Ο Σόιμπλε τώρα έγινε σωτήρας της Ελλάδας

Έχουμε αναφερθεί ουκ ολίγες φορές για τα non paper του Μαξίμου. Μνημεία αγραμματοσύνης, διαχειριστικής ανεπάρκειας, παντελούς αίσθησης της πραγματικότητας και κυρίως αδυναμίας να αντιληφθούν οι συντάκτες του τα οικονομικά δεδομένα. Λες και τα γράφει ο... Καρανίκας.

Έτσι και με το νέο πόνημα που εξέδωσαν για τις δηλώσεις «ανακοίνωσαν» στον ελληνικό λαό ότι ο Σόιμπλε είναι λίγο – πολύ... με το μέρος μας. Σε λίγο θα του στήσουν άγαλμα γιατί είπε ότι μπορεί να αποχωρήσει το ΔΝΤ.

Συγκεκριμένα, το Μαξίμου ανακάλυψε ότι οι δηλώσεις του Γερμανού που μέχρι σήμερα ήταν ο μισητός εχθρός έχουν την εξής έννοια:

1. Για πρώτη φορά, δημόσια, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παραδέχεται ότι «η Ευρωζώνη έχει τα εργαλεία να στηρίξει την Ελλάδα και χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ». Άποψη που υποστηρίζει δύο χρόνια τώρα η Ελλάδα.

2. Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας στη συνέντευξή του (εφημερίδα Suddeutsche Zeitung) προτείνει η συνέχιση του τρίτου προγράμματος να γίνει από τον ESM. «Αυτό θα μπορούσε να ανατεθεί στον ESM -αφού πρώτα εγκριθεί από τη Bundestag», δήλωσε χαρακτηριστικά. Όσο για τα δημοσιεύματα ότι θα αντιδράσουν βουλευτές του κόμματός του, ο κ. Σόιμπλε είναι κατηγορηματικός: «Δεν θα υπάρξει καμία εσωτερική πολιτική ένταση, παραμένουμε πιστοί στα συμφωνηθέντα». Και στην επιμονή του δημοσιογράφου «ποια θα είναι η αντίδραση στο εσωτερικό του κόμματός σας εάν δεν συμμετέχει το ΔΝΤ;» η απάντηση του κ. Σόιμπλε παραμένει η ίδια: «Δεν υπάρχει καμία εσωτερική αντίδραση, γιατί επιθυμούμε πραγματικά να τηρηθούν οι συμφωνίες».

3. Ο Β. Σόιμπλε πουθενά δεν αναφέρεται σε 4ο Μνημόνιο, αντιθέτως μιλά για τήρηση των συμφωνηθέντων. Κάνει λόγο για "νέο πρόγραμμα", λόγω της ενδεχόμενης μη συμμετοχής του Ταμείου, που θα υλοποιηθεί μέσω του ESM.

4. Αν αποχωρήσει το ΔΝΤ, η δεύτερη αξιολόγηση κλείνει άμεσα χωρίς νέα μέτρα, καθώς σήμερα η αντίθεση είναι δομική ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ.

Θαύμα – Θαύμα, αναφώνησαν έξω από την Ηρώδου Αττικού οι περαστικοί. Ο Σόιμπλε τώρα έγινε σωτήρας της Ελλάδας. Θα διώξει το ΔΝΤ και θα κλείσει η αξιολόγηση χωρίς νέα μέτρα γιατί έτσι το αποφάσισαν οι Καρανίκες σύμβουλοι του πρωθυπουργού. Και λέγαμε ότι μόνο επί Σαμαρά κάθε περαστικός γινόταν και σύμβουλος...

Εν πάση περιπτώσει, η αλήθεια είναι ότι ο Γερμανός στήνει μια ακόμη παγίδα και οι ανόητοι πέφτουν μέσα ή απλώς δεν θέλουν να δουν την πραγματικότητα. Η αποχώρηση του ΔΝΤ, αν γίνει, θα σημάνει την αντικατάστασή του από τον ESM. Αλλά θα σημάνει και κάτι ακόμη χειρότερο. Μια νέα συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές που τώρα θα είναι μόνον Ευρωπαίοι. Κι όπως λέει και ο Σόιμπλε, οποιαδήποτε αλλαγή της συμφωνίας θα πρέπει να περάσει από τα κοινοβούλια όλων των χωρών. Θα ψηφίσουν οι Ολλανδοί, οι Φινλανδοί, οι Εσθονοί, οι Γερμανοί αλλά και οι Γάλλοι ένα σχέδιο το οποίο δεν θα έχει περισσότερες εγγυήσεις (δηλαδή νέα μέτρα);

Στην κυβέρνηση κάνουν το άσπρο – μαύρο και προσπαθούν και πάλι να πουλήσουν σανό στο πόπολο μιλώντας για success story. Είναι για γέλια οι άνθρωποι.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα