«Πυρά» προς Ξηρό

Αυστηρό μήνυμα εναντίον όποιου επιχειρεί να εμφανιστεί ως συνεχιστής της 17Ν στέλνει μέσα από τη φυλακή ο υπαριθμόν 2 της οργάνωσης Δημήτρης Κουφοντίνας, κι ενώ ο Χριστόδουλος Ξηρός στο βίντεο-μανιφέστο του είχε αυτοπροβληθεί ως ελεύθερο μέλος της 17Ν. Σε δήλωσή του προς την «Εφημερίδα των Συντακτών», ο Κουφοντίνας γράφει ότι η 17Ν έκλεισε τον κύκλο της το 2002, και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα και την ιστορία της, πολύ περισσότερο να δηλώνει συνεχιστής της. Στο ίδιο πνεύμα και ο αδελφός του καταζητούμενου, Σάββας Ξηρός.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Τα τελευταία χρόνια

στη χώρα μας, στα πλαίσια του πολύμορφου κινήματος αντίστασης, αναπτύσσεται ένα άλλο αντάρτικο. Νέου τύπου, πιο μητροπολιτικό, με χαρακτηριστικά διαφορετικά από το δικό μας. Το οποίο αναπόφευκτα θα πρέπει να λάβει υπόψη τη δική μας εμπειρία, όπως δοκιμάστηκε στην ιστορική της διαδρομή». Και καταλήγει: «...οφείλω να προειδοποιήσει προς κάθε κατεύθυνση και προς οποιονδήποτε επίδοξο διεκδικητή, ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί και να καπηλεύεται το όνομα και την ιστορία της 17Ν, πολύ περισσότερο να δηλώνει συνεχιστής της».

«Η οργάνωση δεν υπάρχει» δήλωσε στο ραδιόφωνο του Άλφα ο Σάββας Ξηρός και αναφερόμενος στην πιθανότητα μιας νέας 17Ν απάντησε: «το παραμύθι αυτό τελείωσε, δεν υπάρχει αυτή η ομάδα που είχε μια συγκεκριμένη ψυχοσύνθεση». Για την απόφαση του αδελφού του Χριστόδουλου να ξεκινήσει εκ νέου αντάρτικο, ο Σάββας Ξηρός είπε ότι διατρέχει θανάσιμο κίνδυνο, και πως είναι ένα ζήτημα που τον ίδιο τον έχει πικράνει.

Και νέες συλλήψεις, εν τω μεταξύ, από την αντιτρομοκρατική στο πλαίσιο των προσπαθειών για τον εντοπισμό του Χριστόδουλου Ξηρού. Συνελήφθησαν τρία άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο -δυο στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες σε σπίτια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός, καθώς και οι Νίκος Μαζιώτης, Παναγιώτα Ρούπα και οι εκτελεστές των μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, έχουν επικηρυχθεί συνολικά με 4 εκατομμύρια ευρώ.

Απομακρύνθηκε, εν τω μεταξύ, η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού, που μετακινείται σε άλλο σωφρονιστικό ίδρυμα μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για την ελευθερία κινήσεων του Χριστόδουλου Ξηρού σε πτέρυγες και κελιά.
Όσον αφορά τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, έχουν απολογηθεί και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 10, ενώ έχουν κληθεί άλλοι 7.

Keywords
Τυχαία Θέματα