ΚΑΟΔ - Ρέθυμνο 84-80

Έχοντας τον Έντιν Μπάβτσιτς σε εξαιρετική μέρα, ο ΚΑΟΔ κατάφερε να επικρατήσει του Άρη με 84-80. Ο Βόσνιος φόργουορντ σταμάτησε στους 33 πόντους και οδήγησε την ομάδα του εκ του ασφαλούς στην κατάκτηση των δύο βαθμών της νίκης, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει δείξει φέτος πως είναι εξαιρετικά δύσκολος. Σημαντική ήταν και η βοήθεια των Πάλμερ και Νόουλες.

Οι γηπεδούχοι… ακούμπησαν την μπάλα στον Μπάβτσιτς από την αρχή του αγώνα και έτσι κατάφεραν να πάρουν το πάνω χέρι, παρά την προσπάθεια του Χορν.

Ο ΚΑΟΔ βρήκε σωστές επιλογές στον επιθετικό τομέα και κατάφερε να πετύχει αρκετά καλάθια και να φτάσει τους 26 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι ακολούθησαν και κατάφεραν να μείνουν κοντά καθώς η περίοδος ολοκληρώθηκε με 26-22. Ο Μπάβτσιτς συνέχισε το καλό του παιχνίδι όμως στον επιθετικό τομέα και η διαφορά άρχισε να ανεβαίνει για την ομάδα της Δράμας. Το Ρέθυμνο δεν κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό του επιθετικά και έτσι έμεινε πίσω στο σκορ με το πρώτο μισό του αγώνα να ολοκληρώνεται με 49-40 υπέρ του ΚΑΟΔ.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στο τρίτο δεκάλεπτο και αρχικά τα κατάφεραν, αλλά η ομάδα της Δράμας κατάφερε και πάλι να φέρει τη διαφορά στους 8 πόντους (58-50). Στη συνέχεια όμως ακολούθησε ένα σερί 10-0 για την ομάδα της Κρήτης που ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση. Μπάβτσιτς και Νόουλες όμως αντέδρασαν και έβαλαν και πάλι την ομάδα τους μπροστά με 68-60, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η τρίτη περίοδος. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι ανέβασαν τη διαφορά ακόμα και σε διψήφιο νούμερο, με το Ρέθυμνο να μην μπορεί να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά στο τέλος ο ΚΑΟΔ έφυγε νικητής με σκορ 84-80.

Τα δεκάλεπτα: 26-22, 49-40, 68-60, 84-80.
ΚΑΟΔ (Μάρκοβιτς): Σλαφτσάκης, Νόουλες 15 (4), Ακεψιμαΐδης 2, Μπένας, Μισέλ 4, Μπάβτσιτς 33 (2), Ζάρας 7, Ιωάννου 2, Πάλμερ 12 (1), Ρόου 9 (1), Ράντοβιτς.
ΡΕΘΥΜΝΟ (Γιαπλές): Χορν 8 (2), Καλλινικίδης, Προύιτ 5 (1), Αγγελόπουλος 7, Τσόχλας 2, Ντούβνιακ 6, Κόμματος 17 (3), Κάρτερ 15 (1), Λάτοβιτς 2, Πέτγουεϊ 18 (2), Σιζόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα