Πρωταθλητές οι Χιτ

Πρωταθλητές για δεύτερη φορά στην ιστορία τους στέφθηκαν οι Μαϊάμι Χιτ (η πρώτη ήταν το 2006), αφού μετά τη νίκη τους με 121-106 επί των Θάντερ τα ξημερώματα της Παρασκευής (22/6) έκαναν το 4-1 στη σειρά των τελικών και πήραν το πρωτάθλημα του ΝΒΑ. Αυτή ήταν και μια προσωπική δικαίωση  για τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο οποίος πήρε το πρώτο του δαχτυλίδι, αλλά και το βραβείο του ΜVP των τελικών. Παράλληλα αυτό το πρωτάθλημα ήταν τεράστια επιτυχία συνολικά για την Big- 3 των Χιτ (Τζέιμς, Ουέιντ, Μπος), η οποία

δημιουργήθηκε για να κατακτήσει πολλά πρωταθλήματα και παρά την περσινή αποτυχία και την ήττα στους τελικούς από τους Μάβερικς φέτος επέστρεψε πιο δυνατή.

Ο ΛεΜπρόν δικαιώθηκε αφού είχε ακούσει πάρα πολλά για το γεγονός ότι δεν είχε πάρει τίτλο. Αυτός  απέδειξε ότι είναι πραγματικός ηγέτης και το τριπλ - νταμπλ που έκανε με 26 πόντους, 11ριμπάουντ και 13 ασίστ στον πέμπτο τελικό ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο μια σειρά από καταπληκτικές εμφανίσεις σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Ήρωας από το πουθενά για το Μαϊάμι ήταν ο Μάικ Μίλερ, ο οποίος είχε 23 πόντους με 7/8 τρίποντα. Επιπλέον οι Χιτ ισοφάρισαν το ομαδικό ρεκόρ τριπόντων σε τελικούς με τα 14/26 που έβαλαν.

Το παιχνίδι φαινόταν από την αρχή ότι δεν μπορούσε να χαθεί για το Μαϊάμι. Ο Τζέιμς με πέντε συνεχόμενους έκανε το 16-10 για τους Χιτ στο 6'. Στη συνέχεια ο Μίλερ ήρθε "ζεστός" από τον πάγκο και με τα δύο πρώτα του τρίποντα έστειλε τη διαφορά στους 9 (28-19). Με καλάθια του Ντουράντ οι Θάντερ μάζεψαν κάπως τη διαφορά και με τη λήξη της πρώτης περιόδου οι Χιτ ήταν 5 πόντους μπροστά (31-26). Με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ο Ουέστμπρουκ έβαλε καλάθι και φάουλ και μείωσε στους 2 (31-29).

Ο Μίλερ με το τρίτο τρίποντο του έστειλε και πάλι τη διαφορά στους 5 (34-29), όμως ο Φίσερ απάντησε κατευθείαν με τον ίδιο τρόπο και μείωσε και πάλι στο καλάθι (34-32). Σε εκείνο το σημείο ανέλαβαν δράση οι big-3 των Χιτ και με δικά τους καλάθια η διαφορά πήγε στους 12 (48-36). Την ίδια στιγμή ο Μίλερ συνέχιζε το ρεσιτάλ του έξω από τη γραμμή των 7.25μ. και με το τέταρτο τρίποντο του έστειλε τη διαφορά στους 15 (51-36) στο 20'. Ο Ντουράντ και ο Χάρντεν έκαναν ότι μπορούσαν για να κατεβάσουν τη διαφορά και το ημίχρονο έκλεισε με τους Χιτ να προηγούνται με 59-49.

Η τρίτη περίοδος ήταν και αυτή που ουσιαστικά έκρινε την αναμέτρηση. Αρχικά φάνηκε πως οι Θάντερ θα αντιδράσουν αφού κατέβασαν τη διαφορά στους 5 (59-54). Η συνέχεια όμως ανήκε αποκλειστικά στους γηπεδούχους και οι Τσάλμερς και Μπατίερ βάζοντας από ένα τρίποντο έστειλαν γρήγορα και πάλι τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (67-56). Ο Ντουράντ με 4 συνεχόμενους πόντους μείωσε στους 7 (69-62), όμως και πάλι τρίποντο ο Μπατίερ πήγε τη διαφορά στους 10 (72-62).

Στη συνέχεια 5 συνεχόμενοι πόντοι του Μπος έκαναν το 77-63 και στο 31' ο Φίσερ χρεώθηκε με αντιαθλητικό φάουλ πάνω στον ΛεΜπρόν. Ο Τζέιμς έκανε με τις δύο βολές το 79-63. Τα δύο τρίποντα του Μπος και του Μίλερ έκαναν το σερί των Χιτ να φτάσει στο 16-0 και

Keywords
Τυχαία Θέματα