Ποιος φοβάται την αλήθεια;

Η ιστορία με τον παίκτη που έχει (;) βρεθεί ντοπέ "βρώμισε". Κι εμείς, είμαστε αυτοί που από την πρώτη στιγμή φωνάζαμε για διαφάνεια, για ευθεία ενημέρωση και όχι… πληροφορίες, φήμες, λόγια του αέρα. Το αποτέλεσμα: Κανείς ένοχος, μια ομάδα στη σέντρα, ένα πρωτάθλημα με οσμή απάτης, συγκάλυψης, κουκουλώματος.
Ο Ίκαρος ΚΑΚΩΣ έβγαλε την ανακοίνωση, κι αυτό το έγραψα χθες, αλλά είναι ο τελευταίος που φταίει για το μπάχαλο. Πώς έχει η ιστορία;

Εδώ και καιρό διοχετεύτηκε μια πληροφορία σε διαφορετικά δημοσιογραφικά στέκια. Παίκτης του Ίκαρου (επιλέγουμε να μην γράψουμε ακόμα και τώρα ποιος)

είναι ντοπαρισμένος και δη με χρήση ινδικής κάνναβης. Δεν κομίζουμε γλαύκας εις Αθήνας, άλλοι "ξεγελάστηκαν" και έβαλαν και όνομα (δεν τους κακίζουμε).

Εμείς επιλέξαμε να περιμένουμε να ανακοινωθεί επίσημα. Η πληροφορία παρέμενε, ανακοίνωση δεν έβγαινε, μέχρι που "πληροφορηθήκαμε" ότι δεν ήταν αυτός που γράφτηκε, αλλά άλλος ο "ένοχος". Πάλι από τον Ίκαρο. Και πάλι όμως με… μισόλογα, όχι με επίσημη ανακοίνωση.

Προκαλέσαμε (με την καλή έννοια του όρου), τόσο την ΕΟΚ, όσο και το ΕΣΚΑΝ, να ανακοινώσουν τι υπάρχει, αν υπάρχει. Αντ' αυτού, νέα πληροφορία (διασταυρωμένη) ότι η ΕΟΚ ζήτησε να κρατηθεί το δελτίο του "ύποπτου" (και όχι ένοχου) για τη χρήση απαγορευμένης ουσίας.

Από τον Ίκαρο αντέδρασαν, έστειλαν (ΟΡΘΩΣ) το αίτημα στο ΕΣΚΑΝ και πήραν την απάντηση που δημοσιεύσαμε. Επέλεξαν (ΚΑΚΩΣ) να το ανακοινώσουν δημόσια. Γιατί κακώς; Επειδή είναι μόνο το ένα από τα δεκάδες έγγραφα που κυκλοφόρησαν και ουσιαστικά οι παράγοντες της Καλλιθέας έβαλαν στο κάδρο την ομάδα τους. Αυτοενοχοποιήθηκαν, γιατί δεν έδωσαν τα άλλα έγγραφα, προς την ΕΟΚ, προς τον ΕΣΑΚΕ, προς όλους.

Επειδή, την ίδια στιγμή, δεν κυκλοφόρησε τίποτα απ' όσα έγιναν με… εσωτερική αλληλογραφία. Γιατί ο παίκτης (δεν γράφουμε το όνομά του, για να μην τον στιγματίσουμε) θα παίξει κανονικά, αφού ήταν παράνομο να κρατηθεί το δελτίο του. Κι αυτό γιατί το δεύτερο δείγμα δεν έχει εξεταστεί, κι αυτό γιατί οι νέες πληροφορίες (πάλι δια της ίδιας οδού) θέλουν να έχει αυξημένη τεστοστερόνη και όχι χρήση ινδικής κάνναβης.

Ο Ίκαρος δεν φοβήθηκε και μπήκε (ΚΑΚΩΣ) στο κάδρο. Η ΕΟΚ, αν και ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ανοιχτά πήρε… θέση και "επιτέθηκε" εναντίον όσων εμπλέκονται, δεν πήρε θέση. Ο ΕΣΑΚΕ περιμένει, αφού δεν έχει αρμοδιότητα. Το ΕΣΚΑΝ ενημερώνει (;) την ομοσπονδία και κανέναν άλλον.

Ερώτημα ένα και μοναδικό: Ποιος φοβάται την αλήθεια;

Γιατί διασύρεται το πρωτάθλημα; Γιατί γίνεται όλο αυτό το πανηγύρι, που μόνο κακό κάνει και τίποτα δεν προσφέρει; Γιατί κρατήθηκε το δελτίο του παίκτη, χωρίς να γνωστοποιηθεί το γεγονός, και γιατί (αν σωστά είχε κρατηθεί) δόθηκε πίσω;

Επειδή υπάρχει πολλή σπέκουλα, ο Ίκαρος, ακόμα κι αν ο παίκτης αποδειχθεί ντοπαρισμένος, δεν κινδυνεύει παρά να χάσει το μπόνους από τον ΟΠΑΠ. Φάνηκε ότι δεν είναι αυτό το θέμα, με την επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε. Άρα, κάποιοι άλλοι έχουν χειριστεί λάθος το ζήτημα. Ποιοι και γιατί;

Δεν μας ενδιαφέρει αν ένας παίκτης αποφάσισε να κάνει χρήση απαγορευμένης ουσίας. Αν το έκανε να τιμωρηθεί. Μας ενδιαφέρει να μην πλήττεται το πρωτάθλημα με φήμες, με διαδόσεις, με μισόλογα. Να μην υπάρχει αμφιβολία. Να λάμπει η αλήθεια. Και πάνω απ' όλα: Μας ενδιαφέρει να υπάρχει διαφάνεια!

Θα συνεχιστεί...

Keywords
Τυχαία Θέματα