Μεντιλίμπαρ: "Να εξασφαλίσουμε την Ευρώπη μέσα από το πρωτάθλημα, να μην περιμένουμε τι θα γίνει στον τελικό"

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 2-0 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και οι πιθανότητες για την μάχη του τίτλου είναι πλέον ελάχιστες. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στη συνέντευξη Τύπου τόνισε πως οι ερυθρόλευκοι πρέπει να εξασφαλίσουν την Ευρώπη μέσα από το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μεντιλίμπαρ:

Ο Ολυμπιακός ήταν «άδειος»

από τη μεγάλη πρόκριση στην Ευρώπη ή ήταν τόσο καλά διαβασμένος τακτικά ο ΠΑΟΚ;

"Είναι αλήθεια ότι ο ΠΑΟΚ έκανε ένα καλό παιχνίδι και μας κέρδισε δίκαια. Εμείς αντιθέτως δε δείξαμε τίποτα από τα όσα έχουμε δείξει στους τελευταίους μας αγώνες. Είχαμε την μπάλα μόνο για να την έχουμε, δεν μπορούσαμε να την εκμεταλλευτούμε και έτσι το παιχνίδι το έλεγχε ο αντίπαλος".

Φάνηκε ότι ψάξατε ένα γρήγορο γκολ και ήταν ο Ολυμπιακός επικίνδυνος, ήταν κομβικό το σημείο το γεγονός ότι δεν το κατάφερε αυτό;

"Η πρόθεσή μας ήταν αυτή που είναι πάντα, θέλαμε να μπούμε στο παιχνίδι και να αποκτήσουμε τον έλεγχο είναι το παιχνίδι μας αυτό και μας αρέσει να έχουμε τον έλεγχο. Θέλαμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες, προσπαθήσαμε αλλά αυτό κράτησε μόνο για 12 λεπτά. Στη συνέχεια ο αντίπαλος ήταν καλύτερος από εμάς και πήρε τον έλεγχο του αγώνα και από εκεί και πέρα εμείς δεν είχαμε καμία ικανότητα για να πετύχουμε κάτι".

Στο διάστημα που μένει για να τελειώσει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός μπορεί να πάει δεύτερος, αλλά μπορεί να βρεθεί και εκτός Ευρώπης, πως το διαχειρίζεστε αυτό;

"Φυσικά αυτό που θέλουμε είναι να κερδίσουμε τα δύο ματς που μένουν για το πρωτάθλημα, όπως πρόθεσή μας ήταν να νικήσουμε και τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν το καταφέραμε. Δε μας βγήκε καθόλου ο αγώνας. Πρέπει να κερδίσουμε τα παιχνίδια για να εξασφαλίσουμε την έξοδό μας στην Ευρώπη μέσα από το πρωτάθλημα, δε γίνεται να περιμένουμε τι θα γίνει στον τελικό.

Είναι ένας τελικός ο οποίος θα δώσουμε και αν δεν πάει καλά κινδυνεύουμε να μείνουμε εκτός Ευρώπης και για αυτό θα πρέπει να κερδίσουμε μία από τις πρώτες τρεις θέσεις. Εάν κερδίσουμε και τον τελικό θα είναι πραγματικά μία μεγάλη ευκαιρία να παίξουμε στην Ευρώπη με άλλες συνθήκες, αλλά ο στόχος μας είναι να είμαστε στους πρώτους τρεις, πρέπει να κερδίσουμε τα ματς που έχουμε μπροστά μας".

Πιστεύετε εκ του αποτελέσματος ότι θα έπρεπε να είχατε περισσότερες αλλαγές στην αρχική σας ενδεκάδα σε σχέση με το ματς με την Άστον Βίλα;

Δεν ξέρω αν θα ήταν καλύτερα, κάναμε πέντε αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα της Πέμπτης. Και τώρα που τελείωσε το παιχνίδι είδαμε ότι δεν ήταν καλοί ούτε αυτοί που αγωνίστηκαν την Πέμπτη, αλλά ούτε και αυτοί που δεν είχαν παίξει. Όταν η ομάδα δεν είναι καλή πραγματικά τίποτα δεν μπορεί να πάει καλά, δεν οφείλεται σε πρόσωπα αυτό.

Ίσως και εγώ να μην κατάφερα να κινητοποίησω τους παίκτες όπως θα έπρεπε μετά την επιτυχία της Πέμπτης, ίσως να μην μπήκαμε στο παιχνίδι πνευματικά και σε αυτό τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχει ο προπονητής, ίσως γιατί οι παίκτες δεν καταφέραμε να βάλουμε στο μυαλό των παικτών τι ακριβώς έπρεπε να κάνουν. Δεν ξέρω εάν αυτό οφείλεται στα πρόσωπα, γενικά η ομάδα δεν ήταν καλή.

Το επίπεδο του Ελληνικού ποδοσφαίρου είναι τέτοιο το οποίο μας επιτρέπει να έχουμε και άλλους ευρωπαϊκούς τελικούς;

"Όταν το κάνεις αυτό μία φορά αποκτάς έναν άλλον αέρα και προσέγγιση και αυτό σε βοηθάει. Επίσης κάνεις και τους αντιπάλους σου να σε σέβονται περισσότερο. Επομένως μία ομάδα που το καταφέρνει μία φορά είναι πιο εύκολο να το κάνει και μία δεύτερη. Γενικά όταν βρίσκεσαι στην Ευρώπη πολλές φορές και κάνεις μία καλή πορεία, τόσο πιο πολύ θα σε σέβονται και οι αντίπαλοι.

Η Ρεάλ Μαδρίτης το έχει καταφέρει αυτό πολλές φορές και είτε αποκτά τον τίτλο είτε όχι όταν βρίσκεται στον τελικό της Ευρώπης, πάντα όλοι τη θεωρούν ως φαβορί γιατί ξέρει τον τρόπο για να φτάνει μέχρι εκεί και όσο πιο μακριά πηγαίνει μία ομάδα στην Ευρώπη τόσο περισσότερο τη σέβονται και φτάνει πιο κοντά στο στόχο".

Είστε πλέον τρεις μήνες στον Ολυμπιακό, ποια είναι η άποψή σας για το ελληνικό πρωτάθλημα.

"Στο ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχουν τέσσερις ομάδες οι οποίες ξεχωρίζουν. Ο Άρης που είναι η πέμπτη ομάδα θα μπορούσε να είναι κοντά με τις υπόλοιπες, αλλά μοιάζει σα να μην το θέλει, σα να μην το πιστεύει. Οι άλλες ομάδες είναι αρκετά μακριά. Αυτό όμως συμβαίνει σε πολλά πρωταθλήματα, όπως είναι στην Premier League όπου έχουν ξεφύγει τρεις ομάδες και οι άλλες είναι μακριά. Είναι κάτι σύνηθες αυτό σε όλα τα πρωταθλήματα.

Όμως είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο πως είμαστε κοντά να βάλουμε περισσότερες ομάδες στην Ευρώπη και να δείξουν οι Ελληνικές ομάδες τι πραγματικά αξίζουν. Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είναι στον τελικό του Conference League και ο ΠΑΟΚ ήταν μέχρι τους «8» είναι μία απόδειξη πως το πρωτάθλημά μας έχει ανέβει σε σχέση με άλλα πρωταθλήματα της Ευρώπης".

Keywords
Τυχαία Θέματα