Δεν πάει Κροατία η Μέρκελ

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε από τις Βρυξέλλες ότι ο λόγος της απουσίας της από τον εορτασμό στο Ζάγκρεμπ για την ένταξη της Κροατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) είναιτο φορτωμένο πρόγραμμά της και ότι χαίρεται πολύ για την ένταξη της χώρας στην Ένωση.

"Έχω πολύ φορτωμένο πρόγραμμα. Ο εορτασμός στην Κροατία είναι αργά το βράδυ της Κυριακής, αν κοιτάξετε το πρόγραμμά μου για τη Δευτέρα

θα δείτε ότι είναι αδύνατο να μεταβώ" τόνισε η κ. Μέρκελ στη διάρκεια συνέντευξης τύπου από τις Βρυξέλλες όπου πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ.

Ηκ. Μέρκελ ανέφερε ακόμη ότι είχε συνομιλία με τον πρωθυπουργό της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς και ότι του είπε ότι ευχαρίστως θα πήγαινε στην Κροατία μετά τις εκλογές, αν θα εξακολουθεί να είναι καγκελάριος.

"Πιστέψτε με, ειλικρινά χαίρομαι για την ένταξη της Κροατίας στην ΕΕ" δήλωσε η κ. Μέρκελ.

ΟΈλμαρ Μπροκ ευρωβουλευτής από τη γερμανική Χριστιανο-Δημοκρατική Ένωση,το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε την Πέμπτη δυσαρέσκεια λόγω του αντίκτυπου που είχε στην Κροατία η είδηση της μη άφιξης της Γερμανίδας καγκελαρίου για τον κεντρικό εορτασμό της ένταξης της χώρας στην ΕΕ, τονίζοντας ότι αυτό "δεν είναι δίκαιο προς τη Γερμανία, που έκανε τα περισσότερα για την Κροατία".

"Είναιαδιανόητο αυτές τις μέρες, τις στιγμές γιορτής, βασική είδηση στα ΜΜΕ να είναι η μη άφιξη της Γερμανίδας καγκελαρίου, η οποία δεν μεταβαίνει για πολύ σαφείς λόγους, όχι πολιτικούς. Είναι εντελώς ανέντιμο προς τη χώρα, η οποία, σε αντίθεση με την πλειοψηφία των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών, αγωνίστηκε πιο πολύ για την αναγνώριση της κροατικής ανεξαρτησίαςκαι όλο αυτό τον καιρό στήριζε την ένταξη της Κροατίας στην ΕΕ. Πάνω από το 90% των βουλευτών στη Γερμανική Βουλή ψήφισε υπέρ της ένταξης τηςΚροατίας στην ΕΕ κι αυτό το μήνυμα πρέπει να μεταφέρετε στη χώρα σας και όχι αυτά τα ερωτήματα που αφορούν το πρωτόκολλο" είπε ο κ. Μπροκ, κληθείς να σχολιάσει την μη άφιξη της Άνγκελα Μέρκελ στο Ζάγκρεμπ.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Keywords
Τυχαία Θέματα