Ο ΠΑΟΚ έβγαλε τον ευτυχισμένο Ολυμπιακό από το πρωτάθλημα και είναι μαζί του την Τετάρτη

Δυο διαφορετικά παιχνίδια είδαμε στην Τούμπα, από 45 λεπτά το καθένα. Το πρώτο με το φως της ημέρας είχε δυο μονομάχους χαλαρούς που έκαναν πολύ λίγα στο χορτάρι. Το δεύτερο, νύχτα, τους βρήκε να παίζουν περισσότερο ξύλο, περισσότερο να δίνουν σόου κάποιοι παίκτες τους, παρά να παίζουν.

Καταλαβαίνω την σοβαρότητα της αναμέτρησης και τον διαφορετικό τρόπο που προσπαθούσαν να την προσεγγίσουν. Επί της ουσίας, ο ΠΑΟΚ ήταν ο κερδισμένος

και έμεινε ζωντανός για την διεκδίκηση του τίτλου. Βέβαια για να γίνει ακόμη πιο ζωντανός θα πρέπει ο αντίπαλός του, που βγήκε οριστικά νοκ αουτ, να βρει όρεξη και να δημιουργήσει μπελάδες την Τετάρτη στην ΑΕΚ. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, αυτά είναι τα τερτίπια της μπάλας.

Ο ΠΑΟΚ έβγαλε έξω τον Ολυμπιακό (το ματς αυτό ήταν χρωστούμενο καιρό τώρα) και τώρα τον υποστηρίζει φανατικά κόντρα στην Ένωση, την ώρα που θα παίζει με τον Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του για να είμαι ειλικρινής, είχε να διαχειριστεί και την ευτυχία του. Ο θρίαμβος το βράδυ της Πέμπτης δεν ξεπερνιέται εύκολα.

Οι ρυθμοί στο λιμάνι είναι στους ήχους του τελικού του Conference. Και ίσως αυτό εν μέρει να δημιούργησε και μπελάδες στο ματς στην Θεσσαλονίκη. Κακά τα ψέματα, κανείς δεν περίμενε πως οι "ερυθρόλευκοι" θα μείνουν ζωντανοί ως τις 12 Μαΐου στην Stoiximan Super League.

Η γενική τους εικόνα αυτό δεν το ...υποστήριζε. Όμως άντεξαν και το πέτυχαν. Πλέον μπορούν άνετοι να προσμένουν την Φιορεντίνα στο μεγαλύτερο βράδυ της ιστορίας τους. Γιατί εδώ που τα λέμε, πρωταθλήματα έχουν 47, τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης τώρα θα έχουν πρώτη φορά...

Μεγάλες μπάλες

Μιλάμε για ένα από τα πιο περίεργα ματς στην ιστορία των ελληνικών playoffs. Οι δυο να θέλουν νίκη και να υπάρχει ένας τρίτος που να περιμένει ισοπαλία. Ο Μεντιλίμπαρ με αλλαγές, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να νιώσει ευχάριστα για αυτό ο Λουτσέσκου, μιας και ο Ισπανός τεχνικός αλλαγές είχε κάνει και στο παιχνίδι του Πειραιά και κέρδισε άνετα τους απογοητευμένους τότε Θεσσαλονικείς από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό.

Ο Ρουμάνος με την σειρά του παρέταξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα γνωρίζοντας; ότι θα πάρει κάμποσο στους παίκτες μέχρι να ξαναβρούν τον ρυθμό. Ο Ολυμπιακός ήταν παιζούμενος τον προηγούμενο καιρό, κάτι που φάνηκε στο πρώτο τέταρτο.

Οι Πειραιώτες όμως πέταξαν όλο το πρώτο μέρος στα σκουπίδια αδυνατώντας να παίξουν ποδόσφαιρο κατοχής. Είτε ο Τζολάκης, είτε οι αμυντικοί σημάδευαν ασταμάτητα με μεγάλες μπάλες πρώτα τον Μασούρα (που έπαιξε 45 λεπτά αριστερά), μετά τους Ναβάρο-Μαρτίνς. Η μπάλα από τα χαφ δεν πέρναγε και όταν οι παίκτες του ΠΑΟΚ κατάφερναν να την κάνουν δική τους, δημιουργούσαν φάση...

Αχρείαστοι καυγάδες!

Ο Κωσταντέλιας βρέθηκε δυο φορές σε καλή θέση. Την μια δεν πάσαρε στον Τάισον, την άλλη έκανε κακό κοντρόλ και τον πρόλαβε ο Τζολάκης. Όταν όμως οι Θεσσαλονικείς δούλεψαν καλά στην υπερφόρτωση αριστερά, πέρασαν δεξιά στον Σάστρε και μπορεί αυτός να κόπηκε από τον Κίνι όμως ο Ζίβκοβιτς βρήκε την μπάλα μπροστά του, την γύρισε και ο επερχόμενος Τάισον σκόραρε. Η κόκκινη ευθύνη ήταν τον Μαρτίνς και Τσικίνιο που δεν μάρκαραν τον Βραζιλιάνο. Και έξυπνα ο Μπάμπα είχε πατήσει περιοχή για να αναγκάσει τον Ροντινέι να μείνει να τον καλύπτει.

Έτσι ο αμυντικός του Ολυμπιακού είδε τον συμπατριώτη του να σουτάρει ανενόχλητος. Ο ΠΑΟΚ με Κουλιεράκη-Κετζιόρα καθάριζε κάθε ψηλή μπάλα των Πειραιωτών και γενικά είχε τον πλήρη έλεγχο. Ο Μεντιλίμπαρ έβαλε Ελ Καμπί και Ποντένσε για να γυρίσει το ματς και να μείνει ζωντανός στην Stoiximan Super League.

Γενικά το δεύτερο μέρος είχε τριπλάσια ένταση. Μάλλον επειδή νύχτωσε αγρίεψαν τα παιδιά... Πρώτα ο Ποντένσε, μετά ο Σβάμπ, μετά ο Ζίβκοβιτς (έπρεπε ο Ραζβάν να τον βγάλει με το που έβαλε το γκολ) για να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι. Κάθε δέκα λεπτά και ένας αχρείαστος καυγάς.

Για το γκολ του Σέρβου, χρειάστηκε να δούμε το κλασικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Ήταν οι στιγμές που ο Ολυμπιακός πίεζε και έπαιρνε στημένες μπάλες. Μια από αυτή εξουδετερώθηκε σωστά και ο Κωσταντέλιας αφού πρώτα "έστειλε" τον Κίνι (λίγο πριν αυτός βγει από τον αγώνα), σέρβιρε στον Ζίβκοβιτς και... 2- 0.

Ίδια παιχνίδια εναλλάξ

Όλα αυτά έγιναν με τον Φορτούνη δίπλα στον τέταρτο και πριν μπει στο ματς. Ο ΠΑΟΚ το οδήγησε σωστά το ματς και το κέρδισε, όχι χάρη στην επίθεσή του, αλλά χάρη στην σωστή του λειτουργία πίσω. Δεν αφέθηκαν μονοπάτια ασφαλείας στους ποδοσφαιριστές του Μεντιλίμπαρ. Δεν τους επετράπη να δημιουργήσουν όταν είχαν τους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές μέσα.

Ο Λουτσέσκου είχε δει πολύ καλά τα παιχνίδια των "ερυθρόλευκων" με την Αστον Βίλα και ήξερε ότι ο Ολυμπιακός αν βρει λίγο χώρο πλέον για να βλάψει μια άμυνα στην πλάτη της με μια κάθετη του Φορτούνη ή μια ενέργεια του Ελ καμπί, θα το κάνει.

Ο Δικέφαλος τελείωνε κάθε μπάλα πριν αυτή πάρει... φωτιά. Επί της ουσίας αυτές οι δυο ομάδες είχαν από δυο ίδιες συμπεριφορές η μια με την άλλη. Στην κανονική περίοδο ο ένας κέρδισε τον άλλο με τεσσάρα εκτός έδρας. Και στα playoffs ο ένας τον άλλο εντός έδρας με σχετική άνεση...

Και τώρα;

Κάθε φίλος του ΠΑΟΚ θα βλέπει την βαθμολογία και θα σκέφτεται το ματς με την Λαμία. Δεν είναι όμως σωστό, γιατί όλοι μπορούν να κοιτάνε τον πίνακα και να θυμούνται μια γκέλα. Ο Λουτσέσκου με τους παίκτες του πρέπει να 'χουν το μυαλό τους στον Παναθηναϊκό και θα ζήσουν με το... μαρτύριο να ρωτάνε πόσο είναι το παιχνίδι στο Καραϊσκάκης.

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να συνεχίσει καλά στο πρωτάθλημα για να εξασφαλίσει την Ευρώπη (δεν έχει συμβόλαιο ότι θα κερδίσει την Φιορεντίνα και όταν γίνει το ματς θα 'χει τελειώσει και το πρωτάθλημα και το κύπελλο) και να ετοιμάζει τον ρυθμό της ομάδας του για την μεγάλη πρόκληση. Όλα τα υπόλοιπα, μπορούν να περιμένουν...

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, Τετάρτη,paok, olybiako, tetarti