Αλβέρτης: «Να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία μέχρι τέλους»

Ο Παναθηναϊκός νίκησε την ΤΣΣΚΑ και έχει άλλη μία ευκαιρία για να διεκδικήσει την πρόκριση στο Final-4, με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη να τονίζει πως η άμυνα και τα ριμπάουντ ήταν καθοριστικοί παράγοντες για το ροζ φύλλο και το 2-1.

Αναλυτικά τι είπε ο Αλβέρτης:

Για το παιχνίδι: «Καταφέραμε να πάμε τη σειρά σε 4ο ματς, κάτι πολύ σημαντικό. Εχουμε ακόμα

την ευκαιρία μας και θέλουμε να την αξιοποιήσουμε ως το τέλος. Είχαμε δύο καλά δεκάλεπτα. Στο δεύτερο ημίχρονο κολλήσαμε επιθετικά, αλλά η ταυτότητα στην άμυνα και το πάθος μας έδωσε τη νίκη. Αυτό φαίνεται από τα ριμπάουντ, αμυντικά και επιθετικά. Τελείωσε αυτό το παιχνίδι για μας. Δουλεύουμε για το επόμενο».

Για το αν μπορεί ο Παναθηναϊκός να κάνει και το 2-2 ώστε να είναι ζωντανός για την πλήρη ανατροπή: «Πρέπει να την έχει και θα την έχει την ευκαιρία η ομάδα. Παίζουμε στο σπίτι μας, με τον κόσμο. Γνωρίζουμε τις δυνατότητες μας. Συνεχίζουμε, τα πράγματα κυλούν με μεγάλη ταχύτητα, αφού γίνεται αγώνας κάθε δύο μέρες. Να μαθαίνουμε από το προηγούμενο και να βελτιώνουμε πράγματα για το επόμενο»..

Για το πώς μπορεί να βελτιωθεί η επίθεση: «Εχουμε δύο πρόσωπα επιθετικά. Του πρώτου και του δεύτερου ημιχρόνου. Όταν έχουμε ταχύτητα υπάρχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα, αλλά δεν είμαστε το ίδιο καλοί όταν είμαστε στατικοί και δεν μπορούμε να κινήσουμε την μπάλα. Δεν αξιοποιήσαμε τις ευκαιρίες στον αιφνιδιασμό».

Για το αν η άμυνα ή η επίθεση θα έχει τον πρώτο λόγο στη συνέχεια της σειράς: «Το ματς κρίθηκε στην άμυνα σήμερα. Παίξαμε καλή άμυνα σε δύο δεκάλεπτα και παρότι δεν αποδώσαμε επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο, νικήσαμε. Πρέπει να τρέξουμε και να ανεβάσουμε το σκορ. Προσπαθούμε και δουλεύουμε καθημερινά και ελπίζουμε να το βγάλουμε στο παρκέ. Όλα είναι όμως θεωρίες. Κοιτάζουμε μόνο τη νίκη, δεν υπάρχουν περιθώρια για κάτι άλλο».

Για το αν περιμένει από συγκεκριμένους παίκτες να βγουν μπροστά από εδώ και πέρα: «Από τον καθένα περιμένω. Υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν αποδώσει στην επίθεση, αλλά βοηθούν σε άλλους τομείς. Η ομάδα είναι πάνω απ’ όλα. Η ομάδα κερδίζει όλη μαζί και αν έχουμε έξτρα απόδοση από κάποια παιδιά που μπορούν, αυτό είναι καλό».

Keywords
Τυχαία Θέματα