Αυλαία στο 21ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου

Η αυλαία ανοίξε στη Φινλανδία και το Ελσίνκι για το 21ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου και την πρώτη ημέρα των αγώνων μετέχουν 12 Ελληνες, ανάμεσά τους και μερικές από τις καλύτερες ελληνικές ελπίδες για διάκριση.

Αλλωστε από νωρίς θα μπει στη δράση και ο άτυπος αρχηγός της ελληνικής ομάδας, ο Περικλής Ιακωβάκης. Ο πιο έμπειρος στη συγκεκριμένη- αλλά και γενικά στις μεγάλες διοργανώσεις- βρίσκεται στο Ελσίνκι ως ο ταχύτερος που θα τρέξει στα 400 μ. εμπόδια χάρη στο 49.04 που σημείωσε

στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Ο προκριματικός έχει τις προδιαγραφές... περιπάτου για τον Ιακωβάκη, αφού οι ταχύτεροι αντίπαλοί του είναι ο Γερμανός Τομπίας Γκελ (49.75) και ο Ρώσος Βλαντιμίρ Αντμάνις (49.87).

Με δεδομένο πως την πρόκριση παίρνουν οι τρεις πρώτοι κάθε σειράς και άλλοι έξι με χρόνο και ο δεύτερος Ελληνας του αγωνίσματος έχει ελπίδες να συνεχίσει τις κούρσες του στο Ελσίνκι.

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος τρέχει στην τρίτη σειρά, όπου με το 50.72 που έχει πετύχει φέτος είναι ο τέταρτος ταχύτερος, με πιο γρήγορο της κούρσας τον Βρετανό Νέθιαν Γούντγουορντ (49.42).

Η πρώτη ημέρα προβλέπεται ιδιαίτερα... αποδοτική για την ελληνική ομάδα καθώς στους αγώνες «πέφτουν» και τέσσερις άλτες. Η δυνατή τριάδα του τριπλούν γυναικών και ο Κώστας Μπανιώτης.

Ο άλτης από την Κομοτηνή έχει περάσει τα 2,25 μ. φέτος, αλλά τα 2,28 μ. που αποτελούν το όριο για τον τελικό στο ύψος δύσκολα θα τον... ταλαιπωρήσουν. Αλλωστε ο Μπανιώτης έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια πως κρατά το... καλύτερο για τις μεγάλες διοργανώσεις.

Ο 24χρονος αγωνίζεται στο δεύτερο γκρουπ, ενώ στο πρώτο γκρουπ μετέχει ο Κυριάκος Ιωάννου. Αν και... βασανισμένος για μία ακόμη χρονιά από διαδοχικά προβλήματα, ο Κύπριος πρωταθλητής του ύψους έχει περάσει τα 2,30 μ. στον μοναδικό του αγώνα έως τώρα. Στο Ελσίνκι ο Ιωάννου επανέρχεται στις μεγάλες διοργανώσεις για πρώτη φορά από το χειμώνα του 2010, όταν ήταν τέταρτος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού.

Στα... χαρτιά, την Τετάρτη το μεσημέρι θα πρέπει τρεις Ελληνίδες άλτριες να βρίσκονται ήδη στον τελικό του τριπλούν. Η Αθανασία Πέρρα με το 14,71 μ. που σημείωσε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και η Βούλα Παπαχρήστου (14,58 μ.) με τη Νίκη Πανέτα (14,50 μ.) που στον ίδιο αγώνα έκαναν την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση, δεν θα πρέπει να έχουν κανένα πρόβλημα στον προκριματικό.

Το όριο για το «εισιτήριο» είναι 14,20 μ., το οποίο είναι στις δυνατότητές και των τριών Ελληνίδων. Η Πέρρα με την Πανέττα μετέχουν στο πρώτο γκρουπ του προκριματικού, ενώ η Παπαχρήστου στο δεύτερο, μαζί με την κορυφαία φέτος στην Ευρώπη Κσένια Ντζιάτσουκ (14,76 μ.) αλλά και τη δύο φορές «χρυσή» Ολυμπιονίκη Φρανσουά Μπανγκό (14,27 μ.).

Το «ποδαρικό» για την ελληνική ομάδα θα κάνει ο Μιχάλης Σταματόγιαννης. Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ σε κλειστό στίβο μετέχει στο δεύτερο γκρουπ του προκριματικού της σφαιροβολίας. Εως τώρα έχει σημειώσει 19,65 μ., αλλά σε κάθε αγώνα του βελτιώνεται. Ετσι έχει ελπίδε
Keywords
Τυχαία Θέματα