Ολυμπιακός - Μακάμπι 67-73 (vid)

Όταν πετάς στο καλάθι των αχρήστων ένα ολόκληρο ημίχρονο απέναντι στη Μακάμπι, στο τέλος το πιθανότερο είναι να το… πληρώσεις. Αυτό έπαθε και ο Ολυμπιακός, ο οποίος ηττήθηκε στην έδρα του (και πάλι) με 67-73 (και) από την ομάδα του Ισραήλ και δεν εκμεταλλεύτηκε το… δώρο που του έκανε η Μπεσίκτας. Ο Ντέβιν Σμιθ ήταν αυτός που… σκότωσε την ομάδα του Πειραιά που πρέπει να καταλάβει πως ένας… Σπανούλης δεν φτάνει.

Χειρότερο ξεκίνημα

δεν θα μπορούσαν να κάνουν οι "ερυθρόλευκοι" οι οποίοι μόνο Πρωταθλητές Ευρώπης δεν φαινόντουσαν. Η ομάδα του Ισραήλ έκανε ότι ήθελε στο παρκέ σε άμυνα και επίθεση. Ο Βασίλης Σπανούλης δεν κατάφερε να βρει λύσεις στην επίθεση, ενώ τα τέσσερα τρίποντα της Μακάμπι στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν αρκετά ώστε να δώσει ένα προβάδισμα στο συγκρότημα του Ντέιβιντ Μπλατ. Οι φιλοξενούμενοι επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους από τα πρώτα λεπτά και προηγήθηκαν με 21-13 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο Τζος Πάουελ μάλιστα αποχώρησε τραυματίας, καθώς σε μία φάση χτύπησε στο δεξί του χέρι με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στα αποδυτήρια. Με την απουσία και του Γιώργου Πρίντεζη, ο Ολυμπιακός έμεινε από λύσεις στη "φροντ λάιντ" με αποτέλεσμα η Μακάμπι να υπερισχύει στα ριμπάουντ, αλλά όχι μόνο εκεί. Η ομάδα του Πειραιά δεν σταμάτησε ποτές στο πρώτο μισό τον Ντέιβιντ Λόγκαν, ο οποίος έκανε… πάρτι. Ο Αμερικανός έφτασε στο πρώτο μισό του αγώνα τους 16 πόντους και η Μακάμπι πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 41-23.

Οι "ερυθρόλευκοι" μπήκαν αποφασισμένοι να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση στο τρίτο δεκάλεπτο και με ηγέτη τον Βασίλη Σπανούλη κατάφεραν να κάνουν ένα σερί 11-3. Το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα μείωσε στους 10 πόντους, ωστόσο οι παίκτες του Έλληνα τεχνικού χρεώθηκαν με πολλά φάουλ, κάτι που λειτούργησε υπέρ της Μακάμπι. Τα τρίποντα των Περπέρογλου και Λο όμως στο τέλος της περιόδου έκαναν το σκορ 49-56, με τον Ολυμπιακό να πλησιάζει αρκετά.

Στην τελευταία περίοδο, οι Πρωταθλητές Ευρώπης πλησίασαν ακόμα και στους τρεις πόντους (53-56), ωστόσο οι φιλοξενούμενοι έβαλαν μεγάλα σουτ, κυρίως με τον Ντέβιν Σμιθ, ο οποίος έδωσε και πάλι στην ομάδα του απόσταση… ασφαλείας. Αυτός ήταν που σκότωσε τους "ερυθρόλευκους" στο τέλος, όταν αυτοί ξαναπλησίασαν στο… τρίποντο, καθώς από τα 9 μέτρα περίπου έδωσε και πάλι αέρα 5 πόντων στην ομάδα του και ενώ απέμεναν κάτι παραπάνω από ένα λεπτό για το τέλος. Το τελικό 67-73 έδωσε τους δύο βαθμούς της νίκης στη Μακάμπι.

Τα δεκάλεπτα: 13-21, 23-41, 49-56, 67-73.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάινς 4, Λο 10 (2), Άντιτς 7, Σπανούλης 19 (2), Περπέρογλου 5 (1), Σερμαντίνι 5, Σλούκας 7 (2), Πάουελ 2, Γκετσεβίτσιους, Πέρκινς, Παπανικολάου 8.
ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Μπλατ): Λόγκαν 20 (4), Τζέιμς 9, Σμιθ 13 (3), Χίκμαν 16 (1), Ροθ, Πνίνι 4, Κανέρ 2, Οχαγιόν 8 (1), Πλάνινιτς 1, Λάντεσμπεργκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα