ΠΑΟΚ για πρωτάθλημα, μέχρις εσχάτων

Ο ΠΑΟΚ αρνείται να εγκαταλείψει όσες πιθανότητες έχει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Με πείσμα, πάθος και αυταπάρνηση καταφέρνει να μείνει ζωντανός δυο στροφές πριν το τέλος.

Ξεγραμμένο τον είχαν σχεδόν όλοι στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, μετά την ισοπαλία στη Λαμία και όταν στο 75΄ είχε βρεθεί πίσω στο σκορ όλα έμοιαζαν να έχουν χαθεί, αλλά δεν τα παράτησε, πάλεψε και στο τέλος κέρδισε.

Σήμερα απέναντι στον Ολυμπιακό που προερχόταν από μια ιστορική πρόκριση ο ΠΑΟΚ έδειξε και πάλι ωριμότητα, κατάφερε να ελέγξει το παιχνίδι πάρει άλλη μια νίκη και να συνεχίζει να κυνηγά με λύσσα το πρωτάθλημα.

Το ίδιο θα προσπαθήσει να κάνει και απέναντι στον Παναθηναϊκό και μετά τον Άρη και όσο έχει πιθανότητες θα παλεύει για τον τίτλο.

Γεμίζει αυτοπεποίθηση ο ΠΑΟΚ

Είναι δεδομένο ότι μετά από κάθε νίκη οι ασπρόμαυροι γεμίζουν ολοένα και περισσότερο με αυτοπεποίθηση η πίστη και το πιστεύουν ακόμη περισσότερο. Το τι θα συμβεί στο τέλος δεν εξαρτάται μόνο από αυτούς αλλά ακόμη και έτσι εκεί μέχρι το τέλος και αυτό είναι σημαντικό.

Ο ΠΑΟΚ φέτος είναι διεκδικητής του πρωταθλήματος όσο εκεί που δεν πάει άλλο, αντάξιος της εικόνας που έδειξε σε όλη σχεδόν την φετινή αγωνιστική περίοδο. Αν τελικά το σηκώσει κιόλας κάνοντας "τέσσερα στα τέσσερα" θα μιλάμε για ένα τεράστιο επίτευγμα.

Όλα αυτά δεν γίνονται τυχαία. Είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που γίνεται στις προπονήσεις, της ποιότητας των παικτών του και του χαρακτήρα που έχει χτίσει αυτή η ομάδα.

Κατάφερε να ανοίξει το σκορ χάρη στο κοφτερό μυαλό του Άντριγια Ζίβκοβιτς και την ικανότητα του Τάισον να χρησιμοποιεί και τα δυο του πόδια. Σε μια φάση που δεν είχε μόνο το εξαιρετικό τελείωμα του Βραζιλιάνου με το δεξί, μετά την πάσα με ανάποδο ψαλίδι που έβγαλε ο Ζίβκοβιτς αλλά χτίστηκε με υπομονή από τους παίκτες του. Με την μπάλα να φεύγει από το πόδι του Σάστρε από τα δεξιά προς τα αριστερά, να φτάνει μέχρι τον έτερο μπακ του Δικεφάλου τον Ράχμαν Μπάμπα και να επιστρέφει ξανά στον Ισπανό πριν το αεροπλανικό του Άντριγια Ζίβκοβιτς.

Όπως εξαιρετικά χτισμένη ήταν η αντεπίθεση του ΠΑΟΚ στο δεύτερο γκολ στο οποίο εκτελεστής ήταν ο Σέρβος. Από στατική φάση, κόρνερ του Ολυμπιακού, ξεκίνησε η ανάπτυξη του Δικεφάλου με τον Τάισον να σκάβει την μπάλα στον Κωνσταντέλια – οι δυο μετρ των γρήγορων μεταβάσεων- και αυτός να την κάνει δική του μέχρι να βγάλει μόνο του τον Ζίβκοβιτς απέναντι στον Τζολάκη.

Σφραγίδα του Λουτσέσκου το game by game

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου που "δούλεψε" πάρα πολύ το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό παράταξε την ομάδα του με μια αλλαγή σε σχέση με την προ δυο εβδομάδων νίκη επί της ΑΕΚ. Αυτή είχε να κάνει με την χρησιμοποίηση του Ζόαν Σάστρε- του ήρωα του ντέρμπι των Δικεφάλων- αντί του Γιόνι Ότο στο δεξί άκρο της άμυνας του.

Και μπορεί η δόξα να πηγαίνει δικαιολογημένα στον Ζίβκοβιτς – όταν ο Σέρβος είναι καλά , είναι καλά και ο ΠΑΟΚ- τον Τάισον και τον Ντέλια αλλά οι αμυντικοί του έκαναν εξίσου σημαντική δουλειά. Και στο πρώτο και κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο όταν και ο Μεντιλίμπαρ βλέποντας την ομάδα του πίσω στο σκορ έριξε στον αγώνα τον Ελ Κααμπί και τον Ποντένσε.

Ο Ράχμαν Μπάμπα στα γνωστά του στάνταρ, ο Σάστρε έδωσε μεγάλες μάχες με την βοήθεια του Ζίβκοβιτς που τον κάλυπτε και οι δυο στόπερ Κουλιεράκης και Κεντζιόρα ήταν σχεδόν αλάνθαστοι και η πρώτη τελική που επέτρεψαν στην εστία τους ήταν μια κεφαλιά του Καρβάλιο στο 83΄.

Το game by game, σφραγίδα του Λουτσέσκου, έχει βρει πλέον την πιο πιστή εφαρμογή του σε αυτή την άρνηση του ΠΑΟΚ να τεθεί εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος. Μετά την γκέλα στη Λαμία έμεινε ζωντανός δυο φορές και το ίδιο θα προσπαθήσει να κάνει μέχρι τέλους και όπου βγει…

Keywords
Τυχαία Θέματα