Αποφασίζουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους οι αγρότες- Συνεχίζονται οι αποκλεισμοί

12:31 1/2/2016 - Πηγή: iPop

Συσκέψεις των αγροτών βρίσκονται σε εξέλιξη σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Οι οργισμένοι αγρότες αποφασίζουν για το μέλλον τους και σημειώνουν πως δε δέχονται να κάνουν πίσω, ενώ παράλληλα υπογραμμίζουν ότι είναι διατεθειμένοι να κλείσουν αόριστον πολλά σημεία των εθνικών οδών.

Στο αποκορύφωμα τους θα βρεθούν την Πέμπτη, οι αποκλεισμοί των δρόμων, καθώς στα πλαίσια της 24ωρης πανελλαδικής απεργίες που έχει κηρυχθεί λόγω του ασφαλιστικού,

πολλοί δρόμοι είναι πιθανό να αποκλειστούν σε 24ωρη βάση.

Οι επικεφαλής των μπλόκων δηλώνουν ανυποχώρητοι και τονίζουν πως δε δέχονται κανένα διάλογο, αν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο και μάλιστα άμεσα.

Τι περιμένουμε τη Δευτέρα; Ποιοι δρόμοι κλείνουν;

Στις 16:00 οι αγρότες σκοπεύουν να κλείσουν και τους παρακαμπτήριους δρόμους, οι οποίοι οδηγούν σε Εθνικές Οδούς.

Επίσης, κλείνουν τα τελωνεία των Καστανεών και της Εξοχής στον βόρειο Έβρο και τη Δράμα αντίστοιχα από τις 11 το πρωί.

Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται, από τις 20/1, η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων. Σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας, το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ.

Τα μπλόκα στο νομό της Δράμας είναι τρία και βρίσκονται στη διασταύρωση Κοκκινογείων Προσοτσάνης Δράμας, στον δρόμο προς το τελωνείο της Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, στο τελωνείο Εξοχής και το τρίτο είναι αυτό πηγαίνοντας για Καβάλα, στα Μάρμαρα του Σκαρή.

Αξίζει να τονιστεί πως και τα τρία μπλόκα θα κλείσουν 12:00-14:00 το μεσημέρι και 19:00-21:00 το βράδυ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα κλεισίματος στα μπλόκα της Δυτικής Μακεδονίας:

Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και Νίκης με τα Σκόπια 10:00-12:00 το πρωί και 18:30-20:30 το βράδυ και 12:00-14:00 και 19:00-21:00Αντιγόνου Αμύνταιο, Γρεβενά πρώτη έξοδος προς την Εγνατία οδό προς τα Ιωάννινα και Νεάπολης Τσοτυλίου 12:00-14:00 το μεσημέρι και 17:30-20:30Άργος Ορεστικού κάθετα στην Εγνατία στον δρόμο προς Καστοριά 12:00-13:30 και 16:30-18:30Αγία Κυριακή και Δεσκάτη ελεύθερα, ενώ στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης σήμερα θα γίνει αποκλεισμός 12:00-13:00.

Ο Κώστας Αλεξανδρής, Πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Αλεξανδρούπολης, τόνισε πως «οι μέχρι τώρα εξελίξεις δεν δημιουργούν τις προϋποθέσεις έναρξης διαλόγου με την κυβέρνηση καθώς δεν έχει ικανοποιηθεί το κύριο αίτημα του αγροτικού κόσμου για απόσυρση των επίμαχων νομοσχεδίων, ασφαλιστικού και φορολογικού».

Υπογράμμισε δε ότι οι αγρότες έχουν ήδη μεριμνήσει για νερό και τροφή για τους οδηγούς φορτηγών, οι οποίοι θα αποκλειστούν στο τελωνείο.

Συνέχισε λέγοντας: «Αυτό που συμβαίνει είναι παραλογισμός. Πιστεύουμε ότι είναι εφικτή η βελτίωση του ασφαλιστικού. Να πληρώσουμε, αλλά να μπορούμε να επιβιώσουμε. Δεν μπορούμε να είμαστε ισάξια ανταγωνιστικοί με τους Ευρωπαίους όταν εκεί η φορολογία είναι της τάξης του 3-5 ή 7% και εδώ συζητάμε για διψήφια μεγέθη».

Από την άλλη, ο Γιάννης Μαργαριτίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συνεταιρισμών Έβρου, σημείωσε:«Αποφασίσαμε την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στην Ορεστιάδα την ημέρα της απεργιακής κινητοποίησης με τα αγροτικά μας μηχανήματα, σε συνεργασία και με τους άλλους επαγγελματικούς κλάδους, ενώ θα επιχειρήσουμε και τον συμβολικό αποκλεισμό της τοπικής εφορίας».

Να σημειώσουμε ότι οι αγρότες ζητούν τη σύσταση διακομματικής επιτροπής στη Βουλή στην οποία θα μετέχουν και οι ίδιοι, προκειμένου να συζητηθούν όλα τα αιτήματά τους.

Σε διαφορετική περίπτωση προειδοποιούν ότι θα κατέλθουν με τα τρακτέρ τους στο Σύνταγμα.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή ομάδα αγροτών προπηλάκισε έντονα τους κυρίους Μάρδα και Φάμελο που είχαν προγραμματισμένη ομιλία στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης.

Τι είπε ο κ. Μάρδας για τα επεισόδια κατά την ομιλία του;

Ο κ. Μάρδας στην εκπομπή Live U της Πόπης Τσαπανίδου τόνισε πως το συμβάν παρουσιάστηκε τελείως διαφορετικό απ΄ότι στην ουσία είναι.

Χαρακτηριστικά τόνισε:

Η κατάσταση που έδειξαν τα Μέσα δεν είχε σχέση με την πραγματικότητα

Εξήγησε επίσης, ότι η Κυβέρνηση επιθυμεί τη συζήτηση και έδωσε ευκαιρία διαλόγου στους αγρότες.

photo:SOOC / Stringer

The post Αποφασίζουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους οι αγρότες- Συνεχίζονται οι αποκλεισμοί appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αποφασίζουν, - Συνεχίζονται,apofasizoun, - synechizontai