Ιαπωνία: Προειδοποιούν για καινούριο σεισμό

Ένα χρόνο μετά τον καταστροφικό σεισμό της 11ης Μαρτίου στην Ιαπωνία, οι ερευνητές προειδοποιούν και πάλι για "Ένα Μεγάλο Σεισμό", όπως τον ονομάζουν, που απειλεί το Τόκιο και μάλιστα αρκετοί από τους επιστήμονες αυτούς δίνουν 50% πιθανότητες να συμβεί μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Κάθε ημέρα σημειώνονται περίπου δύο σεισμοί μεγαλύτεροι των 3 βαθμών στην περιφέρεια του Τόκιο, πέντε φορές περισσότεροι σε

σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

"Υπάρχει κίνδυνος σεισμού μεγέθους 7 βαθμών σε όλη την Ιαπωνία, συμπεριλαμβανομένης και της περιοχής του Τόκιο, αλλά ο κίνδυνος αυτός δεν είναι μεγαλύτερος ή μικρότερος σε σχέση με άλλα μέρη", τόνισε ο καθηγητής Ρόμπερτ Γκέλερ από το πανεπιστήμιο του Τόκιο.

Σύμφωνα με άσκηση προσομοίωσης της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Επίγειων και Θαλάσσιων Επιστημών και Τεχνολογιών (Jamstec), αν ένας σεισμός μεγέθους 7,3 βαθμών σημειωθεί στο βόρειο τμήμα του Κόλπου του Τόκιο μια καθημερινή στις έξι το απόγευμα, με ανέμους να πνέουν με 15 μέτρα το δευτερόλεπτο, θα χάσουν τη ζωή τους 6.400 άνθρωποι και 160.000 θα τραυματιστούν.

Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να οργανώσει προσωρινές διοικητικές υπηρεσίες στην Οζάκα, 550 χιλιόμετρα δυτικά του Τόκιο, σε περίπτωση που η πρωτεύουσα καταστραφεί.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα