Upset... εις διπλούν (vid)

Οι εκπλήξεις άρχισαν από χθες το απόγευμα στη March Madness και συνεχίστηκαν με… αμείωτη ένταση στα βραδινά παιχνίδια αφού δύο ακόμα αουτσάιντερ επικράτησαν των (θεωρητικά) φαβορί βάζοντας… "φωτιά" στο τουρνουά. Πιο συγκεκριμένα, το Harvard και το California επικράτησαν των New Mexico και UNLV, αντίστοιχα.

Οι "Golden Bears" του California αψήφησαν την θεωρητική υπεροχή του UNLV και παίζοντας συγκεντρωμένα καθ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, πήραν κεφάλι στο σκορ στο δεύτερο

μέρος. Το προβάδισμά τους μπορεί να μην κυμάνθηκε σε διψήφια επίπεδα (48-40 στο 28' και 56-48 στο 36'), αλλά ήταν αρκετό για να τους δώσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Έτσι, δεν "λύγισαν" από την αντεπίθεση των "Rebels" στα τελευταία λεπτά, παρέμειναν ψύχραιμοι από τη "γραμμή της φιλανθρωπίας" και έχοντας ως πρώτο σκόρερ τον Allen Crabbe (19π.-9ριμπ.) πήραν μία σπουδαία νίκη (64-61) απέναντι σε μία εξαιρετικά δυνατή ομάδα.

Παρόμοια τύχη με αυτή του UNLV είχε και το New Mexico, το οποίο ηττήθηκε από το Harvard με 68-62, σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι. Οι "Crimson" είχαν τον έλεγχο του ρυθμού στο μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου ημιχρόνου και με μπροστάρη τον Wesley Saunders (18π.) πέτυχαν μία ιστορική επιτυχία. Κι αυτό γιατί πρόκειται για την πρώτη νίκη στην ιστορία του Harvard σε March Madness.

Αντίθετα, εξαιρετικά εύκολο έργο είχαν, όπως αποδείχθηκε, Syracuse, VCU και Louisville αφού έκαναν επίδειξη δύναμης παίρνοντας το εισιτήριο για τους "32" του τουρνουά.

Αρχικά, οι "Orange" διέσυραν το Montana με 81-34 στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση αναφορικά με τις αγωνιστικές τους δυνατότητες. Η ομάδα του Jim Boeheim κυριάρχησε από το πρώτο λεπτό του αγώνα και με τον Brandon Triche (20π.) να… δίνει τον ρυθμό, δεν δυσκολεύτηκε να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Ο πρωταγωνιστής του Syracuse τόνισε μετά το τέλος της αναμέτρησης: "Ξέραμε ότι είμαστε το φαβορί αφού έχουμε πολύ ταλέντο. Επομένως, δεν θέλαμε να δώσουμε στους αντιπάλους μας την ευκαιρία να πιστέψουν πως μπορούν να μας κερδίσουν".

Το VCU διέλυσε το Akron με το εμφατικό 88-42 δείχνοντας πως μπορεί τη φετινή σεζόν να κυνηγήσει την υπέρβαση. Οι "Rams" προηγήθηκαν με νταμπλ σκορ (50-25) από το πρώτο ημίχρονο και, εν συνεχεία, το μόνο που χρειάστηκε ήταν να παραμείνουν σοβαροί προκειμένου να διατηρήσουν τη διαφορά ασφαλείας που είχαν αποκτήσει.

Τέλος, το Louisville ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στη March Madness πετυχαίνοντας μία εμφατική νίκη καθώς επικράτησε άνετα του North Carolina A&T State με 79-46 έχοντας ως πρώτο σκόρερ τον Russ Smith, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 23π..

Τα αποτελέσματα:
Syracuse (4) - Montana (13) 81-34
New Mexico (3) - Harvard (14) 62-68
Colorado State (8) - Missouri (9) 84-72
VCU (5) - Akron (12) 88-42
UNLV (5) - California (12) 61-64
Arizona (6) - Belmont (11) 81-64
Louisville (1) - North Carolina A&T State (16) 79-46
Michigan (4) - South Dakota (13) 71-56

Keywords
Τυχαία Θέματα