Πέθανε ο φωτογράφος της Μέριλιν

Πέθανε χθες στο Μανχάταν σε ηλικία 83 ετών ο Αμερικανός φωτογράφος Μπερτ Στερν, ο οποίος είχε ζητήσει από την Μέριλιν Μονρό να φωτογραφηθεί γυμνή ως Σαλώμη, λίγο πριν από το θάνατό της το 1962.

Ο Στερν είχε μάλιστα μια διαμάχη με τον συνάδελφό του Λάρι Σίλερ για το ποιος από τους δύο τους υπήρξε ο τελευταίος φωτογράφος της Μέριλιν.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπο, στις 21 Ιουνίου 1962, ο Στερν είχε

ραντεβού με την Μονρό στο Λος Άντζελες για μια φωτογράφηση για το τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού Vogue, το οποίο κυκλοφόρησε με τις φωτογραφίες της σταρ.

«Κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου που δουλέψαμε, τράβηξα περισσότερες από 2000 φωτογραφίες της Μέριλιν, με περίπου είκοσι διαφορετικά κοστούμια, αν υποθέσουμε πως ένα φουλάρι αποτελεί κοστούμι. Σίγουρα η Μέριλιν δεν είχε καμία αμφιβολία ότι η ύπαρξή μου θα καθορίζονταν από τις δικές τις φωτογραφίες», δήλωσε ο Στέρν το 2011.

Εκτός από την Μέριλιν Μονρό, ο Στερν είχε απαθανατίσει διασημότητες από την Λιζ Τέιλορ και την Όντρεϊ Χέμπουρν ως τον Τρούμαν Καπότε και από τον Γκάρι Κούπερ ως το τοπ μόντελ Τουίγκι.

Keywords
Τυχαία Θέματα