Συναίνεση για το Προσφυγικό; Ούτε να το σκέφτεστε!

13:13 1/2/2016 - Πηγή: Antinews

(Ανανεωμένο) Γράψαμε προηγουμένως, ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ. Μητσοτάκης θα αποσύρει από τις πρώτες γραμμές τις αντιπολιτευτικής ατζέντας την διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος, επιδιώκοντας να είναι περισσότερο χρήσιμος με προτάσεις στο μείζον αυτό θέμα.

Δυστυχώς, η συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με τον αναπληρωτή υπουργό για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα, επιβεβαίωσε πλήρως το ρεπορτάζ.

Αν και στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης κάνει λόγο για «ένα χαμένο εξάμηνο, που έπληξε πολλαπλώς την αξιοπιστία της χώρας» και πως «τον πρώτο και τον τελευταίο

λόγο τον έχει η κυβέρνηση», εν τούτοις όπως αναφέρει η ανακοίνωση «οι δύο πλευρές, συναντήθηκαν σε κλίμα συνεννόησης» με την πλευρά της ΝΔ να σημειώνει πως «το προσφυγικό δεν προσφέρεται για μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις».

Μάλιστα ο κ. Μουζάλας κάνει ένα βήμα παραπάνω στην ανακοίνωσή του και αναφέρει ότι «έγινε σε κλίμα συνεννόησης, υπήρξε σύγκλιση ότι το προσφυγικό είναι εθνικό θέμα και χρειάζεται κοινή αντιμετώπιση. Υπήρξαν και διαφωνίες, αλλά και προσπάθεια για σύγκλιση, ενώ η όποια κριτική έγινε μέσα σε όρια αξιοπρέπειας».

Δηλαδή η ΝΔ επί της ουσίας δίνει συγχωροχάρτι στην καταστρεπτική αντιμετώπιση του Προσφυγικού από τον Σύριζα, που μας οδήγησε στο σημερινό χάλι.

Και εξηγούμαστε.

Είναι κατανοητή η οριακή συνθήκη που διέπει την τρέχουσα εθνική πραγματικότητα, με την Ελλάδα να έχει μπει στο μάτι του κυκλώνα και να απειλείται με έξοδο από την Σένγκεν. Είναι επίσης αισθητές οι μεγάλες προσφυγικές ροές που καθιστούν εξόχως δύσκολη την διαχείρισή τους. Αλλά να μας συγχωρείτε, άφεση αμαρτιών στον βασικό ένοχο, δεν επιτρέπεται να δώσει η κεντροδεξιά παράταξη. Το εθνικό χάος που έφερε στη χώρα η καταστρεπτική πολιτική του κ. Τσίπρα δεν μπορεί να μην βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της αντιπολιτευτικής στρατηγικής της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν έχει δηλαδή ευθύνη ο ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική των «ανοικτών θυρών» που καλούσε τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα; Ποιος έκανε λόγο για το «τέλος της Αμυγδαλέζας» και τώρα φτιάχνει 40 Αμυγδαλέζες, στέλνοντας στρατό στα νησιά;

Δεν έχει ευθύνη ο κ. Τσίπρας για την αποτυχημένη διαπραγμάτευση του Νοεμβρίου που η Τουρκία του… «πήρε το σκαλπ»; Για την έλλειψη σχεδίου; Για τη μη υλοποίηση των hot spots; Ο κ. Μουζάλας δεν ήταν που… «αξιοποιούσε» το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού χωρίς να συνεννοηθεί με κανέναν Δήμαρχο της περιοχής μεταφέροντας χιλιάδες μετανάστες;

Μπορεί λοιπόν να υπάρξει οποιαδήποτε συνεννόηση με αυτήν την κυβέρνηση για την λύση του Προσφυγικού; Ας το καταλάβουν καλά οι νέοι ένοικοι της Συγγρού πριν να είναι αργά. Αν ο κ. Τσίπρας και η παρέα του δεν μπορούν να κυβερνήσουν, ας σηκωθούν να φύγουν. Ο κίνδυνος για έξοδο από την Σένγκεν φέρει στο ακέραιο την υπογραφή τους, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα νέα σενάρια περί Grexit.

Προσοχή λοιπόν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκλέχτηκε αρχηγός της ΝΔ, ακριβώς γιατί ο κόσμος τιμώρησε στην κάλπη τις συναινετικές σούπες που κάποιοι μαγείρευαν. Ας μην απεργάζονται ορισμένοι παρόμοιες συνταγές...

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα