Περιστέρι - Άρης 57-68

Σε… τροχιά πλέι οφ παρέμεινε ο Άρης που επικράτησε του Περιστερίου εκτός έδρας με 68-57 και έμεινε στην πρώτη 8άδα της βαθμολογίας. Οι φιλοξενούμενοι επέβαλαν τον ρυθμό τους, με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να αντιδράσουν, ενώ 20’’ πριν το τέλος, ο αγώνας διεκόπη λόγω ρήψης αντικειμένων από τους φιλάθλους των γηπεδούχων. Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Καραποστόλου με 21 πόντους.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το παιχνίδι με αμυντικούς προσανατολισμούς με τους γηπεδούχους πάντως να βασίζονται κυρίως στις επιθετικές επιλογές του Σμους

Πάρκερ. Ο Αμερικανός προσπάθησε και κατάφερε να πετύχει αρκετούς πόντους παρά το χαμηλό σκορ του αγώνα, αλλά ο Άρης ήταν αυτός που είχε το πάνω χέρι. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατάφερε να προηγηθεί στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με 16-14, ενώ και στη συνέχεια δεν άφησε το Περιστέρι να αντιδράσει και να πάρει το προβάδισμα. Ο Δημήτρης Βεργίνης προσπάθησε να οδηγήσει την ομάδα του επιθετικά και έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 31-28 υπέρ του Άρη, ενώ από την πλευρά των γηπεδούχων ο Πάρκερ είχε σημειώσει κάτι παραπάνω από τους μισούς πόντους της ομάδας του (15).

Το παιχνίδι συνέχισε να είναι ντέρμπι και στο τρίτο δεκάλεπτο, καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να πάρει κάποια διαφορά στο σκορ. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα, αλλά δεν τα κατάφεραν, καθώς ο Άρης συνέχισε να παίζει καλή άμυνα ενώ στο τέλος της τρίτης περιόδου κατάφερε να πάρει και το προβάδισμα με 5 πόντους διαφορά (45-40). Στην τελευταία περίοδο οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν και μία μικρή διαφορά απέναντι στο Περιστέρι που δεν κατάφερε να βρει λύσεις στον επιθετικό τομέα. Έτσι ο Άρης κατάφερε να ν φτάσει στην τελική επικράτηση με 68-57 απέναντι στο Περιστέρι και να παραμείνει σε… τροχιά πλέι οφ.

Τα δεκάλεπτα: 14-16, 28-31, 40-45, 57-68.
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Κουστένης): Παπαντωνίου 4, Κομποδιέτας 2, Πάρκερ 20 (3), Κανονίδης, Μάντζαρης 6, Μίτσελ 10, Χάινς 12, Πέτρουλας, Μελισσαράτος, Γαλιώτος 3, Λάκκας, Ζούμπος.
ΑΡΗΣ (Αγγέλου): Πάσαλιτς 6 (2), Χαντ 12 (3), Πελεκάνος 7, Βεζένκοφ 2, Τσιάρας, Ασημακόπουλος, Καραποστόλου 21 (5), Χαρίσης 4, Σαρικόπουλος 4, Μούρτος, Βεργίνης 9 (1), Δήμας 3 (1).

Keywords
Τυχαία Θέματα