Αναβολή για τη δίκη Κουρτάκη-Τζένου λόγω κωλύματος του συνηγόρου Μάκη Βορίδη

Αναβολή για τις 2 Φεβρουαρίου πήρε η δίκη των Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένου που κατηγορούνται για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης, εξαιτίας ενός κωλύματος του δικηγόρου τους Μάκη Βορίδη. Και αυτό διότι ο Βουλευτής της ΝΔ που τους εκπροσωπεί βρίσκεται στην συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για την αδειοδότηση των κομμάτων και των ΜΜΕ και ήταν αδύνατον να παραστεί και στο δικαστήριο.

Το «παρών» στα δικαστήρια, από την άλλη, έδωσε ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος

ο οποίος έχει μηνύσει τους δύο κατηγορουμένους, παρών ήταν και ο κ. Τζένος ενώ ο Γιάννης Κουρτακης εκπροσωπήθηκε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του Μιχάλη Ζαφειροπουλο.

Κατά του αιτήματος τάχθηκε η συνήγορος και σύζυγος του Πάνου Καμένου Ελενα Τζούλη, η οποία έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση για τον ανήλικο γιο της ηλικίας 10 ετών, τονίζοντας:

«Αντιλέγουμε ο κ. Βορίδης και ο κ. Ζαφειρόπουλος έχουν αναλάβει από κοινού την υπεράσπιση των κατηγορουμένων. Αν αναβληθεί η υπόθεση χάνεται η έννοια της αυτόφωρης διαδικασίας. Οι Κουρτακης και Τζένος συνεχίζουν τους ισχυρισμούς τους σε βάρος του κ. Καμμένου. Υπάρχουν τρίτα άτομα τα οποία από τηλεοράσεως έχουν εκφράσει απειλές εναντίον των παιδιών μας. Σήμερα θα γνωστοποιηθούν στον εισαγγελέα. Αν μου επιτρέπετε, επειδή από την Τετάρτη και μετά ο υπουργός θα είναι σε επίσημο ταξίδι στην Αμερική, αντιλαμβάνεστε πως σε πιθανή αναβολή θα δυσχεραθεί η πρόοδος της δίκης. Θερμή παράκληση να πραγματοποιηθεί η δίκη επειδή έχω ανήλικα παιδιά» είπε η κ. Τζούλη.

Η πρόεδρος ωστόσο, ανακοίνωσε ότι η δίκη θα διακοπεί καθώς δεν μπορούν να δικαστούν οι κατηγορούμενοι χωρίς τους συνηγόρους τους.

Καμμένος για Κουράκη-Τζένο: Αποφεύγουν να δικαστούν για να συκοφαντούν

«Αφού οι κατηγορούμενοι εξέθεσαν ανήλικα παιδιά, αφού συνεχίζουν να εξυβρίζουν, αφού ζήτησαν τριήμερη παράταση για την εκδίκαση της υπόθεσης, εν γνώσει τους ότι ένας εκ των δικηγόρων τους δεν θα μπορούσε να παραστεί γιατί είχε προγραμματισμένη συνεδρίαση στη Βουλή, κατά την προσφιλή έκφραση του κ. Κουρτάκη «έκαναν το κουνέλι»».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μετά την αναβολή της δίκης των δημοσιογράφων Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένου.

«Αποφεύγουν να δικαστούν από τον φυσικό τους δικαστή, για να μπορέσουν να συνεχίσουν να συκοφαντούν και να απειλούν, διότι οι φιλικές τους παρέες, οι συνεργάτες τους- ο κ. Κουρτάκης έχει συνεργάτη τον Αιμίλιο Κοτσώνη, κύριο κατηγορούμενο για την υπόθεση «Noor 1», όπου γνωρίζετε ότι έχουν χαθεί αρκετοί μάρτυρες- θέλουν να αποφύγουν τη Δικαιοσύνη, για να μπορέσουν μέσω των απειλών, των εκβιασμών, των συκοφαντικών σχολίων, να προσβάλλουν, χρησιμοποιώντας ακόμα και παιδιά, εμένα και την οικογένειά μου» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

«Τους καλώ να αφήσουν τις δικαιολογίες και να έρθουν στον φυσικό τους δικαστή, να μπορέσει επιτέλους ο ελληνικός λαός να μάθει για ποιους δουλεύουν, για ποιο λόγο συνεχίζουν αυτήν την τακτική και ποια είναι η αλήθεια», κατέληξε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Σε δήλωσή του ο Παναγιώτης Τζένος υποστήριξε πως έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη προσθέτοντας ότι «δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι την ώρα που γινόταν η δίκη έγινε έφοδος επιθεώρησης εργασίας στα γραφεία της εφημερίδας. Περιμένουμε και τα τανκς.»

Πηγή:eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα