Μα είναι δυνατόν, τελευταία ελπίδα η Παπαρίζου;

21:30 13/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Όλα ξεκίνησαν στις 6 Σεπτεμβρίου του 1951 όταν στο κρατικό ραδιόφωνο ο θρυλικός κονφερασιέ Γιώργος Οικονομίδης παρουσίασε το πρώτο talent radio show. Τίτλος «τα νέα ταλέντα», όπου εκατοντάδες νέοι και νέες της εποχής δοκίμασαν την τύχη τους στο τραγούδι.

Ο Γιάννης Βογιατζής και ο Χάρυ Κλιν είναι μόνο δύο από αυτούς που αναδείχθηκαν από τον…«προάγγελο» του σημερινού Voice, γιά το οποίο θα αναφερθούμε παρακάτω.

Πέρασαν

αρκετά χρόνια, ώσπου στις 5 Οκτωβρίου 1977 στη μαυρόασπρη οθόνη της ΕΡΤ 2 η Ρένα Καπιτσαλά (ο τότε Γιώργος Καπουτζίδης) παρουσίασε μιά εκπομπή – «επανάσταση» στην ελληνική τηλεόραση γιά νέα ταλέντα στο τραγούδι το «να η ευκαιρία». Κριτική επιτροπή Γιώργος Κατσαρός, Ροζίτα Σώκου, Γρηγόρης Γρηγορίου και Ραλλού Μάνου (αργότερα έφυγε και πήγε ο Γιάννης Φλερύ, ενώ προστέθηκε και η Σάσα Ντάριο κι όταν έφυγε ο Φλερύ πήγε ο Λευτέρης Παπαδόπουλος).

Αν υπήρχαν τηλεμετρήσεις η εκπομπή θα έκανε νούμερα… τελικού Μουντιάλ. Σε αυτή οφείλουν την καριέρα τους οι Θέμης Αδαμαντίδης, Γλυκερία, Στάθης Αγγελόπουλος, Μαρία Ρούσου και Βασίλης Παϊτέρης. Γιά την ιστορία η ΕΡΤ κατάφερε να σώσει μόνο δύο εκπομπές από το 1982. Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Μετά και γιά 30 χρόνια οι εκπομπές ταλέντων χάθηκαν διά μαγείας από την ελληνική τηλεόραση. Ώσπου τον Μάρτιο του 2001 το Mega αναβιώνει γιά λίγους μήνες το «να η ευκαιρία» με τετραμελή επιτροπή με πρόεδρο τον αείμνηστο Βλάση Μπονάτσο και ο Αντέννα τον Ιανουάριο του 2002 παρουσιάζει το fame story με κριτική επιτροπή τον αείμνηστο Αντώνη Βαρδή (πώς τα φέρνει η ζωή σήμερα ο γιός του είναι κι αυτός κριτής στο παιδικό σόου ταλέντων στον Σκάι) και τους Γιώργο Λεβέντη («θα πηδηχτώ από το παράθυρο»), Κατερίνα Κούκα και Εύη Δρούτσα.

Ακολουθούν άλλες τρείς σαιζόν και μετά «γεννιούνται» σε άλλα κανάλια (όπως το Mega και ο Άλφα το super idol, το pop stars, το dream show και το «Ελλάδα έχεις ταλέντο» όπου ξεπήδησαν μεταξύ άλλων οι Νίκος Οικονομόπουλος, Κωνσταντίνος Αργυρός, Δήμος Αναστασιάδης, Θάνος Πετρέλης. Γιώργος Λιανός, Καλομοίρα, Ραλία Χρηστίδου, Νίνο, Κώστας Μαρτάκης, ‘Ελενα Παπαιωάννοι, Ελευθερία Ελευθερίου, Λούκας Γιώργας.

Στις επιτροπές «έγραψαν ιστορία» οι Βαγγέλης Περρής, Ηλίας Ψινάκης, Ευγενία Μανωλίδου, Γιώργος Θεοφάνους, Νίκος Μουρατίδης και πολλοί άλλοι). Σε αυτόν τον ορυμαγδό μην ξεχάσουμε και το Big brother που δεν ήταν σόου τραγουδιού, αλλά ριάλιτι όπου ξεχώρισε ο «τραγουδιστής» Πρόδρομος Καθηνιώτης με τη μεγάλη «επιτυχία» που έλεγες στο ρεφρέν «με μασάζ το στραβό κορμί δεν σαζ (φτιάχνει δηλαδή από το σιάχνει).

Ο Καθηνιώτης είχε τόσο σουξέ που έγινε και συμπαρουσιαστής της Μαριέτας Χρουσαλά το 2006 στο πρωινάδικο του Άλτερ!

Επίσης το ριάλιτι Bar στο Mega που διέπρεψε η Στέλα Μπεζαντάκου με το χιτ «θέλεις τραλαλά, θέλω τραλαλό, γλιφιτζούρι, χωνάκι παγωτό»!

Γιά την ιστορία, το 2002 κόπηκε με παρέμβαση του ΕΣΡ μετά από τέσσερα επεισόδια το ριάλιτι γυμναστικής με τίτλο gym show στο star όπου αν συνεχίζόταν θα κέρδιζε ο άγνωστος τότε (δεν ήταν καν τραγουδιστής, αλλά «σφίχτης») Χρήστος Χολίδης.

Κλείνουμε τον κύκλο της «χρυσής τηλεοπτικής επταετίας» με τις ανεπανάληπτες «Αυπνίες» της Αννίτας Πάνια στο Άλτερ.

Κάθε Τετάρτη βράδυ όλη η Ελλάδα παρακολουθούσε τα άγνωστα λαικά είδωλα που έκρινε μιά τετραμελής επιτροπή – «σταθμός» στην τηλεόραση (δεν χρειάζονται τα ονόματα του δημοσιογράφου, του συνθέτη, της τραγουδίστριας και της καθηγήτριας φωνητικής) που τελικά έδωσαν το πρώτο βραβείο στον «Κόναν», έναν συμπαθέστατο λαικό αοιδό με κόμη σαν του Σβαρτζενέγκερ στη γνωστή ταινία. και το δεύτερο στην κ. Ελισσάβετ την περίφημο… σοπράνο!

Σήμερα 40 χρόνια μετά το «να η ευκαιρία» όλα έχουν αλλάξει. Μάλλον «δεν πάει πιό κάτω το πράγμα». Χιλιάδες νέοι και νέες (και όχι μόνο) κάνουν «ουρές» έξω από τα κανάλια γιά μιά αίτηση να τους δει η κριτική επιτροπή. Ο Σκάι μεταδίδει το «voice» που σαρώνει σε τηλεθέαση, με παρουσιαστή τον δροσερό Γιώργο Καπουτζίδη και κριτές τους Ρουβά, Μουζουράκη, Μαραβέγια και Έλενα Παπαρίζου (η οποία είναι υπερβολική στις κινήσεις, τις εκφράσεις, τα γέλια, μήπως να ρίξει λίγο «στροφές»;).

Το ίδιο κανάλι ετοιμάζει το X factor 2 ενώ μεταδίδει και το παιδικό τάλεντ σόου με προεξάρχουσα στην κριτική επιτροπή την κ. Μανωλίδου, που το 2009 (μην ξεχνιόμαστε) παρουσίαζε την πιό αισχρή εκπομπή όλων των εποχών, «η στιγμή της αλήθειας» στον Αντέννα. Μιά ματιά στο google θα σας τη θυμίσει. Αυτή την εποχή επίσης μεταδίδονται το rising star στον Αντέννα με παρουσιαστή τον Γιώργο Λιάγκα και κριτές τον λαικό Ρέμμο, τον ποιοτικό» Mακεδόνα, κάποιον Μάστορα και την ηθοποιό – αοιδό Βανδή, ενώ ετοιμάζεται το star academy στο κανάλι «Ε» με «δασκάλους» τον Νίκο Καρβέλα και την Άννα Βίσση.

Κατά σύμπτωση λίγα μέτρα πιό μακριά σε άλλο στούντιο γίνεται η εκπομπή ταλέντων τραγουδιού «κάνε μου like» με παρουσιάστρια την Αννίτα Πάνια και κριτική επιτροπή τους Μουρατίδη, Καλλίρη και Μουκίδου. Οι «αυπνίες» στην εξελιξή τους δηλαδή, αλλά χωρίς το καλτ, το αθώο χιούμορ και το αυθεντικό του 2005, με την επιτροπή των»αθανάτων» και τα ταλέντα που «τα έσπαγαν»…

Ελπίζω να διασκεδάσατε λίγα λεπτά διαβάζοντας αυτές τις αναμνήσεις, αλλά και να προβληματιστήκατε. Στην Ελλάδα του 2017 χιλιάδες παιδιά εναποθέτουν τις ελπίδες γιά μιά καλύτερη ζωή, να ξεφύγουν από τον Καιάδα της ανεργίας στον κ. Μάστορα, την κ. Παπαρίζου, την κ. Μουκίδου και κάποια παιδάκια που (βέβαια) τα στέλνουν κάποιοι γονείς γιά να κερδίσουν «τα 15 λεπτά δημοσιότητας» κατά τον Άντι Γουόρχολντ στην κ. Μανωλίδου.

Και γιά να είμαι απολύτως ειλικρινής προτιμώ τον αθώο «χαβαλέ» της Αννίτας από το σοβαρό ύφος του… «ποιοτικού» Μακεδόνα, που στα «γεράματα» ενέδωσε στο… χιλιάρικο του Αντέννα. Εκτός κι αν έχει τόσο μεγάλο οικονομικό πρόβλημα. Τότε ζητώ συγγνώμη.

Πώς ακριβώς το είχε πει ο παμμέγιστος Μάνος Χατζηδάκης; Όταν το τέρας δεν μας τρομάζει πιά, τότε σημαίνει ότι έχουμε αρχίσει να του μοιάζουμε…
Καλή τύχη σε όλους μας!

Keywords
ελπιδα, x factor 2, ελευθερια ελευθεριου, ηλιας ψινακης, ευγενία μανωλίδου, big brother, στην κ, x factor, radio, νέα, voice, ΕΡΤ, mega, fame, παραιτηση λεβεντη, super, idol, pop, stars, dream, ελλαδα, big, brother, ΕΣΡ, gym, star, alter, google, χατζηδακης, σημαίνει, νουμερα τηλεθεασης, σισσυ χρηστιδου, www.google.gr, Καλή Χρονιά, Θόδωρος Αγγελόπουλος, αγγελοπουλος, παγωτο, θεμος αναστασιαδης, νίκος αναστασιάδης, μουντιαλ 2014, γιωργος αγγελοπουλος, η ζωη, τηλεθεαση, αιτηση, αλφα, αλτερ, αντεννα, γλυκερια, καριερα, λαικο, νινο, οικονομοπουλος, ονοματα, ραδιοφωνο, σκαι, τηλεοραση, τυχη, ψινακης, gym, mega, radio, star, αγνωστος, αδαμαντιδης, αθωο, αναμνησεις, αννα βισση, αννα, απιστευτο, βανδη, βισση, βογιατζης, βραδυ, γινεται, γονεις, γρηγορης, δευτερο, δημος, ευη, εγινε, ελενα, ευγενια, ειλικρινης, εκφρασεις, ελευθερια, εξελιξη, εποχη, ευγενία μανωλίδου, εφυγε, ζωη, ιδιο, υπηρχαν, υφος, κρατικο, κωστας μαρτακης, λαικα, μακρια, μασαζ, ματια, μηνες, μαρια, νικο, οθονη, παιδια, παιδακια, σαιζον, σβαρτζενεγκερ, σοου, τιτλος, χιουμορ, χρηστος, χολιδης, χρουσαλα, κωνσταντινος, super, brother, big, dream, εκπομπες, επεισοδια, ευη δρουτσα, fame, γελια, idol, κωστας, λιανος, μια ματια, μουντιαλ, stars, πετρελης, pop, σημαίνει, στην κ, τραλαλα, θανος πετρελης, θανος, x factor 2, x factor, voice
Τυχαία Θέματα