Αλβέρτης: «Κοίτα να δεις πως έρχεται...»

Αμέσως μετά τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς φιλοξενήθηκε στην ραδιοφωνική εκπομπή του Βασίλη Σκουντή στον Sentra 103,3 «Βάλ'το αγόρι μου» ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο οποίος στις δηλώσεις του εξήγησε την απόφαση του στο να αναλάβει χρέη πρώτου προπονητή τονίζοντας πως τα πάντα έγιναν πολύ γρήγορα, με τον ίδιο να μην έχει το περιθώριο να έχει δεύτερη σκέψη.

Αναφορικά με την αυριανή (20/3, 21:45) συνάντηση

με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς ως αντίπαλοι πλέον προπονητές, επισήμανε πως βασικός στόχος είναι η νίκη σε ένα παιχνίδι που το «τριφύλλι» καίγεται για τη νίκη, ενώ μίλησε για τον «Ζοτς» με πολύ μεγάλο σεβασμό εξηγώντας τα όσα έχει μάθει δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια της κοινής τους παρουσίας στον Παναθηναϊκό.

Στην ευχή του Βασίλη Σκουντή «...άντε και πρόεδρος» και για το αν είχε βλέψεις να γίνει προπονητής; «Εντάξει δεν υπάρχουν τέτοιες βλέψεις (γέλια). Το άθλημα αυτό είναι γενικά ένα άθλημα γρήγορων αποφάσεων και όταν κρίθηκε ότι ίσως μπορέσω να προσφέρω και μου ζητήθηκε, δεν είχα πολλά περιθώρια. Γιατί πάνω απο όλα έχω γεννηθεί και έχω μεγαλώσει σε αυτή την ομάδα και από οποιοδήποτε πόστο θα κάνω πάντα το καλύτερο δυνατό. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε είμαι προπονητής στον Παναθηναϊκό και το μόνο που μας νοιάζει είναι να κάνουμε αυτή την ομάδα ομάδα να παίξει και κερδίσει όσο περισσότερα μπορεί».

Για το αν χρειάζεται ο ίδιος διάστημα προσαρμογής: «Εχω αντιληφθεί πλήρως τι πρέπει να κάνω. Δεν υπάρχει περιθώριο για σκέψη. Την Δευτέρα πιάσαμε δουλειά την Πέμπτη παίξαμε, την Παρασκευή γυρίσαμε, ξαναπαίξαμε. Δηλαδή δεν υπάρχει περιθώριο. Ο παίκτης φυσικά δεν υπάρχει μέσα μου, τα βλέπω τα πράγματα απο εντελώς διαφορετική γωνία και αυτό πρέπει να κάνουμε και αύριο».

Για το πώς βιώνει την συνάντηση του με τον Ομπράντοβιτς: «Το είχα πει και όταν τελείωσα. Όταν τελειώνει μια καριέρα πέρα απο όσους τίτλους δόξες κτλ, αυτή του καλαθοσφαιριστή αυτό που μένει είναι οι σχέσεις στον χώρο. Αυτές που δημιουργείς κατά την όποια θητεία σου και οι οποίες συνεχίζονται ακόμη κι αν κάποιους παίκτες έχεις να τους δεις καιρό. Στο αυριανό παιχνίδι υπάρχουν δύο σκέλη. Το ένα είναι το αγωνιστικό και το βαθμολογικό στο οποίο καιγόμαστε. Και το άλλο είναι το συναισθηματικό. Ολοι ξέρουμε τι ήταν ο Ζέλικο για την ομάδα και τι συνεχίζει να είναι. Και η πλάκα είναι όταν στο πρώτο παιχνίδι στην Κωνσταντινούπολη χαιρετηθήκαμε, μου είπε «Περίεργο δεν είναι;» Και του απάντησα «Στον επόμενο γύρο θα είναι πιο περίεργο, εννοώντας εγώ ότι θα είναι και όος ο κόσμος κτλ». Και κοίτα να δεις πως έρχεται...».

Keywords
Τυχαία Θέματα