Το υπερσυγχρονο πρωτοποριακο κεντρο μαστου και γυναικας στο metropolitan

13:10 1/2/2016 - Πηγή: Fimotro
ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
Στο Θεραπευτήριο Metropolitan λειτουργεί το νέο Κέντρο Μαστού και Γυναίκας, το οποίο δημιουργήθηκε με γνώμονα τις ανάγκες της σύγχρονης...
γυναίκας. Το κέντρο μαστού αποτελείται από μια μεγάλη ομάδα εξειδικευμένων ιατρών, η οποία μπορεί να δώσει λύση σε ότι αφορά την υγεία των μαστών.
Βρισκόμαστε στον 7ο όροφο του Metropolitan,
σε ένα πολυτελέστατο χώρο, ειδικά διαμορφωμένο και σχεδιασμένο, ώστε να υποδεχόμαστε όλες τις κυρίες που επιθυμούν να εξεταστούν και να πραγματοποιήσουν ελέγχους για την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση όλων των παθήσεων.

Πρόκειται για «One stop breast unit», όπου οι γυναίκες υποβάλλονται σε απεικονιστικό έλεγχο των μαστών (Ψηφιακή Μαστογραφία, Τομοσύνθεση, Υπερηχογράφημα υψηλής ευκρίνειας, ελαστογραφία), Κλινική εξέταση από εξειδικευμένο Μαστολόγο και όπου κριθεί σκόπιμο μπορεί να γίνει άμεση ταυτοποίηση μίας βλάβης όταν αυτή ανιχνευθεί (με μία από τις παρακάτω εξετάσεις).

Μοναδα Μαστου

Στην άρτια εξοπλισμένη Μονάδα λειτουργούν δυο διαφορετικά αλλά αλληλένδετα τμήματα σε πλήρη και άμεση συνεργασία μεταξύ τους:

• Τμήμα Απεικόνισης και Διάγνωσης του Μαστού

• Χειρουργική Κλινική Μαστού

Τμήμα Απεικόνισης και Διάγνωσης του Μαστού

Η εξειδικευμένη ομάδα ακτινοδιαγνωστών χρησιμοποιεί μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Η γυναίκα λαμβάνει άμεσα τη γνωμάτευση των ιατρών από κάθε εξέταση και φεύγει κατανοώντας πλήρως τι συμβαίνει στους μαστούς της, έχοντας μια διάγνωση, αποφεύγοντας έτσι το ψυχολογικό στρες της αναμονής των αποτελεσμάτων. Η Μονάδα διαθέτει δύο σύγχρονους Ψηφιακούς Μαστογράφους, Τελευταίας Τεχνολογίας, HOLOGIC – SELENIA, όπου μπορεί να πραγματοποιηθεί Τομοσύνθεση στις περιπτώσεις που αυτό απαιτείται.

Υπηρεσίες:
1. Tομοσύνθεση
Η τομοσύνθεση αποτελεί την εξέλιξη της ψηφιακής μαστογραφίας, απεικονίζοντας πλέον το μαστό τρισδιάστατα (3D), συμβάλλοντας σε πιο έγκαιρη, ακριβέστερη και λεπτομερέστερη διάγνωση σε σχέση μετη (2D) ψηφιακή μαστογραφία. Λαμβάνονται λήψεις πάχους 1χιλ., γίνεται ανασύνθεση των εικόνων με αποτέλεσμα να είναι δυνατή η ανεύρεση βλαβών που δεν θα ήταν ορατές στην κλασική ψηφιακή μαστογραφία. Μειώνεται έτσι η πιθανότητα ψευδώς αρνητικών αποτελεσμάτων.
Είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε πυκνούς μαστούς, όπου με τις κλασσικές έως τώρα μεθόδους, η έγκαιρη και σωστή διάγνωση σε μερικές περιπτώσεις ήταν αρκετά δύσκολη. Ο εντοπισμός της κακοήθειας σε πρώιμο είναι μείζονος σημασίας, γιατί αυξάνει την επιβίωση και την καλή πρόγνωση της ασθενούς.

2. Ελαστογραφία - U/S υψηλής ευκρίνειας
Οι υπέρηχοι υψηλής ευκρίνειας εφαρμόζονται μέσω μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας υψηλής ανάλυσης. Δίνεται η δυνατότητα ανίχνευσης βλαβών σε πολύ αρχικό στάδιο (< 5 mm). Η ελαστογραφία είναι μια πρωτοποριακή τεχνική στην πρόληψη του μαστού. Το τμήμα μας διαθέτει την τελευταία τεχνολογική εξέλιξη στην τεχνική ελαστογραφίας και αυτή είναι η Shear Wave Elastography. Κατόπιν επιστημονικών μελετών έχει αποδειχθεί ότι αποτελεί την πιο αξιόπιστη μέθοδο ελαστογραφίας. Μελετά με ακρίβεια τη σκληρότητα ή ελαστικότητα ενός ευρήματος.

Μια κακοήθης βλάβη είναι ιδιαίτερα σκληρή σε σύσταση. Η Shear Wave ελαστογραφία μετράει με απόλυτη ακρίβεια σε μονάδες kPascal από όλες τις περιοχές μίας βλάβης τη σύστασή της, αποσαφηνίζοντας αν ένα εύρημα είναι ύποπτο κακοήθειας ή όχι.

3. Στερεοτακτική βιοψία
Η στερεοτακτική βιοψία αποτελεί μια υπερσύγχρονη επεμβατική μέθοδο διαγνωστικής βιοψίας ύποπτων βλαβών του μαστού. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγονται οι άσκοπες χειρουργικές επεμβάσεις προς όφελος της ασθενούς. Συστήνεται συνήθως σε ασθενείς με ύποπτες μικροαποτιτανώσεις και γενικότερα μόνο σε μαστογραφικά ευρήματα.

4. Εντοπισμός βλαβών με συρμάτινο οδηγό (HOOK)
Η τοποθέτηση συρμάτινου οδηγού σε μια μη ψηλαφητή βλάβη στο μαστό, είναι μια ιδιαίτερα σημαντική μέθοδος , η οποία συντελεί στην επιτυχή χειρουργική αφαίρεση τους. Τοποθετούμε τους οδηγούς με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια, χρησιμοποιώντας είτε την τρισδιάστατη απεικόνιση που μας προσφέρει η τομοσύνθεση ή τα μηχανήματα υπερήχων υψηλής ευκρίνειας που διαθέτουμε.

5. MRI μαστών
Η μαγνητική μαστογραφία αποτελεί την κορωνίδα της διάγνωσης παθήσεων του μαστού. Σπάνια, υπάρχουν διαγνωστικά προβλήματα όπου η τομοσύνθεση και οι υπέρηχοι υψηλής ευκρίνειας δεν μπορούν να τα επιλύσουν. Με νέες τεχνικές όπως MRI Diffusion και Spectroscopy, η διαφορική διάγνωση έχει πλέον τελειοποιηθεί.

Η MRI μαστών πολλές φορές κρίνεται απαραίτητη όχι μόνο στη διαγνωστική επίλυση προβλημάτων (problem solving), αλλά και στον προληπτικό ετήσιο έλεγχο σε γυναίκες πολύ υψηλού κινδύνου.

Σε ένα μοντέρνο χώρο με τη βοήθεια μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας έχουμε τη δυνατότητα να διαγνώσουμε καλοήθεις καταστάσεις ή και κακοήθη νοσήματα σε αρχικό στάδιο.

Χειρουργική Κλινική Μαστού
Προεγχειρητική Διάγνωση

Η εξειδικευμένη ομάδα Χειρουργών έχει τη μεγαλύτερη εμπειρία, με διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η χειρουργική επέμβαση είναι συνήθως η πρώτη θεραπεία στον καρκίνο του μαστού. Κύριο μέλημα της Χειρουργικής ομάδας είναι η Προεγχειρητική Διάγνωση.

Καμία γυναίκα δεν πρέπει να οδηγείται στο χειρουργείο χωρίς να γνωρίζει τι συμβαίνει στο μαστό της και τι ακριβώς θα γίνει στο χειρουργείο. Έτσι, σε κάθε περίπτωση ύποπτης βλάβης που μπορεί να ανιχνευθεί και υπερηχογραφικά, πραγματοποιείται κατευθυνόμενη βιοψία με κόπτουσα βελόνη, υπό τοπική αναισθησία, που διαρκεί λίγα μόλις λεπτά της ώρας.

Με την Ιστολογική ταυτοποίηση του ευρήματος, μέσα σε 3-4 ημέρες, γίνεται σωστός προγραμματισμός της χειρουργικής επέμβασης, όπου αυτό είναι απαραίτητο, ενώ σε πολλές περιπτώσεις καλοήθειας, προτείνεται απλώς παρακολούθηση και αποφυγή του χειρουργείου. Στις περιπτώσεις που η βλάβη δεν ανιχνεύεται υπερηχογραφικά, γίνεται εντοπισμός και βιοψία υπό στερεοτακτική καθοδήγηση (BLES,SUROS) όπως π.χ. σε περιοχές με ύποπτες μικροαποτιτανώσεις.

Η Χειρουργική ομάδα συνεργάζεται στενά με ακτινολόγους, ογκολόγους, ακτινοθεραπευτές και πλαστικούς χειρουργούς και εξατομικεύει κάθε περίπτωση ώστε να παρέχεται κάθε φορά το καλύτερο αποτέλεσμα, με ογκολογική ασφάλεια και αισθητική αρτιότητα.

Υπηρεσίες:

Βιοψίες με λεπτή βελόνη (FNA Fine Needle Aspiration)

Βιοψίες με κόπτουσα βελόνη (Core biopsy) με ή χωρίς υπερηχογραφική καθοδήγηση

Ογκεκτομή τεταρτεκτομή σε συνδυασμό με ογκοπλαστικές τεχνικές

Βιοψία φρουρού λεμφαδένα

Μαστεκτομή με διατήρηση δέρματος με ή χωρίς διατήρηση του συμπλέγματος της θηλής και της θηλαίας άλω

Άμεση πλαστική αποκατάσταση: με αυτόλογο ιστό, ή με διατατήρες και ενθέματα

H πλαστική αποκατάσταση
Κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει την επιλογή της πλαστικής αποκατάστασης μετά από μαστεκτομή. Η ομάδα μας είναι εδώ να συζητήσει μαζί σας όλες τις επιλογές που υπάρχουν, με ειλικρίνεια, σαφήνεια και υπομονή. Στην Κλινική Μαστού υπάρχει εμπειρία σε μεγάλο αριθμό ασθενών που χρειάζονται μαστεκτομή, να δίνεται η δυνατότητα άμεσης αποκατάστασης, (δηλαδή σε ένα μόνο χειρουργείο) με χρήση πλατύ ραχιαίου μυός και ενθέματος σιλικόνης στην περίπτωση της μαστεκτομής και άμεση συμμετροποίηση του ετερόπλευρου μαστού.

Η κατάλληλη θεραπεία
Σε περίπτωση κακοήθειας η Μονάδα μας σε συνεργασία με τις Κλινικές Ακτινολογίας, Παθαλογοανατομίας και Ογκολογίας του θεραπευτηρίου μας, στα πλαίσια ογκολογικού συμβουλίου, εξατομικεύει και προτείνει στην ασθενή την κατάλληλη θεραπεία σεβόμενη τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες. Αντιμετωπίζουμε νοσήματα των ωοθηκών με την ανοιχτή μέθοδο.
Σε αρχικά στάδια νοσημάτων μήτρας έχει αποδειχτεί ότι η λαπαροσκοπική μέθοδος εάν όχι καλύτερη, εφάμιλη της ανοιχτής μεθόδου. Σε τοπικά προχωρημένα στάδια κακοήθειες του τραχήλου της μήτρας πραγματοποιούνται στην κλινική Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, ενδοϊστικές βραχυθεραπείες, απεικονιστικά καθοδηγούμενες με μαγνητική τομογραφία.
Η μέθοδος αυτή βελτιώνει το θεραπευτικό αποτέλεσμα κατά μέχρι και 30%.
Η προαναφερόμενη θεραπεία προσφέρεται στο θεραπευτήριό μας κατά αποκλειστικότητα στον Ελλαδικό χώρο.

Κλινική γυναικολογικης ογκολογιας
Στο κέντρο λειτουργεί κλινικη γυναικολογικής ογκολογίας που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει στην πρόληψη και στη θεραπεία νοσημάτων των έσω και έξω γεννητικών οργάνων.

Υπηρεσίες στα πλαίσια εξωτερικού ιατρείου:

Test-pap

HPV-DNA-Test

Κολποσκόπηση

Βιοψία αιδοίου-τραχήλου

Ενδοκολπικό υπέρηχο έσω γεννητικών οργάνων

Doppler ωοθηκικών αγγείων

Στις άριστα τεχνολογικά εξοπλισμένες χειρουργικές αίθουσες υπάρχει η δυνατότητα:

Κωνοειδούς εκτομής με την χρήση Loop ή Laser

Εξάχνωση τραχήλου με laser

Υστεροσκόπησης

Επεμβατικής υστεροσκόπησης

Διαγνωστικής/ επεμβατικής λαπαροσκόπησης

Λαπαροσκοπικής σαλπιγγοπλαστικής

Λαπαροσκοπικής αφαίρεσης ινομυωμάτων με συρραφή μήτρας

Λαπαροσκοπικής αφαίρεσης όγκων ωοθηκών, κύστεως ωοθηκών

Λαπαροσκοπικής λήψης ωοθηκικού ιστού για κρυοκατάψυξη

Λαπαροσκοπικής ιεροκολποπηξίας για πρόπτωση μήτρας ή του κολπικού κολοβώματος

Λαπαροσκοπικής αφαίρεσης μήτρας

Κοπλικής αποκατάστασης χαλάρωσης κολπικών τοιχωμάτων

Λαπαροσκοπικής ριζικής υστερεκτομής

Λαπαροσκοπικής σταδιοποίησης καρκίνου τραχήλου-μήτρας

ΙΑΤΡΕΙΟ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ
ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΜΕΝΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ
Σήμερα γνωρίζουμε ότι για κάποια άτομα ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου κατά τη διάρκεια της ζωής τους είναι ιδιαίτερα υψηλός, εξαιτίας μιας εκ γενετής βλάβης στα γονίδιά τους. Υπολογίζεται ότι 5 - 10% των ασθενών με καρκίνο μπορεί να έχουν μια κληρονομική προδιάθεση, και στην πλειονότητα των περιπτώσεων, υπάρχει σχετικό οικογενειακό ιστορικό καρκίνου.

Η Ογκολογική Γενετική Συμβουλευτική είναι μια νέα υπηρεσία υγείας που στόχο έχει την καθοδήγηση και συμβουλευτική ασθενών και των οικογενειών τους καθώς και κάθε ατόμου σε υψηλό κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου. Με τη σωστή προληπτική στρατηγική, αυτός ο κίνδυνος μπορεί να μειωθεί σημαντικά ή η διάγνωση του καρκίνου να γίνει σε πρώιμο πλήρως ιάσιμο στάδιο.

Ο στόχος μας είναι να αναγνωρίσουμε και να βοηθήσουμε τα άτομα που πληρούν τα κριτήρια για γενετικό έλεγχο να πάρουν την καλύτερη δυνατή απόφαση για τον εαυτό τους (κάνοντας ή όχι το τεστ), αλλά και να διαχειριστούμε μαζί τους τα αποτελέσματα του ελέγχου με συμβουλευτική και στήριξη στο άτομο και την οικογένεια, συγχρόνως ενημερώνοντας για τις καλύτερες θεραπευτικές επιλογές.

Ενημερώνουμε για τις πολλαπλές στρατηγικές προληπτικού ελέγχου ώστε να είναι δυνατή η ανίχνευση και διάγνωση καρκίνου σε πρώιμα στάδια αλλά και για τις παρεμβατικές χειρουργικές επιλογές για τη μείωση εμφάνισης καρκίνων σε φορείς κληρονομικών γονιδιακών βλαβών.

Στο Ιατρείο Γενετικής Συμβουλευτικής Και Κληρονομούμενου

Καρκίνου είναι δυνατή η λεπτομερής αξιολόγηση του κινδύνου για κληρονομικό καρκίνο, η προσέγγιση και ανάλυση της πιθανής προδιάθεσης με βάση το ατομικό και οικογενειακό ιστορικό και η καθοδήγηση και συμβουλευτική για το σωστό γονιδιακό τεστ.
Στο ιατρείο μας παρέχουμε καθοδήγηση και παρακολούθηση, με εξατομικευμένες συμβουλές και συστάσεις πρόληψης κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του γενετικού ελέγχου.

Η πρόληψη ειναι η καλύτερη θεραπεία,σας περιμένουμε!

«Στο Κέντρο Μαστού και Γυναίκας αναγνωρίζουμε ότι πίσω από μια μαστογραφία ή μια ιστολογική έκθεση βρίσκεται μια γυναίκα. Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στον άνθρωπο και εξατομικεύουμε την κάθε περίπτωση. Το εβδομαδιαίο Ογκολογικό συμβούλιο εξασφαλίζει στην κάθε γυναίκα ότι θα τύχει της ιδιαίτερης προσοχής που της αξίζει και την καλύτερη θεραπεία. Με ιδιαίτερo αίσθημα ευθύνης, σας περιμένουμε για να συζητήσουμε μαζί σας οποιοδήποτε σύμπτωμα ή ενόχλημα έχετε και να συνεργαστούμε, ώστε να δώσουμε λύση.

Όλες οι γυναίκες ωστόσο πρέπει να μας επισκεφτούν διότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Πριν φτάσουμε στο σημείο να αντιμετωπίσουμε έναν όγκο στο μαστό ή οποιονδήποτε άλλο γυναικολογικό καρκίνο ο οποίος έγινε αντιληπτός από την ίδια τη γυναίκα οφείλουμε να κάνουμε μια μαστογραφία ή όποια άλλη εξέταση προληπτικού ελέγχου μας υποδείξει ο ειδικός και να εντοπίσουμε μια βλάβη, έγκαιρα. Η πολυετής εμπειρία και η εξειδίκευση των ιατρών του Κέντρου Μαστού και Γυναίκας μπορεί να διασφαλίσουν το πολυτιμότερο αγαθό σας, την υγεία σας...»

Dr. Bασίλης Βενιζέλος
Διευθυντής Μονάδας Μαστού και Χειρουργικής Κλινικής Μαστού

Καθημερινά 9:00 - 16:00 στα τηλέφωνα:

210 4809925 για τη Χειρουργική Κλινική Μαστού

210 4809538 για τη Μονάδα Μαστού

210 4807006 για την Κλινική Γυναικολογική Ογκολογία
Keywords
Τυχαία Θέματα