Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει

Μέχρι την Παρασκευή καλούνται οι ιδιώτες να απαντήσουν αν θα συμμετέχουν εθελοντικά στο πρόγραμμα συρρίκνωσης της αξίας των ομολόγων τους κατά 53,5%. Κλειδί για την επιτυχία του προγράμματος αποτελεί το ύψος της συμμετοχής, καθώς το αρχικό σχέδιο προβλέπει να ξεπεράσει το 80% που θεωρείται πάντως παρά πολύ δύσκολο. Το ελληνικό κούρεμα θα επηρεάσει και τις πολιτικές εξελίξεις δεδομένου ότι αποτελεί προυπόθεση για να ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος στη χώρα. Η πορεία του PSI

και το νέο οικονομικό πρόγραμμα της χώρας απασχόλησε τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος με τον υπ. Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο.

Η εβδομάδα κρίνει και το χρόνο των εκλογών

Μια επιτυχής ολοκλήρωση του PSI ανοίγει δρόμο για κάλπες πιθανότατα την πρώτη ή τη δεύτερη εβδομάδα του Μαίου, σε ένα σκηνικό ρευστό, και με μεγάλες επισφάλειες για την επόμενη ημέρα. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πολυκομματική Βουλή, με ενδεχόμενο αυτοδυναμίας σημαντικά περιορισμένο.

Το θέμα αυτό προκαλεί ήδη ζυμώσεις για κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς χτίζει προεκλογική στρατηγική με όχημα την αυτοδυναμία. Αίσθηση πάντως προκάλεσε η συνέντευξη του Δημήτρη Αβραμόπουλου που δεν απέκλεισε μια τέτοια προοπτική, ενώ το σενάριο της συγκυβέρνησης βρίσκει αρκετούς υποστηρικτές, ανάμεσα σε κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος αλλά και ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Αίσθηση πάντως προκάλεσε και τα όσα είπε το πρωί στον Αντέννα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος για το θέμα αυτό...

Το μετά των εκλογών βέβαια απασχολεί και τα κόμματα της Αριστεράς. Στο Ευρωπαικό κομμάτι της και τη Δημοκρατική Αριστερά υπάρχουν προβληματισμοί και κινητικότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα