Γεννηματά: Σήμερα ψηφίζετε μνημόνιο για πάντα

18:14 22/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Συμφωνία με όρους συνθηκολόγησης ηττημένου χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

«Σήμερα γράφεται μία ταπεινωτική σελίδα της ελληνικής ιστορίας. Σήμερα γνωρίζουμε με ντοκουμέντα που οδήγησε ο λαϊκισμός και η δημαγωγία, η πόλωση και ο διχασμός. Η χώρα σε ταπεινωτική εποπτεία, ο δημόσιος πλούτος στη διαχείριση των ξένων για έναν αιώνα», είπε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και συνέχισε: «Και όλα αυτά γιατί; Για να πάρουν πίσω τα χρήματα τους οι δανειστές. Είναι συμφωνία με όρους συνθηκολόγησης

ηττημένου. Αυτή είναι η συμφωνία που φέρνετε σήμερα στη Βουλή. Άξιος ο μισθός σας. Ο άνθρωπος που θα διέγραφε τα μνημόνια με ένα άρθρο φέρνει μνημόνια για πάντα».

Η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι είναι η ώρα της αλήθειας.

«Το μόνο που σας νοιάζει και σας ενώνει είναι η καρέκλα της εξουσίας», σημείωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έβαλε τη χώρα σε «ταπεινωτική εποπτεία» και «με τον «κόφτη» βάζετε τη χώρα σε έναν στενό κορσέ δια βίου».

«Δεν θα χρειάζεται πια μνημόνιο. Σήμερα ψηφίζετε μνημόνιο για πάντα. Με προεδρικά διατάγματα θα λύνονται όλα. Τα σκίσατε τα μνημόνια κ. Τσίπρα», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά. Η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για «πολύ μεγάλη επιτυχία του κ. Σόιμπλε», σημειώνοντας ότι πρόκειται για μία συμφωνία «με όρους συνθηκολόγησης ηττημένου».

«Αυτή είναι η συμφωνία που φέρνετε σήμερα στη Βουλή. Άξιος ο μισθός σας» σημείωσε η κ. Γεννηματά.

Τόνισε ότι σήμερα φαίνονται με ντοκουμέντα «πού οδήγησε ο λαϊκισμός, η δημαγωγία, τα ψέματα» και απευθυνόμενη στην κυβέρνηση σημείωσε ότι «το νομοσχέδιο αποτυπώνει το αποκρουστικό πρόσωπο των πολιτικών σας επιλογών».

«Αφήστε τα κλαψουρίσματα και τα ψέματα» είπε απευθυνόμενη στους βουλευτές της κυβέρνησης.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πρόσθεσε ότι «ο άνθρωπος που θα άλλαζε την Ευρώπη είναι ο πιο πρόθυμος πρωθυπουργός στην Ευρώπη των συντηρητικών κύκλων».

«Στο δικό σας πρόσωπο κ. Τσίπρα βρήκαν οι εταίροι τον πρόθυμο για να εφαρμόσει τα χειρότερα μέτρα» πρόσθεσε η κ. Γεννηματά.

Keywords
Τυχαία Θέματα