Παναθηναϊκός - ΚΑΟΔ 66-56

Η πρόκριση ήρθε πιο δύσκολα απ ότι αναμενόταν (66-56), ο Ρόκο Λένι Ούκιτς επέστρεψε στη δράση μετά από την αποχή του λόγω τραυματισμού, ο Τζέισον Καπόνο πήρε (πάλι) αρκετό χρόνο συμμετοχής, αλλά το μυαλό όλων στον Παναθηναϊκό βρίσκεται αλλού. Και πιο συγκεκριμένα στον Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο αρχηγός των "πρασίνων" τραυματίστηκε (σ.σ.: τράβηγμα στους προσαγωγούς) στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης με τον ΚΑΟΔ με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από το ΟΑΚΑ

στην ανάπαυλα με προορισμό το νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία.

Η χαμηλή θερμοκρασία που επικρατεί σήμερα στην Αθήνα φαίνεται πως επηρέασε τις δύο ομάδες, οι οποίες ξεκίνησαν αρκετά… "παγωμένα" το παιχνίδι. Αποτέλεσμα αυτού ήταν το 5-1 του 4ου λεπτού, δείγμα του ότι κανείς εκ των δύο δεν είχε την ενέργεια να πετύχει εύκολους πόντους είτε στον αιφνιδιασμό είτε στο τρανζίσιον. Η αρχική αστοχία (1/14 εντός παιδιάς για τις δύο ομάδες στα πρώτα έξι λεπτά) συνοδεύτηκε από συνεχόμενα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, χωρίς, όμως, να υπάρχει κάποια σημαντική… εξέλιξη στο σκορ, το οποίο παρέμενε σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Η είσοδος του Τζέισον Καπόνο, όμως, σε συνδυασμό με την ευστοχία του Κώστα Κακαρούδη ανέβασαν σημαντικά το ρυθμό στα τελευταία λεπτά του πρώτου δεκαλέπτου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το 17-13 του 10ου λεπτού, με τον Παναθηναϊκό, πάντως, να μην είναι πειστικός, παρά το προβάδισμα που είχε.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε όπως και το πρώτο. Δηλαδή με τις δύο ομάδες να… ψάχνονται στο παρκέ και να σκοράρουν με το σταγονόμετρο. Η άμυνα ζώνης 1-3-1 που έπαιξαν οι Δραμινοί φάνηκε να "βραχυκυκώνει" το τριφύλλι, το οποίο, όμως, με την πάροδο του χρόνου και με τη βοήθεια του Μάικ Μπράμος "ξεμπούκωσε" στην επίθεση και με συνεχόμενους πόντους από τους περιφερειακούς του πήγε στα αποδυτήρια έχοντας αέρα 14 πόντων (37-23).

Η αποχώρηση του Δημήτρη Διαμαντίδη από το ΟΑΚΑ φάνηκε να επηρεάζει σημαντικά τους παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη. Οι "πράσινοι" έδειχναν… χαμένοι καθ όλη τη διάρκεια της τρίτης περιόδου, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το διψήφιο προβάδισμα να χαθεί με συνοπτικές διαδικασίες.

Η επιθετική πολυφωνία του ΚΑΟΔ σε συνδυασμό με την οκνηρία του τριφυλλιού έδωσε στην ομάδα του Γιώργου Καλαφατάκη τη δυνατότητα να αντιδράσει και να μειώσει γρήγορα τη διαφορά. Έτσι, η διαφορά έπεσε στους τέσσερις πόντους (49-45) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου δίνοντας το δικαίωμα στους Δραμινούς να ελπίζουν στο "διπλό".

Εκεί που, όμως, θα κρινόταν το παιχνίδι, οι φιλοξενούμενοι έμειναν από δυνάμεις. Ο Παναθηναϊκός, αν και συνέχιζε να είναι κακός, βρήκε τον τρόπο να αυξήσει το προβάδισμά του και με τους Μάικ Μπράμος - Στεφάν Λάσμε να δίνουν τις λύσεις όποτε χρειάστηκε, έφτασε στη νίκη με 66-56.

Τα δεκάλεπτα: 17-13, 37-23, 49-45, 66-56.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος, Μπράμος 14 (1τρίπ., 12ριμπ.), Ματσιούλις 7 (1), Καπόνο 10, Ούκιτς 5 (1), Λάσμε 14 (10ριμπ.), Τσαρτσαρής 4 (9ριμπ.), Διαμαντίδης 5 (1), Σκορδίλης 5, Μπανκς 7.
ΚΑΟΔ (Καλαφατάκης): Σλαφτσάκης, Καλαϊτζίδης 8 (2), Ακεψιμαϊδης, Μπορόβνιακ, Μισέλ 4, Μπάβτσιτς 10 (1), Κακαρούδης 15 (3), Ντέιλ 2, Ζάρας 11 (1), Ιωάννου 6, Πάλμερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα