Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι ναυτεργάτες

15:53 5/3/2012 - Πηγή: NewsBomb
Σχετικά με τη λήψη των σχετικών αποφάσεων αναμένεται να συνεδριάσει στις 10 το πρωί της Τρίτης η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), ενώ οι ναυτεργάτες σκοπεύουν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.
Συγκεκριμένα η ΠΝΟ αντιδρά στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, στην ένταξη του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ και στην επιχειρούμενη κατάργηση
του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ) και την υπαγωγή του στον ΟΑΕΔ .
Επίσης έχει αίτημα να διατηρήσει την αυτοτέλειά του το ΝΑΤ με άμεση επιχορήγησή του από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να σταματήσουν οι περικοπές των συντάξεων, και τη διατήρηση της αυτοτέλειας του Ειδικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτικών (ΕΛΟΕΝ), που στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο από πόρους των ναυτικών.
Όσον αφορά στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον Οίκο Ναύτου, οι οποίοι το πρωί προχώρησαν σε επ’’ αόριστον κατάληψη του κτιρίου, ο γ.γ. της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς σχολίασε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «διαλύεται ένας σημαντικός κλάδος για τη χώρα μας, που είναι η ναυτιλία».
Σημειώσε επίσης ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεσα ένα πολιτικό πρόσωπο το οποίο θα αναλάβει την ηγεσία ενός αυτόνομου υπουργείου για τη ναυτιλία και θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα των ναυτικών, ενώ την ίδια στιγμή προανήγγειλε δυναμικές κινητοποιήσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα