Παραιτήθηκε o υφυπουργός Παιδείας Κ. Κουκοδήμος

11:58 1/9/2014 - Πηγή: Antinews

Παραιτήθηκε από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων ο βουλευτής Πιερίας της ΝΔ Κώστας Κουκοδήμος, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Ο Κώστας Κουκοδήμος, με επιστολή του στον Αντώνη Σαμαρά αναφέρει ότι ως βουλευτής της παράταξης της ΝΔ θα στηρίζει το κυβερνητικό έργο και προσωπικά τον ίδιο τον Πρωθυπουργό «στην τεράστια προσπάθεια για την ανάταξη της χώρας».

«Με την επιστολή μου αυτή επιθυμώ να σας ευχαριστήσω θερμά για την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη

που δείξατε στο πρόσωπό μου με την εξαιρετικά τιμητική πρότασή σας να αναλάβω τα καθήκοντα του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων. Προσωπικοί και μόνον λόγοι με υποχρεώνουν σήμερα να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων», υπογραμμίζει στην επιστολή που απέστειλε στον Πρωθυπουργό ο βουλευτής Πιερίας.

Με την παραίτηση αυτή ήδη έχουν δημιουργηθεί δυο κενά, ένα που αφήνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, καθώς λίαν συντόμως ξεκινάει η θητεία του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως επίτροπος και τώρα με την παραίτηση Κουκοδήμου στο υπουργείο Παιδείας.

Σχετικά με την παραίτηση Κουκοδήμου ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος, δήλωσε τα εξής:

Δημοσιογράφος: Θα μας πείτε για την παραίτηση του κ. Κουκοδήμου;

Αν. Λοβέρδος: Για αυτό ήθελα απλώς μια καλή λέξη να πω. Ήταν για μένα αναπάντεχο, είχαμε συνεργαστεί εξαιρετικά, ειδικά για θέματα σχολικού αθλητισμού στο πλαίσιο της δράσης «Κοινωνικό Σχολείο» που την θέλουμε αυτή τη δράση να ξεκινάει μαζί με την έναρξη του σχολικού έτους την άλλη βδομάδα. Είναι ο άνθρωπος τον οποίο ο κ. Παπούλιας, Πρόεδρος της Δημοκρατίας , όταν τον όρκισε του ζήτησε να προσέξει το σχολικό αθλητισμό και θα μας λείψει πάρα πολύ.

Δημοσιογράφος: Ποιος θα πάρει τη θέση του γνωρίζετε;

Αν. Λοβέρδος: Δεν γνωρίζω.

Δημοσιογράφος: Ποιος είναι ο λόγος της παραίτησης του γνωρίζετε; Υπήρχαν προβλήματα στη σχέση σας κ .Υπουργέ;

Αν. Λοβέρδος: Κανένα πρόβλημα, συνεργαζόμασταν άψογα. Ήξερα ότι είχε θέματα προσωπικά, δηλαδή μου έλεγε κατά καιρούς μα δεν το περίμενα.

Δημοσιογράφος: Δεν υπάρχει άλλος πολιτικός λόγος;

Αν. Λοβέρδος: Απολύτως κανένας.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα