Ποιος «σκότωσε» τον Αραφάτ;

17:04 8/7/2012 - Πηγή: Antinews

Ο Γιασέρ Αραφάτ είναι νεκρός. Πέθανε στις 4/11/2004, αφού πρώτα είχε ξαποστείλει αρκετές χιλιάδες αθώων…

Τώρα, οι διάφορες παλαιστινιακές φατρίες προσπαθούν να πείσουν ότι τον σκότωσε το Ισραήλ. Πρόκειται για ένα ακόμη ανέκδοτο της Μ. Ανατολής, όπως τότε που ο επικεφαλής της  επιτροπής του αμερικανικού κογκρέσου για τις υπηρεσίες πληροφοριών, δήλωνε με κάθε ειλικρίνεια, ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα αποτελεί μια κοσμική δημοκρατική οργάνωση!

Και το περίεργο είναι ότι αυτήν

την φαιδρότητα, τα ΜΜΕ της Δύσης, την παίρνουν στα σοβαρά. Π.χ. οι εφημερίδες New York Times και Washington Post.

Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, αυτό που βλέπουμε είναι μια έξαρση της αντιεβραϊκής, και αντιισραηλινής προπαγάνδας.

Υπάρχει όμως και ένα πιο ανησυχητικό στοιχείο στην υπόθεση. Οι ριζοσπάστες Ισλαμιστές, αλλά και πολλοί απλοί Μουσουλμάνοι, πιστεύουν ακράδαντα ότι οι Εβραίοι προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον ιδρυτή του Ισλάμ Μωάμεθ. Και μάλιστα, πιστεύουν ότι αν και απέτυχαν, το δηλητήριο που του έδωσαν μίκρυνε την ζωή του.

Η σημερινή υπόθεση περί Αραφάτ, έχει τις ρίζες της στο ότι οι Εβραίοι σκοτώνουν τους προφήτες των άλλων θρησκειών.

Αυτό επαναλαμβάνουν συνεχώς κάποιες οργανώσεις όπως είναι η Χαμάς. Πρόκειται για μια επικίνδυνη συκοφαντία μίσους, που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι Εβραίοι είναι διαβολικοί και θα πρέπει να εξαφανιστούν. Εν ολίγοις, αποτελεί μια πρώτης τάξης δικαιολογία για γενοκτονία.

Όταν λοιπόν ακούμε το Ιράν, την Χαμάς, την Χεζμπολάχ και την Μουσουλμανική Αδελφότητα να επιμένουν στην ανάγκη εξόντωσης του εβραϊσμού, τότε ξέρουμε πως αυτή η λογική έχει τις ρίζες της από παλιά.

Οι Δυτικοί σχολιαστές αγνοούν αυτό το παρελθόν. Και όμως, είναι κάτι που επαναλαμβάνεται καθημερινά στις λειτουργίες των τζαμιών της Μέσης Ανατολής.

Αυτή η άγνοια οδηγεί την Δύση στο να πιστεύει ότι οι διαφωνίες και οι συγκρούσεις είναι εύκολο να διορθωθούν, ειδικά αν οι Ισραηλινοί προχωρήσουν σε κάποιες παραχωρήσεις.

Οι δυτικές κοινωνίες του σήμερα έχουν μια αρρωστημένη εμμονή με την αναζήτηση ρατσισμού και ρητορικής μίσους παντού. Ε, λοιπόν, η άποψη ότι οι Εβραίοι δολοφόνησαν τον Αραφάτ, εμπίπτει σ’ αυτή τη κατηγορία. Άσχετα αν ο Αραφάτ πέρασε μια ολόκληρη ζωή δολοφονώντας….

Πάντως οι κατηγορίες αυτές απορρίπτονται πολύ εύκολα. Πρώτα απ’ όλα, όποιος συνάντησε τον Παλαιστίνιο ηγέτη τον τελευταίο χρόνο πριν πεθάνει, θα κατάλαβε ότι είναι βαριά ασθενής και πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Τα χείλη του έτρεμαν, έμοιαζε ζαλισμένος και δεν μιλούσε με την ίδια ευκολία όπως παλιά. Ακόμη και στην τηλεόραση φαίνονταν το πόσο ταλαιπωρημένος ήταν. Μάλλον θα πρέπει να έπασχε από Πάρκινσον, αν και κάποιοι πιστεύουν ότι είχε προσβληθεί από την ασθένεια του Crohn.

Οι γιατροί του γνώριζαν την άσχημη κατάσταση της υγείας του. Δεν έκαναν όμως τίποτα για αυτό. Το ενδεχόμενο θανάτου του αποτελούσε ένα ισχυρό πλήγμα για τον PLO, του οποίου ο Αραφάτ ήταν ο μοναδικός ηγέτης στα 43 χρόνια της Φατάχ. Το να μην κάνουν κάτι οι γιατ

Keywords
Τυχαία Θέματα