Έξυπνη… βόμβα

Την ώρα που όλοι (οι άλλοι) έγραφαν για την επικείμενη απόκτηση του Γκιόργκι Σερμαντίνι από τον Παναθηναϊκό, "χτύπησε" ο Ολυμπιακός και τον ενέταξε στο δυναμικό του. Μια κίνηση αστραπιαία, που μοιάζει με… έξυπνη βόμβα, καθώς αποτελεί απάντηση στην κίνηση του "αιωνίου" αντιπάλου, χωρίς να διαφοροποιεί τις εσωτερικές ισορροπίες.

Ο Σερμαντίνι είναι ο τέλειος παίκτης για τον Ολυμπιακό, που είχε να δώσει μια θέση ξένου (στην

Ελλάδα, γιατί στην Ευρωλίγκα δεν υπάρχει περιορισμός), αλλά δεν έχει να δώσει πολύ χρόνο στο παιχνίδι. Ως εκ τούτου δεν μπορούσε να σημαδέψει έναν παίκτη πρώτης γραμμής (τύπου Γκιστ), γιατί έπρεπε να αλλάξει όλο τον τρόπο παιχνιδιού του.

Ο Σερμαντίνι θα μοιραστεί τον χρόνο με τον Δημήτρη Μαυροειδή, ο οποίος παίζει 10.8 λεπτά στο Πρωτάθλημα και λιγότερο από επτά λεπτά (6.57) στην Ευρωλίγκα. Συνεπώς, οι "ερυθρόλευκοι" ήθελαν έναν… συμπληρωματικό παίκτη, ο οποίος όμως -υπό συνθήκες αγώνα- να διαδραματίσει ρόλο.

Είναι πρόδηλο πως οι κινήσεις του Παναθηναϊκού και η αλλαγή της φροντ λάιν δεν άφησαν αδιάφορο τον Ολυμπιακό, που αναπροσαρμόζει τα πλάνα του, αφού -κακά τα ψέματα- κοινός πρώτος στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κι από τη στιγμή που οι "πράσινοι" έχουν τρεις παίκτες, των οποίων το… πάτημα στο "ζωγραφιστό" το νιώθει ο αντίπαλος, οι "ερυθρόλευκοι" δεν θα παρέμεναν τόσο… soft.

Καλή δουλειά κάνει ο Πάουελ, αλλά με πρόσωπο στην επίθεση, ενώ στην άμυνα είναι καλός μόνο ψηλά (στο να κόβει στον αέρα τον αντίπαλο), εξαιρετικός είναι ο Χάινς, αλλά δεν έχει το μπόι να αντιπαρατεθεί με τους "πράσινους" ψηλούς, ο Μαυροειδής κινείται από την αρχή σε ρηχά νερά (εξ ου και η περιορισμένη χρησιμοποίησή του), οπότε χρειάζονταν ενίσχυση η γραμμή των σέντερ.

Ο Σερμαντίνι δεν είναι άνθρωπος που αλλάζει τη ροή των ομάδων, αλλά έχει πολύ καλά ποσοστά από τη γραμμή του φάουλ, είναι παίκτης που αν πάρει την μπάλα ξέρει να τελειώσει τη φάση, το κυριότερο προσόν του όμως είναι πως δεν ζητά μετά μανίας μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Άρα δεν θα διαταράξει την… εργασιακή ειρήνη που υπάρχει στο λιμάνι, δεν θα φέρει… γκρίνια.

Ενδεχομένως, ο ερχομός του να αφυπνίσει τον Δημήτρη Μαυροειδή (με ό,τι αυτό συνεπάγεται), καθώς η θέση στη 12άδα δεν είναι δεδομένη για τον Έλληνα σέντερ. Παράλληλα, θα δώσει το δικαίωμα στον Γιώργο Μπαρτζώκα να ανασαίνει πιο ελεύθερα, αν κι εφόσον κάποιος από τους ψηλούς (συμπεριλαμβανομένων και των Πρίντεζη - Άντιτς) αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού (χτύπα ξύλο, για τα παιδιά).

Μια οικονομική λύση, ένα κομμάτι στο παζλ, μια έξτρα βοήθεια χαμηλού κόστους και προφίλ, μια μεταγραφή που εντέλει δεν είναι… αεροδρομίου, αλλά είναι ουσίας.

[email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα