Δεν είναι καλά νέα...

του Διονύση Δελλή

Μόλις χθες το μεσημέρι συμφώνησε να βγάλει από τα ταμεία της, 45 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Ισπανού Χουάν Μάτα. Να πραγματοποιήσει μια μεταγραφή από εκείνες που δίνουν ώθηση αγωνιστική αλλά και ψυχολογική. Μόλις βράδιασε όμως; Ήρθε ένα ακόμη χαστούκι μέσα στο Ολντ Τράφορντ. Ο αποκλεισμός από την Σάντερλαντ, στον ημιτελικό του Λιγκ Καπ.

Αν προκρινόταν, και με δεδομένο ότι η πρώτη φιναλίστ του θεσμού είναι η συμπολίτισσα Σίτι (που έχει σίγουρη θέση και στο Τσάμπιονς Λιγκ), η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξασφάλιζε από τώρα ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Έστω για το Europa League.



Τώρα δεν νοιώθει σίγουρη ούτε καν για αυτό. Για την έξοδο της στην Ευρώπη. Είναι ήδη αποκλεισμένη από το κύπελλο. Είναι και στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ. Το θηρίο του Αγγλικού ποδοσφαίρου, είναι λαβωμένο. Η κρίση αποτελεί πια αδιαμφισβήτητο γεγονός.

Τι απέμεινε στον Μόγιες; Το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί που περιμένει ο Ολυμπιακός. Με δεδομένο λοιπόν ότι το πρώτο ματς είναι σε ένα μήνα και στο διάστημα αυτό η Γιουνάιτεντ έτσι όπως πάει μπορεί να έχει χάσει κάθε επαφή με τις καλές θέσεις του πρωταθλήματος, τα νέα για τους Ερυθρόλευκους δεν είναι καθόλου ευχάριστα. Η Μάντσεστερ θα παίζει στα αστέρια την τελευταία της ευκαιρία, να περισώσει κάτι μέσα στην χρονιά. Αποκλείεται λοιπόν να την πιάσει ο πρωταθλητής Ελλάδας στον... ύπνο. Αποκλείεται να την βρει αποσυντονισμένη. Προφανώς έτσι όπως παίζει είναι αποδυναμωμένη σε σχέση με την εικόνα που έχουμε συνηθίσει. Αντικειμενικά όμως, το δημοφιλέστερο club του πλανήτη και στην κατάσταση που είναι σήμερα, είναι κλασικό φαβορί για την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης.

Είναι άλλο πράγμα αυτό που θέλουμε, άλλο αυτό που ελπίζουμε, και άλλο αυτό που ισχύει. Και ο Ολυμπιακός παρά την μεγάλη πρόοδο που έχει κάνει, παρά την σταθερή πια παρουσία του στο top 25 της Ευρώπης δεν έχει παρά συγκεκριμένες πιθανότητες απέναντι στους πρωταθλητές Αγγλίας. Την ομάδα που το ρόστερ της αυτή τη στιγμή κοστολογείται κάτι λιγότερο από 500.000.000 ευρώ (ο Ολυμπιακός μόλις που προσπερνά τα 70 εκατ ευρώ). Δεν είναι καλά νέα λοιπόν αυτά που σταθερά έρχονται από την Αγγλία το τελευταίο διάστημα. Δεν αλλάζουν όμως και σε κάτι την προσπάθεια που θα κάνουν οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ. Θα παίξουν για τις πιθανότητες που έχουν και ότι... βγει.

Άλλωστε τον στόχο στο Τσάμπιονς Λιγκ, τον πέτυχαν με την πρόκριση στους «16». Αν έχει παρακάτω αυτός ο δρόμος; Ο Ολυμπιακός θα γράψει ιστορία με χρυσά γράμματα. Όχι γιατί θα είναι στους «8». Αλλά για το ότι θα έχει καταφέρει να αποκλείσει έναν αληθινό μύθο του football. Γιατί τέτοια πρόκριση στο παρελθόν το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν πέτυχε ποτέ...

Keywords
Τυχαία Θέματα