Πρώτη φορά «αριστεροί» φόροι και σε μισθούς των 584 ευρώ!

Ακόμη πιο δυσβάσταχτα φορολογικά βάρη αποφάσισε να φορτώσει η κυβέρνηση στις πλάτες εκατομμυρίων μισθωτών και συνταξιούχων με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα προκειμένου να πείσει τους δανειστές να συμφωνήσουν στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης του εφαρμοζόμενου Μνημονίου ΙΙΙ.

Οπως αποκάλυψε χθες ο «Ε.Τ.» η κυβέρνηση υπέβαλε στους εκπροσώπους των θεσμών νέα πρόταση που προβλέπει τη μείωση του αφορολογήτου ορίου από τα 9.545 στα 8.182 ευρώ για τους

μισθωτούς και τους συνταξιούχους χωρίς προστατευόμενα τέκνα και στα 8.637 ευρώ για τους μισθωτούς με 1 προστατευόμενο τέκνο. Για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους με δύο ή περισσότερα προστατευόμενα τέκνα η κυβερνητική πρόταση προβλέπει να εφαρμοστεί το μειωμένο από τα 9.545 στα 9.090 ευρώ αφορολόγητο όριο που ήδη έχει καθοριστεί με τις διατάξεις του κατατεθέντος στη Βουλή νέου πολυνομοσχεδίου.

Στο στόχαστρο

Τυχόν εφαρμογή της πρότασης αυτής θα έχει ως συνέπεια να πληρώνουν πλέον φόρους εισοδήματος ακόμη και εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα που λαμβάνουν κάθε μήνα μισθούς της τάξεως των 585 έως 682 ευρώ και δεν έχουν οικογενειακές υποχρεώσεις ή βαρύνονται με 1 παιδί, καθώς επίσης δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι χωρίς παιδιά ή με 1 παιδί που λαμβάνουν μηνιαίως από 682 έως 795 ευρώ. Επιπλέον, εάν εφαρμοστεί αυτή η νέα κυβερνητική πρόταση, τότε θα επιβαρυνθούν με σημαντικές αυξήσεις φόρων πάρα πολλοί εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα που λαμβάνουν μηνιαίως άνω των 682 ευρώ, καθώς επίσης και πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι που λαμβάνουν κάθε μήνα πάνω από 795 ευρώ.

Η έκπτωση

Με βάση τη νέα κυβερνητική πρόταση, η ετήσια έκπτωση φόρου, η οποία ανέρχεται σήμερα στα 2.100 ευρώ για όλους ανεξαιρέτως τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, μειώνεται:

* στα 1.800 ευρώ για όσους μισθωτούς και συνταξιούχους δεν έχουν προστατευόμενα τέκνα

* στα 1.900 ευρώ για όσους μισθωτούς και συνταξιούχους έχουν 1 προστατευόμενο τέκνο

* στα 2.000 ευρώ (όπως ήδη προβλέπει το κατατεθέν στη Βουλή φορολογικό νομοσχέδιο) για όσους μισθωτούς και συνταξιούχους βαρύνονται με 2 ή περισσότερα τέκνα.

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα