Ο Φράγκος, το Πεντάγωνο και ο Μπαλτάκος

Μεγάλη συζήτηση γίνεται για τον Φραγκούλη Φράγκο και για την προοπτική να είναι αυτός ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει εισήγηση ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ να αναλάβει υπουργός Εθνικής Άμυνας, μόλις ο Δημήτρης Αβραμόπουλος παραιτηθεί και αναλάβει τα νέα του καθήκοντα ως επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο Πρωθυπουργός δεν είναι αρνητικός

στο ενδεχόμενο να είναι ο στρατηγός νέος υπουργός Άμυνας, αν και υπάρχει και η άποψη ορισμένων ότι λόγω των ευρύτερων γεωστρατηγικών εξελίξεων στην περιοχή να αναλάβει ο ίδιος έχοντας ως αναπληρωτή κάποιον που ξέρει τα θέματα (σ.σ. σε αυτό το σενάριο κάποιοι λένε τον Φράγκο).

Ο Αντώνης Σαμαράς ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα επί του θέματος, αν και έχει υπάρξει όπως μαθαίνουμε επικοινωνία του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος με τον Φρ. Φράγκο, το όνομα του οποίου κατά καιρούς έχει κυκλοφορήσει, είτε για το Πεντάγωνο, είτε για επικεφαλής νέου δεξιού κόμματος.

Επί του τελευταίου, σύμφωνα με πληροφορίες, ο στρατηγός δεν είναι ζεστός στα διάφορα σενάρια που τον εμφανίζουν να ηγείται κόμματος και μάλιστα του σχήματος που προωθεί ο Τάκης Μπαλτάκος, πρώην γ.γ. της κυβέρνησης.

Ο Μπαλτάκος τον συνάντησε στις αρχές του περασμένου Ιουλίου και θα τον ήθελε για αρχηγό του κόμματος, αλλά ο Φράγκος, εάν γίνουν κάποιες κινήσεις από την πλευρά του Μαξίμου δεν θα αρνηθεί να αναλάβει τη θέση του υπουργού Άμυνας. Άρα, δεν είναι και τόσο θερμός για συμμετοχή σε νέα σχήματα στα δεξιά της ΝΔ.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα