Ο Β. Μόρας και ο Χ. Χολέμπας στον ΑΘΗΝΑ984

Λίγο πριν τη σέντρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο ΑΘΗΝΑ 9.84 ανοίγει... γραμμή με τη Βραζιλία. Οι διεθνείς ποδοσφαιριστές, Βαγγέλης Μόρας και Χοσέ Χολέμπας, μίλησαν στις 12/6 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους δημοσιογράφους, Διονύση Δελλή και Στέφανο Λεμονίδη.

Μεταξύ άλλων, είπαν:

* Βαγγέλης Μόρας: «Σίγουρα η πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας είναι ό,τι καλύτερο και εύχομαι πραγματικά να ζήσουμε τον παλμό που θα έχει ο κόσμος και εμείς που θα είμαστε στη βάση μας, στο

ξενοδοχείο, κάτι το οποίο δεν ζήσαμε στη Νότια Αφρική, λόγω των αυστηρών μέτρων. Εύχομαι να είναι όλα καλά και να το ευχαριστηθούμε όσο μπορούμε. Όλοι μέσα μας πιστεύουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε κάτι παραπάνω. Πάμε να κερδίσουμε όλα τα ματς, αν γίνεται. Σε κάθε ματς μπαίνεις για να κερδίσεις. Δεν μπαίνεις για να χάσεις, οπότε στόχος μας είναι να βρεθούμε σε καλή κατάσταση και να κάνουμε ό,τι μπορεί ο καθένας -και ατομικά και ομαδικά- πάνω απ' όλα για να μπορέσουμε να φτάσουμε την ομάδα ακόμα πιο ψηλά. Ο στόχος μας είναι να καταφέρουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση και να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται. Το καλό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι ότι πετυχαίνεις ομάδες, οι οποίες έχουν τελείως διαφορετικές κουλτούρες, παίζουν τελείως διαφορετικό ποδόσφαιρο, οπότε δεν μπορείς να ξέρεις τι να περιμένεις».

* Για τον αντικαταστάτη του Φερνάντο Σάντος:

«Το κυριότερο είναι να βρεθεί ένας προπονητής, ο οποίος θα πάρει την σκυτάλη από τον κ. Σάντος και θα έχει όρεξη για δουλειά, θα γνωρίζει τι θα συναντήσει, θα είναι ένας προπονητής καταξιωμένος, οπότε θα είναι ακόμα πιο εύκολα γι' αυτόν να συνεχίσει αυτή την πορεία».

Σε άλλο σημείο είπε: «Δεν νομίζω ότι έχει βελτιωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο και το ελληνικό πρωτάθλημα. Η αλήθεια είναι ότι έχει βελτιωθεί ο Έλληνας ποδοσφαιριστής. Ο Έλληνας πάντα είχε τη δυνατότητα να καταφέρει κάτι παραπάνω. Τώρα, του δίνεται η ευκαιρία στο εξωτερικό, είναι ακόμα πιο εύκολο και το αποδεικνύει. Δυστυχώς, δεν έχουμε καταφέρει να βελτιώσουμε το δικό μας πρωτάθλημα, το δικό μας ποδόσφαιρο. Αυτό είναι που μας τρελαίνει εμάς, τους ποδοσφαιριστές, αλλά ευτυχώς ο Έλληνας ποδοσφαιριστής καταφέρνει και κρατάει την σημαία ψηλά...
Δεν αλλάζει κάτι με την απουσία του Φαλκάο. Ξέρουμε, βέβαια, ότι αν ήταν απόλυτα έτοιμος, είναι ένας ποδοσφαιριστής παγκόσμιας κλάσης και έτσι είναι θετικό που απουσιάζει. Αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι στην δική μας νοοτροπία, στον τρόπο σκέψης και στον τρόπο παιχνιδιού που θα πρέπει να ακολουθήσουμε. Αν εμείς δεν είμαστε συγκεντρωμένοι, δεν πρόκειται να καταφέρουμε αυτό που έχουμε βάλει ως στόχο από την αρχή. Οπότε, αν εμείς κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε, πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε ψηλά...
Οποιαδήποτε από τις μεγάλες ομάδες, είτε είναι η Γερμανία, η Ισπανία, η Βραζιλία, η Αργεντινή φτάσει μέχρι τον τελικό δεν θα είναι έκπληξη. Άρα, δεν μπορείς να πεις ποια θα είναι καλύτερη. Σίγουρα το αβαντάζ το έχουν οι ομάδες που αγωνίζονται εκεί, όπως η Βραζιλία και η Αργεντινή και όλες αυτές οι ομάδες που έχουν παίξει πολλές φορές σε τέτοιες θερμοκρασίες. Ένα μικρό προβάδισμα το έχουν».

