Σπανούλης: «Είμαστε Πρωταθλητές Ευρώπης»

Ο Ολυμπιακός μείωσε τη σειρά με αντίπαλο τη Ρεάλ στο 2-1 και ο Βασίλης Σπανούλης θύμισε σε όλους μετά το τέλος του αγώνα πως οι «ερυθρόλευκοι» είναι ακόμα Πρωταθλητές Ευρώπης. Ο αρχηγός της ομάδας του Πειραιά αναφέρθηκε και στα πολλά εύστοχα και… τρελά σουτ των Μαδριλένων, ενώ μίλησε και για τη σκληρή άμυνα της ελληνικής ομάδας.

Ο «Kill Bill» ανέφερε μετά το τέλος της αναμέτρησης: «Καταρχήν κρατήσαμε την άμυνα

του δευτέρου ημιχρόνου από το δεύτερο ματς. Τους κάναμε να σκεφτούν, να πιεστούν, πήγαν σε ατομικό παιχνίδι, έβαλαν πάρα πολύ δύσκολα σουτ, αλλά αυτοί οι 8-10 πόντοι έκαναν τη διαφορά. Μπορούσαμε να κλείσουμε καλύτερα το ημίχρονο. Μειώσαμε τη σειρά και είμαστε ζωντανοί. Να δούμε τώρα τι κάναμε λάθος, τι σωστό και να παίξουμε καλά και την Τετάρτη. Και εμάς ανεβάζει την ψυχολογία και η Ρεάλ αρχίζει να σκέφτεται τι θα γίνει εάν γίνει 2-2. Έχουμε υπερηφάνεια, θα πουλήσουμε ακριβά το τομάρι μας, είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης.

Αν υπάρχει ένας τρόπος να τους κερδίσουμε, είναι να τους κάνουμε να σκεφτούν. Έχουν βάλει μέχρι στιγμής πολλά τρελά σουτ. Τους κόβουμε τον ρυθμό, κρατήσαμε χαμηλά το σκορ. Ποτέ δεν είναι αργά, να βλέπεις το ματς, να διορθώνεις. Το τεχνικό τιμ έκανε σπουδαία δουλειά, είδαμε τι μπορούμε να κάνουμε για να τους κοντράρουμε. Εμείς τους βάλαμε να σκεφτούν, κρατήσαμε τους πόντους κάτω από τους 80. Αυτό που δείξαμε είναι ότι μας αρέσει να παίζουμε με πίεση. Τεράστιο ευχαριστώ στον κόσμο που μας στήριξε. Μας αρέσουν αυτά τα παιχνίδια. Παίζουμε με πίεση. Προσπάθησα να κλείσω τον δεξιό διάδρομο του Γιουλ, προσπάθησα να του κλείσω τον διάδρομο. Δεν υπήρχε εντολή για φάουλ».

Στο μεταξύ, ο MVP της σημερινής αναμέτρησης, Μπράιαν Ντάνστον ανέφερε: «Παίξαμε πιο επιθετικά στην άμυνα. Παίξαμε πιο επιθετικά και στις δύο πλευρές του παρκέ. Τις περισσότερες στιγμές του αγώνα ξέραμε τι πρέπει να κάνουμε. Προσπάθησα να παίξω πιο επιθετικά, να βοηθάω την ομάδα θέλω, να μαζεύω τα ριμπάουντ και να βοηθάω την ομάδα κοντά στο καλάθι. Δεν με νοιάζει καθόλου αυτό, αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κάνω τα πάντα για να κερδίζει η ομάδα μου. Θα πρέπει αυτό που κάναμε σήμερα να το κάνουμε ακόμη καλύτερα, αλλά και τις μικρές λεπτομέρειες να είμαστε πιο προσεκτικοί. Δεν σκέφτομαι αν γίνει το 2-2 τι θα συμβεί. Σκεφτόμαστε μόνο το επόμενο παιχνίδι. Μόνο το ματς της Τετάρτης κοιτάμε και τίποτα άλλο».

Keywords
Τυχαία Θέματα