Το σήκωσε ο Παναθηναϊκός!

Πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός! Με επική ανατροπή, η ομάδα του "τριφυλλιού" είναι εκείνη που κατακτά τον τίτλο της φετινής πρωταθλήτριας, καθώς κατάφερε να κερδίσει το Ελληνικό, στην αναμέτρηση που έγινε στον "Τάφο του Ινδού", με τελικό σκορ 67-61, παρά το γεγονός πως και στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, βρισκόταν διαρκώς πίσω στο σκορ. Έτσι, ήρθε η επιστροφή στην κορυφή, μετά από οχτώ ολόκληρα χρόνια.

To Ελληνικό ήταν εκείνο που μπήκε πολύ δυνατά μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Με την ασφυχτική του άμυνα, κατέφερε να δημιουργήσει ένα προβάδισμα εφτά πόντων (2-9) στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. O

Παναθηναϊκός από την άλλη, ήταν ιδιαίτερα άστοχος στο πρώτο δεκάλεπτο, έχοντας πετύχει μόλις ένα δίποντο, στις 10 προσπάθειες που είχε επιχειρήσει, με αποτέλεσμα, οι φιλοξενούμενες να έχουν το σταθερό προβάδισμα στο σκορ (8-14).

Παρά το γεγονός πως και στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου, τα κορίτσια των "πράσινων", δεν μπορούσαν να "σπάσουν" την ασφυχτική ζώνη του Ελληνικού (χαρακτηριστικό είναι πως στα έξι λεπτά πριν το τέλος το σκορ ήταν 11-22), στη συνέχεια, κατάφεραν να κλείσουν την ψαλίδα, κυρίως μέσω των τριπόντων που πέτυχαν. Η Ντέλβα ήταν εκείνη, που εύστοχες βολές της, διαμόρφωσε το 26-28, σκορ το οποίο παρέμεινε μέχρι και τη λήξη του πρώτου μέρους.

Mε την επανείσοδο των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, ο Παναθηναϊκός, εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά νωθρός, με αποτέλεσμα, να μην μπορέσει να κρατήσει σε μικρό στάδιο τη διαφορά στο σκορ. Παρά το γεγονός, πως η ομάδα της Ελένης Καπογιάννη, άλλαξε την άμυνά της από ζώνη, σε ατομική, κατάφερε να λειτουργήσει εξίσου καλά, και να περιορίσει κατά πολύ την επιθετική λειτουργία των γηπεδούχων, και στο τέλος του δεκάλεπτου, ο φωτεινός πίνακας έδειχνε 40-47.

Το τελευταίο μέρος της αναμέτρησης ήταν συναρπαστικό, με τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα! Χαρακτηριστικό είναι πως πέντε λεπτά πριν το τέλος, το σκορ ήταν στο 54-54, με τη γηπεδούχο να έχει κάνει την ολοκληρωτική επιστροφή της για την κατάκτηση του τίτλου. Μόλις δύο λεπτά πριν τη λήξη, τα κορίτσια της Γιασεμή Σαμαντούρα, πέρασαν μπροστά στο σκορ (58-56), ενώ με δίποντο της Αναστασίας Σλούκα, έγινε το 60-56, (1'43'' πριν το τέλος) και έθεσε τις βάσεις για τη μεγάλη νίκη.

Διαιτητές: Μπίκας - Μαγκλογιάννης.
Τα δεκάλεπτα: 8-14, 26-28, 40-47, 67-61.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Σαμαντούρα): Καλέντζου 17 (2), Βλάνη 10 (2), Κονιάλη, Μαγκλάρα 6, Σλούκα 11 (3), Χρονοπούλου, Χριστινάκη, Δίελα 4 (1), Ντέλβα 19 (11 ριμπ.), Μοσχοπούλου, Θεολόγου.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ (Καπογιάννη): Σταματή 16 (1), Αξιοπούλου 3 (1), Ευμορφοπούλου, Μπαλτά 9 (3), Χαλιβέρα 19 (2), Σπαθάρη, Μπακάλη, Μπροκ 4, Mπόνη 6 (10 ριμπ.), Μουρντ 2.

Keywords
Τυχαία Θέματα