Επίσκεψη Ανάν στη Συρία

Ο Κόφι Άναν θα μεταβεί στη Δαμασκό στις 10 Μαρτίου πραγματοποιώντας την πρώτη επίσκεψή του στη Συρία ως ειδικός απεσταλμένος του Αραβικού Συνδέσμου και του ΟΗΕ για τη χώρα αυτή, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Νάμπιλ ελ Αράμπι.

Την ίδια ώρα εκπρόσωπος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) δήλωσε ότι ομάδες του Ερυθρού Σταυρού και

της Συριακής Αραβικής Ερυθράς Ημισελήνου κατάφεραν σήμερα να φτάσουν σε δύο γειτονιές της Χομς, όπου διανέμουν τρόφιμα και κουβέρτες στους αμάχους, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και οικογένειες που κατάφεραν να φύγουν από τη συνοικία Μπάμπα Αμρ της Χομς.

"Βρισκόμαστε στις γειτονιές αλ Ινσάατ και αλ Ταουζίι. Η Αλ Ινσάατ είναι η πιο κοντινή γειτονιά στην Μπάμπα Αμρ. Είναι προφανές ότι και οι κάτοικοι της περιοχής χρειάζονται βοήθεια, αλλά εκεί φιλοξενούνται επίσης πολλές οικογένειες που έχουν φύγει από τη Μπάμπα Αμρ", δήλωσε ο Χίσαμ Χάσαν, εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ.

Αυτοκινητοπομπή της ΔΕΕΣ που μεταφέρει τρόφιμα για "μερικές χιλιάδες ανθρώπους" και λοιπό ανθρωπιστικό υλικό έφτασε επίσης στη Χομς από τη Δαμασκό, προσέθεσε ο Χάσαν, διευκρινίζοντας ότι είναι η δεύτερη αυτοκινητοπομπή σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα