B' Όμιλος

Όμιλος με ξεκάθαρα φαβορί, στον οποίο συμμετέχουν οι δύο ομάδες που έφτασαν μέχρι το φινάλε στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ολλανδία και Ισπανία αναμένεται να είναι αυτές που θα πάρουν και την πρόκριση αλλά κανείς δεν μπορεί να ξεγράφει την Χιλή που τα τελευταία χρόνια έχει δείξει ότι είναι ένας αντίπαλος υπολογίσιμος. Τον όμιλο συμπληρώνει η Αυστραλία. Η Ισπανία, που θα λάβει μέρος για 15η φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα την τελευταία 10ετία με δύο κατακτήσεις Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και μία Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αυτό θα προσπαθήσουν να κάνουν
και στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Οι παίκτες του Ντελ Μπόσκε κατέκτησαν τα πάντα στα ευρωπαϊκά γήπεδα τη σεζόν που ολοκληρώθηκε και στόχος δεν είναι άλλος από το repeat. Στον όμιλο θα αντιμετωπίσουν και τους “οράνιε” με τους οποίος συναντήθηκαν στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής και με ένα γκολ του Ινιέστα τους πήραν το Κύπελλο στον τελικό. Οι Ολλανδοί που ως συνήθως έκαναν πλάκα στα προκριματικά (9 νίκες και 1 ισοπαλία) ψάχνουν την εκδίκηση αλλά η ομάδα τους δεν έχει καμία σχέση με αυτή που παρακολουθήσαμε πριν από 4 χρόνια. Ένα ρόστερ αλλαγμένο και με τον τεχνικό της ομάδας, Λουίς Φαν Χάαλ να προσπαθήσει να μετατρέψει το κλασσικό 4-3-3 σε 5-3-2.

Η εμπειρία απουσιάζει αλλά ο Άριεν Ρόμπερν θα είναι πάλι εκεί έτοιμος να ηγηθεί τις προσπάθειες της ομάδας του. Όλα τα φώτα και οι προβολείς είναι λογικό και αναμενόμενο να πέφτουν πάνω σε αυτούς του δύο με την Χιλή να προσπαθεί να κλέψει λίγη από την λάμψη τους. Με μία εξαιρετική παρουσία στα προκριματικά της Λατινικής Αμερικής, όπου και τερμάτισε τρίτη με μόλις 4 βαθμούς διαφορά από την Αργεντινή και με παίκτες όπως οι Σάντσες, Βιδάλ και Μεδέλ η ομάδα του Χόρχε Σαμπάολι θα επιδιώξει να μπει σφήνα ανάμεσα στους μεγάλους και να φτάσει και πάλι στους 16 όπως έκανε και πριν από 4 χρόνια.

Τέλος, η Αυστραλία αναμένεται να έχει περισσότερο ρόλο κομπάρσου στον όμιλο, στο τέταρτο Μουντιάλ που λαμβάνει μέρος και τρίτο συνεχόμενο καθώς κανείς δεν έχει αυταπάτες ότι μπορεί να πετάξει έξω κάποια από τις άλλες τρεις του ομίλου. Ο τεχνικός των “καγκουρό” Αντζι Ποστέκογλου, έχει πάρει μαζί του στην αποστολή κυρίως νέους ποδοσφαιριστές, με εξαίρεση τους Μπρεσιάνο, Κέιχιλ και περιμένει να τον δικαιώσουν με κάποιες αξιόλογες εμφανίσεις απέναντι σε μεγαθληρια.

Το πρόγραμμα του Β' ομίλου
13/6 Ισπανία - Ολλανδία 22:00
14/6 Χιλή - Αυστραλία 01:00
18/6 Ισπανία - Χιλή 22:00
18/6 Αυστραλία - Ολλανδία 19:00
23/6 Αυστραλία - Ισπανία 19:00
23/6 Ολλανδία - Χιλή 19:00
Keywords
Τυχαία Θέματα