει ιδιαίτερη απήχηση τόσο σε επαγγελματικά, όσο και οικιακά περιβάλλοντα.

Αρκετές διανομές όπως το Ubuntu, το έχουν διαθέσιμο στους διαχειριστές πακέτων, όμως πρόκειται ουσιαστικά για μια trial έκδοση, η οποία έχει διάρκεια 14 ημερών.

Βέβαια, τόσο το CrossOver, όσο και το ίδιο το Wine είναι διαθέσιμα όχι μόνο για Linux, μα και για OSX, καθώς και για άλλα Unix based συστήματα.

Η εξέλιξη του είναι συνεχής και με θεαματικά αποτελέσματα καθώς το να τρέξει κάποιος τα Project 2010 και Microsoft Vision 2010, είναι εφικτό και μάλιστα χωρίς κάποιο πρόβλημα.

Μαζί με το Wine 1.4.1, έφτασε και το CrossOver στην έκδοση 11.2.0, προσθέτοντας κάποια ακόμα χαρακτηριστικά, όπως:

-Υποστήριξη για το Mac OS X 10.8 “Mountain Lion

-Υποστήριξη για το Fedora 17 με UDisks2

-Ο διαχειριστής πακέτων zypper χρησιμοποιείται αντί του YaST για το SUSE/openSUSE.

-Διορθώθηκε το πρόβλημα εγκατάστασης, από το Ubuntu Software Center

Keywords
Τυχαία Θέματα