Α' όμιλος

Στον πρώτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου συμμετέχουν οι Βραζιλία, Κροατία, Καμερούν και Μεξικό.

Ένας αμφίρροπος όμιλος τουλάχιστον αναφορικά με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, που δίνει και το εισιτήριο για την επόμενη φάση, καθώς φαβορί για την πρωτιά δεν μπορεί να είναι άλλη από την οικοδέσποινα χώρα. Η Βραζιλία, η οποία δεν έχει λείψει από κανένα Μουντιάλ θα προσπαθήσει μέσα στην έδρα της να σηκώσει το έκτο τρόπαιο έχοντας στον πάγκο της τον Λουίς Φελίπε Σκολάρι. Την πρώτη αγωνιστική του ομίλου, η Βραζιλία θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Κροατία, μία υπολογίσιμη δύναμη που μόνο προβλήματα
μπορεί να βάλει στους γηπεδούχους.

Η ομάδα του Νίκο Κόβατς πήρε την πρόκριση για τα γήπεδα της Βραζιλίας σε αγώνες μπαράζ κόντρα στην Ισλανδία. Στην αποστολή βρίσκονται και οι Ντάνιελ Πράνιτς, Γκόρντον Σίλντενφελντ που την εφετινή σεζόν φόρεσαν τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Το μεγάλο αστέρι των Κροατών ακούει στο όνομα Λούκα Μόντριτς, ενώ σημαντική είναι η απουσία του Κράνιτσαρ. Στον πρώτο όμιλο βρίσκεται και η πιο πετυχημένη ομάδα της Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής που είναι το Μεξικό, το οποίο έχει πάρει μέρος σε Παγκόσμιο Κύπελλο 17 φορές. Τζιοβάνι Ντο Σάντος της Βιγιαρεάλ και Ερνάντες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα είναι οι παίκτες που θα αναλάβουν να οδηγήσουν το Μεξικό στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι παίκτες του Μιγκέλ Ερέρα προβλημάτισαν ιδιαίτερα με την απόδοσή τους στα προκριματικά καθώς κατέλαβαν την τέταρτη θέση στον όμιλο Βόρειας/Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής αλλά πήραν την πρόκριση μετά από αγώνα μπαράζ κόντρα στη Νέα Ζηλανδία την οποία νίκησαν 5-1 και 2-4. Τέλος, τον όμιλο συμπληρώνει το Καμερούν του Σάμουελ Ετό. Μία ομάδα “τυπική” στο ραντεβού της με το Παγκόσμιο Κύπελλο καθώς από το 1982 και μετά έχει απουσιάσει μόνο το 1986 και το 2006, ενώ το 1990 έφτασε μέχρι και την προημιτελική φάση όπου και έχασε με 3-2 από την Αγγλία στην παράταση.

Προσγειώθηκε στη Βραζιλία κατακτώντας την πρώτη θέση στον όμιλο της με 13 βαθμούς σε 6 αγώνες. Στον πρώτο όμιλο είναι το αουτσάιντερ και η ομάδα με τις λιγότερες πιθανότητες για πρόκριση αλλά το σίγουρο είναι ότι θα παλέψουν για το καλύτερο όπως κάνουν σε κάθε μεγάλη διοργάνωση που λαμβάνουν μέρος.

Το πρόγραμμα του Α'ομίλου
12 Ιουνίου Βραζιλία – Κροατία 23.00
13 Ιουνίου Μεξικό-Καμερούν 19.00
17 Ιουνίου Βραζιλία – Μεξικό 22.00
19 Ιουνίου Καμερούν-Κροατία 01.00
23 Ιουνίου Καμερούν – Βραζιλία 23.00
23 Ιουνίου Κροατία-Μεξικό 23.00
Keywords
Τυχαία Θέματα