ΠΑΟΚ: Το σχέδιο ανατροπής του Λουτσέσκου και το δίλημμα στα αριστερά

Οι έξι συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα δίνουν στον ΠΑΟΚ την ευκαιρία, κερδίζοντας τον Ολυμπιακό (19:30, Novasports Prime, live με ηχητική περιγραφή από το SPORT24 )στην Τούμπα, να φέρει την διαφορά από την κορυφή στο -6 και να αποκτήσει

και πάλι δυναμική για την διεκδίκηση του τίτλου.

Το γεγονός αυτό κάνει από μόνο του το ντέρμπι με τους ερυθρόλευκους τρομερά κομβικό, έστω και αν ο Ραζβάν Λουτσέσκου στις καθιερωμένες δηλώσεις του θέλει να το αποφορτίσει.

Είναι δεδομένο ότι απόψε στην Τούμπα διακυβεύονται πολλά περισσότερα από τους τρεις βαθμούς κα αυτό το γνωρίζει καλά ο προπονητής του ΠΑΟΚ. Ο Ρουμάνος τεχνικός είχε την ευκαιρία, από την στιγμή που αναβλήθηκε το παιχνίδι Κυπέλλου με την ΑΕΚ, να δουλέψει με ηρεμία και να προετοιμάσει όσο γίνεται καλύτερα την ομάδα του για το μεγάλο ραντεβού. Χωρίς μάλιστα να αντιμετωπίζει προβλήματα, εκτός από τα αυτά των Ολιβέιρα και Ελ Καντουρί που βρίσκονται εδώ και καιρό στο ιατρικό δελτίο.

Στα αριστερά τα ερωτηματικά

Ο Λουτσέσκου έδωσε το βάρος στην τακτική προσέγγιση του ντέρμπι στο οποίο ο ΠΑΟΚ χρειάζεται απαραίτητα τη νίκη αν θέλει να ανατρέψει ακόμη περισσότερο τα δεδομένα που ισχύουν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Αν υπάρχουν ερωτηματικά που θα απαντηθούν με την ανακοίνωση της ενδεκάδας που θα παρατάξει αυτά αφορούν την αριστερή πλευρά.

Εκεί επικεντρώνονται τα δυο διλήμματα με τις θέσεις του μπακ και του προωθημένου ακραίου να διεκδικούνται από Σίντκλεϊ - Βιεϊρίνια και Μίτριτσα - Μπίσεσβαρ αντίστοιχα. Από την τελική επιλογή του 52χρονου τεχνικού θα φανεί, αν θα βασιστεί στην ενέργεια που σαφώς του δίνουν Σίντκλεϊ και Μίτριτσα, αν θα επενδύσει στην εμπειρία και την προσωπικότητα των δυο "παλιών" ή αν θα προσπαθήσει να τα συνδυάσει.

Για την δεξιά πτέρυγα του Δικεφάλου δεν υπάρχουν τέτοιου είδους ζητήματα με τον Ρουμάνο να δίνει φανέλα βασικού στους Λύρατζη (που δεν αγωνίστηκε στον αγώνα με τον Βόλο μετά από πέντε συνεχόμενα παιχνίδια στην αρχική ενδεκάδα) και Ζίβκοβιτς.

Τα… δίδυμα στον άξονα

Σε ό,τι αφορά τα δίδυμα στον άξονα σε αυτό της άμυνας φαίνεται πως ο Κρέσπο έχει προβάδισμα έναντι του Μιχαηλίδη για το κέντρο της άμυνας προκειμένου να παίξει δίπλα στον Ίνγκασον. Ο Ισπανός μαζί με τον Ισλανδό θα σταθούν μπροστά από τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, που δείχνει να είναι σε καλή κατάσταση και έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του στα τέσσερα παιχνίδια που έχει δώσει η ομάδα του το 2022.

Στα χαφ θα ξεκινήσουν Κούρτιτς και Τσιγγάρας, με τον Σβαμπ να μένει στον πάγκο. Η χρησιμοποίηση του νεαρού που θα αγωνιστεί σε πρώτο ντέρμπι για φέτος έχει να κάνει κυρίως με τα τρεξίματα αλλά και τα κλεψίματα της μπάλας στη μεσαία γραμμή και στο γεγονός ότι "απελευθερώνει" με αυτά τον Σλοβένο πρώτο σκόρερ του Δικεφάλου.

Άκπομ στην κορυφή με τον Αουγκούστο για την πίεση

Μπροστά από τους δυο χαφ θα αγωνιστεί ο Ντόουγκλας Αουγκούστο σε αυτόν τον σύνθετο ρόλο στον οποίο τον έχει καθιερώσει ο Ραζβάν Λουτσέσκου και που όταν θα προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του ΠΑΟΚ θα τον παίξει και ο Φιλίπε Σοάρες.

Ο νεαρός Πορτογάλος μπήκε στην αποστολή των 21 ποδοσφαιριστών που ανακοίνωσε ο προπονητής του, αλλά σαφώς χρειάζεται, όπως είπε και ο Ρουμάνος τεχνικός, χρόνο.

Στην κορυφή της επίθεσης θα τοποθετηθεί ο Τσούμπα Άκπομ και μαζί με τον Βραζιλιάνο θα είναι οι… πρώτοι αμυντικοί του ΠΑΟΚ όταν ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να χτίσει επιθέσεις από την πίσω ζώνη. Ο Άγγλος δείχνει να βρίσκεται στην καλύτερη του κατάσταση τη φετινή σεζόν και αποτελέσει την αιχμή του δόρατος του ΠΑΟΚ της επίθεσης.

Ο Ρουμάνος τεχνικός έχει φροντίσει να δημιουργήσει κλίμα αποφασιστικότητας στα αποδυτήρια της ομάδας του και ο ΠΑΟΚ δείχνει απόλυτα έτοιμος για να πετύχει μια μεγάλη νίκη που μπορεί να δώσει νέο ενδιαφέρον στο φετινό πρωτάθλημα.

Στην Game Night της Κυριακής, ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τους Θέμη Καίσαρη και Τσάρλυ σχολιάζουν το μεγάλο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, ενώ ο Παντελής Διαμαντόπουλος μεταφέρει όλες τις εξελίξεις ζωντανά από την Τούμπα. Σέντρα στις 21:30.
Keywords
Τυχαία Θέματα