* Χοσέ Χολέμπας: «Είμαστε απόλυτα έτοιμοι και προετοιμασμένοι για το Παγκόσμιο Κύπελλο, κάτι που φάνηκε νομίζω και στα φιλικά που δώσαμε. Είναι αλήθεια ότι στην Λατινική Αμερική υπάρχουν πολλές διαφορές και ειδικά στο κλίμα που επικρατεί εκεί. Εξαρτάται πάντα, όμως, από το πώς νιώθει ο καθένας. Οι Λατινοαμερικάνοι είναι λογικό να αισθάνονται καλύτερα στον δικό τους χώρο. Θα δούμε τι θα γίνει. Οπωσδήποτε θα είναι κάτι δύσκολο για όλους. Παίζουμε με αντιπάλους από διαφορετικές ηπείρους, που έχουν όμως ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αγωνίζονται σε πολλές ευρωπαϊκές ομάδες. Δεν ξέρω πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα, αν παίζαμε με αντιπάλους Ευρωπαίους. Πιστεύω ότι το πρώτο παιχνίδι είναι και το πιο σημαντικό. Πρέπει να παίξουμε σαν να είναι το τελευταίο ματς, σαν να είναι ένας τελικός. Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά, αλλά θα είναι πολύ καλό, από τον πρώτο αγώνα, να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να ξεκινήσουμε στον όμιλο με νίκη. Για εμένα, το πρώτο ματς είναι και αυτό που δείχνει το δρόμο για τη συνέχεια και την πορεία της ομάδας. Είναι σημαντικό που δεν παίζει ο Φαλκάο. Σίγουρα στην Κολομβία θα τον ήθελαν, αλλά από την στιγμή που έχει πρόβλημα στο γόνατο και δεν είναι 100% έτοιμος, δεν μπορεί να αγωνιστεί. Παρ' όλα αυτά, η Κολομβία έχει και άλλους καλούς ποδοσφαιριστές και καλούς επιθετικούς που θα προσπαθήσουν να αντικαταστήσουν τον Φαλκάο. Η Κολομβία είναι μία πολύ καλή και δυνατή ομάδα».

Και πρόσθεσε: «Καλές ομάδες είναι και οι άλλες δύο του ομίλου μας. Η Ιαπωνία και η Ακτή Ελεφαντοστού. Η Ιαπωνία είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ασία τα τελευταία χρόνια. Μία ομάδα που διαθέτει μικρόσωμους και γρήγορους ποδοσφαιριστές με καλή τεχνική. Από την άλλη μεριά, η Ακτή Ελεφαντοστού είναι μία ομάδα εντελώς διαφορετική από την Ιαπωνία. Είναι μία ομάδα πιο σκληρή πιο δυνατή και βασίζεται περισσότερο σε αυτό. Υπάρχουν πολλές διαφορές στον τρόπο που αγωνίζονται. Για μένα, το φαβορί του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι η Ισπανία. Μία ομάδα έμπειρη με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Υπάρχουν και άλλες καλές ομάδες στο Μουντιάλ, όπως η Βραζιλία και η Αργεντινή. Για την Γερμανία δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει. Το πρόβλημα της είναι στην επιθετική γραμμή, καθώς -απ' ό,τι ξέρω-, υπάρχει μόνο ο Κλόζε εκεί. Δεν ξέρω αν αυτό είναι λάθος του προπονητή η όχι. Δεν ξέρω τι πλάνο μπορεί να έχει και δεν γνωρίζω πόσο μακριά μπορεί να πάει η ομάδα».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα