Ο κ. Μουζάλας είναι πολύ... ΣΥΡΙΖΑ για να πάει σπίτι του

«Γιατί να παραιτηθώ; Γιατί αυτή η δολοφονία χαρακτήρων; Επειδή πάγωσαν τα ρούχα των προσφύγων κι έχει λάσπες στη Μαλακάσα»;

Τάδε έφη ο επικεφαλής της... ΜΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μουζάλας ο οποίος έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Εδώ γίνεται χαμός με τους πρόσφυγες, εδώ έχουμε εξευτελιστεί παγκοσμίως και ο υπουργός λέει ότι θα παραιτηθεί αν του το ζητήσει ο Τσίπρας

ή αν τελειώσει τη δουλειά που του ανατέθηκε.

Ο κ. Μουζάλας δεν βλέπει μπροστά του, αυτό είναι σίγουρο. Μοιάζει με την κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει. Ο κόσμος διαλύεται κι αυτοί είναι... happy. Τους φτύνουν και νομίζουν ότι ρίχνει καταιγίδα. Οι πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη αλλά ο Μουζάλας νομίζει ότι... λιάζονται.

Κι επειδή η κυβέρνηση νομίζει ότι εμείς είμαστε κακεντρεχείς, ορίστε η έκθεση του ΟΗΕ να δώσει χαστούκι σ' αυτούς τους απίθανους τύπους που μάζεψαν χιλιάδες ξένους στην Ελλάδα και τώρα δεν είναι ικανοί να τους προστατέψουν.

Πρόσφυγες και μετανάστες πεθαίνουν από το ξαφνικό κύμα κακοκαιρίας στην Ευρώπη και οι κυβερνήσεις πρέπει να κάνουν περισσότερα προκειμένου να τους βοηθήσουν αντί να τους απωθούν από τα σύνορα και να τους υποβάλλουν σε βία, ανέφερε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

«Τα παιδιά είναι ιδιαίτερα επιρρεπή σε ασθένειες του αναπνευστικού μια εποχή όπως αυτή. Πρόκειται για τη διάσωση ανθρωπίνων ζωών και όχι για γραφειοκρατία και για την τήρηση γραφειοκρατικών διευθετήσεων», δήλωσε η Σάρα Κρόου, εκπρόσωπος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τα παιδιά, UNICEF, σε τακτική συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη. «Η τρομερή κατάσταση είναι σήμερα στην Ελλάδα.» Η εκπρόσωπος της UNHCR Σεσίλ Πουιγί είπε ότι περίπου 1.000 άνθρωποι, ανάμεσά τους παιδιά, βρίσκονται σε μη θερμαινόμενα αντίσκηνα και υπνωτήρια στη Σάμο, ζητώντας τη μεταφορά τους σε καλύτερα καταφύγια στην ηπειρωτική χώρα.

Αυτά η κυβέρνηση δεν τα βλέπει; Δεν μπορεί να καταλάβει ότι γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι κι ότι απέτυχαν στη μεταναστευτική πολιτική; Ή μήπως θα μας κατηγορήσουν ως... ρατσιστές και ακροδεξιούς γιατί ζητάμε να έχουν καλύτερη μεταχείριση μικρά παιδάκια και γυναίκες; Ούτε αυτό μπορούν να το πουν γιατί αυτό που ισχύει είναι ότι αν υπήρχε φιλότιμο θα υπήρχαν και παραιτήσεις. Όμως, ο κ. Μουζάλας είναι πολύ... ΣΥΡΙΖΑ για να πάει σπίτι του.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα