Euro 2012: Μπίρχοφ: «Η κρίση ενώνει τους Έλληνες»

Την πεποίθησή του πως οι δυσκολίες που βιώνει ο ελληνικός λαός ενώνει την Εθνική μας ομάδα εξέφρασε ο Όλιβερ Μπίρχοφ, τονίζοντας πως αν η Γερμανία θέλει να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά πρέπει να δείξει την ανωτερότητά της από το πρώτο κιόλας λεπτό.

«Η θέλησή τους αυτή μπορεί αγωνιστικά να τους οδηγήσεις σε υπερβολές. Οι Έλληνες παίζουν με αυτοπεποίθηση και η ομαδικότητα ενισχύει την αποτελεσματικότητά τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο παλαίμαχος διεθνής επιθετικός και τιμ μάνατζερ των «πάντσερ»

στην επίσημη ιστοσελίδα της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα ατού των δύο ομάδων, αλλά και στο έξτρα κίνητρο του «γαλανόλευκου» αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Όλιβερ Μπίρχοφ:

Έχετε πάει ποτέ στην Ελλάδα;

«Μια φορά όταν ήμουν παιδί. Έχουν περάσει τόσα χρόνια όμως και δεν θυμάμαι και πολλά. Η Ελλάδα είναι ένα πανέμορφο μέρος για διακοπές, οι άνθρωποι της είναι πολύ ‘ζεστοί’».

Θα παίξει ρόλο στον αυριανό προημιτελικό η οικονομική κρίση την οποία βιώνει η Ελλάδα;

«Ο ελληνικός λαός έχει δεχθεί έντονη κριτική τους τελευταίους μήνες και η πίεση που δέχεται είναι μεγάλη. Πολλοί εξ αυτών νιώθουν ότι τα μέτρα είναι άδικα. Οι δυσκολίες αυτές τους ενώνουν, όπως και την Εθνική τους ομάδας. Το αγωνιστικό τους κίνητρο αυξάνεται και θα κάνουν ό,τι μπορούν για να περάσουν στα ημιτελικά της διοργάνωσης».

Τέτοιου είδους κίνητρο εμπνέει αλλά μπορεί και να σε μπλοκάρει…

«Η θέλησή τους αυτή μπορεί αγωνιστικά να τους οδηγήσεις σε υπερβολές. Οι Έλληνες παίζουν με αυτοπεποίθηση και έχουν το στυλ τους το οποίο γνωρίζουμε. Η ομαδικότητα ενισχύει την αποτελεσματικότητά τους. Ξέρουν ότι δεν είναι το φαβορί σε αυτό το ματς, όμως ξέρουν καλά αυτό το ρόλο. Στόχος μας είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι να μην κάνουμε λάθη και από την αρχή να ξεκαθαρίσουμε ότι είμαστε το ‘αφεντικό’ στο γήπεδο».

Το ατού της Γερμανίας είναι η επίθεσή της ενώ για την Ελλάδα, αντίστοιχα, η άμυνά της...

«Οι δύο ομάδες έχουν διαφορετικές φιλοσοφίες, είναι αλήθεια, αλλά και διαφορετικές προσδοκίες στο τουρνουά. Η Ελλάδα με την παρουσία της στα προημιτελικά είναι ήδη επιτυχημένη. Τα κατάφεραν στη φάση των ομίλων δείχνοντας αφοσίωση και πάθος. Για εμάς υπάρχουν περισσότερες απαιτήσεις για αυτό και θα χρειαστεί ηρεμία και συγκέντρωση από την πλευρά μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα