ΑΕΚ: Να νικήσει τα προβλήματα και να αποφύγει τις "εκπλήξεις" κόντρα στον Βόλο

Η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Βόλο στο ΟΑΚΑ (30/01, 17:15, COSMOTE Sport 1 και Live SPORT24) και ο στόχος της είναι να επιστρέψει στις έντος έδρας νίκες στην έδρα της, μετά τις δύο διαδοχικές ήττες από ΟΦΗ και Παναιτωλικό.

Η Ένωση θέλει να πάρει ένα ακόμα τρίποντο, μετά το διπλό στο Περιστέρι, ώστε να πάει με καλή ψυχολογία στη δύσκολη αποστολή απέναντι στον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης. Από την άλλη μια πιθανή απώλεια βαθμών του ΠΑΟΚ και νίκη της ΑΕΚ επί της ομάδας της Μαγνησίας, θα "σημάνει" και την επιστροφή στη δεύτερη θέση, αλλά μακριά από την πρώτη.

Ο Αργύρης Γιαννίκης καλείται για να ακόμα παιχνίδι να παρατάξει την Ένωση με αρκετές απουσίες. Δύο ποδοσφαιριστές τέθηκαν εκτός λόγω κορονοϊού, οι οποίοι μάλιστα είναι ενεργά μέλη στο rotation του 41χρονου τεχνικού, ενώ δεν λείπουν και τα προβλήματα τραυματισμού.

Στις τελευταίες δύο προπονήσεις αποκόμισαν προβλήματα τραυματισμού ο Αντρέ Σιμόες στον αριστερό τετρακέφαλο και ο Ογκνιέν Βράνιες στους κοιλιακούς προσαγωγούς. Από την άλλη ο Παναγιώτης Τσιντώτας δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού στη μέση, αν και έκανε πιο εντατικό ατομικό πρόγραμμα.

Ένα ευχαριστό νέο ήταν η επιστροφή του Εχσάν Χατζισαφί, ο οποίος μάλιστα προπονήθηκε χθες (29/01) και είναι στη διάθεση του Αργύρη Γιαννίκη. Για το παιχνίδι με τον Βόλο έχει πιθανότητες μόνο επειδή είναι ο μοναδικός αριστεροπόδαρος ακραίος αμυντικός που λογίζεται για βασικός (σε αντίθεση με τον Μιτάι), όμως έχει μόνο μια προπόνηση.

Φυσικά η Κυριακή (30/01) είναι πολύ σημαντική ημέρα, καθώς είναι πολύ πιθανό να δρομολογηθούν οι εξελίξεις για την απόκτηση ενός χαφ, που έχει περισσότερο ανάγκη ο Γιαννίκης και για τον οποίο έδωσαν όλο το βάρος στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι οι Κονέ - Παπαδημητρίου. Υπενθυμίζεται ότι το μεταγραφικό παζάρι κλείνει τη Δευτέρα.

Οι σκέψεις του Γιαννίκη για το παιχνίδι με τον Βόλο

Ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς θα κάνει "ντεμπούτο" στο 2022, αφήνοντας πίσω του το πρόβλημα στο γόνατό του. Στον πάγκο θα καθίσει ο Βασίλης Χατζηεμαννουήλ. Το κεντρικό δίδυμο πρέπει να είναι δεδομένο. Οι Μήτογλου και Τζαβέλλας θα είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, μετά και την απώλεια του Βράνιες.

Ο Ρότα θα αγωνιστεί στο δεξί άκρο της άμυνας και από εκεί και πέρα στο αριστερό άκρο της άμυνας θα αγωνιστεί είτε ο Μισελέν, είτε ο Χατζισαφί. Ο Ιρανός μπακ έχει μόλις μια προπόνηση, ενώ στο τυπικό κομμάτι πρέπει να γίνει ανάκληση της κλήσης του στην εθνική Ιράν για να μπορέσει να είναι διάθεσιμος με την ομάδα της Μαγνησίας.

Οι δύο αμυντικοί μέσοι θα είναι ο Νταμιάν Σιμάνσκι και ο Νταμιέν Λε Ταλέκ. Στο δεξί άκρο της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Λιβάι Γκαρσία, στο αριστερό ο Τσούμπερ και πίσω από τον επιθετικό στο "10" θα αγωνιστεί ο Γέβτιτς. Στην κορυφή θα επιστρέψει ο Σέρχιο Αραούχο.

Keywords
Τυχαία Θέματα