Ο φιλοτομαρισμός σε όλο του το μεγαλείο

Είναι γεγονός ότι τις κρίσιμες αποφάσεις τις λαμβάνει μια κλειστή ομάδα των ανθρώπων του εκάστοτε προέδρου. Έτσι και στην περίπτωση του Τσίπρα ένα κλειστό κύκλωμα στενών του συνεργατών πήραν την απόφαση να σύρουν τη χώρα σε εκλογές που δεν έχουν κανένα νόημα. Αντιθέτως θα καταστρέψουν ακόμη περισσότερο την οικονομία και θα θέσουν σε κίνδυνο την τελευταία ελπίδα που έφερε η υπογραφή του μνημονίου.

Νίκος

Παππάς, Σπύρος Σαγιάς, Ολγα Γεροβασίλη, Στέλιος Παππάς, Νίκος Φίλης, Τάσος Κορωνάκης, Αλέκος Φλαμπουράρης ήταν αυτοί που κλείδωσαν μαζί με τον Τσίπρα τις εκλογές που πιθανότατα θα γίνουν στις 13 ή τις 20 Σεπτεμβρίου. Για προσέξτε όλα τα ονόματα; Βλέπετε κανέναν που να ανήκει στο οικονομικό επιτελείο; Όχι φυσικά. Όλοι είναι πολιτικοί και όλοι είναι άσχετοι με την πραγματική οικονομία, τις ανάγκες της χώρας για πολιτική σταθερότητα και για ανάταση των επιχειρήσεων, των τραπεζών, της αγοράς.

Όλοι αυτοί μαζί με τον αρχηγό των ατάκτων Αλέξη Τσίπρα απομόνωσαν όλους εκείνους που έχουν πέντε δράμια μυαλό και σκέφτονται την καταστροφή που θα επέλθει. Που είναι ο Δραγασάκης; Που είναι ο Τσακαλώτος; Που είναι ο Σταθάκης; Ερωτήθηκαν όλοι αυτοί ή απομονώθηκαν; Είπαν την άποψή τους ότι πάνω από το προσωπικό και κομματικό συμφέρον υπάρχει η πατρίδα; Αν δεν ερωτήθηκαν είναι εγκληματικό, αν έχουν ερωτηθεί και είναι αντίθετοι γι' αυτό και τους πέταξαν στην άκρη τότε είναι αθλιότητα που μόνο ο Τσίπρας θα κάνει.

Ο φιλοτομαρισμός σε όλο του το μεγαλείο. Μια δράκα ανθρώπων που απλά θέλουν να διασώσουν τις θεσούλες τους παίρνουν απόφαση για εκλογές μόλις 8 μήνες μετά τις κάλπες του Ιανουαρίου. Και μόλις δύο μήνες μετά το άλλο έγκλημα του δημοψηφίσματος.

Κι ενώ όλοι θα έπρεπε να μιλάμε για την υλοποίηση του μνημονίου, για τις δόσεις που πρέπει να έρθουν ή για το μείζον θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ασχολούνται με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Μήπως μπορούν να μας απαντήσουν τα υπόγεια του Μαξίμου που έχουν και πρόσωπο και όνομα: «Έχουν έρθει σε συνεννόηση με τους δανειστές για να κάνουν τις αχρείαστες εκλογές;». Επίσης «έχουν υπολογίσει το μέγεθος της ζημιάς για την οικονομία, τις επιχειρήσεις, τις τράπεζες»;

Γιατί αν πάει πίσω η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αν δεν πέσει άμεσα χρήμα στην αγορά και αν δεν αναστηθούν οι επιχειρήσεις τότε η ζημιά θα είναι μεγάλη. Ακόμη και μια νέα κυβέρνηση να προκύψει θα βρει μπροστά της μεγαλύτερα προβλήματα και απαιτήσεις των δανειστών για νέα μέτρα. Επομένως, τι νόημα έχει για τον Τσίπρα να κάνει εκλογές; Για να διώξει τον Λαφαζάνη και τη Ζωή; Ή να τις κάνει τον Σεπτέμβριο προκειμένου να μην έχει αρχίσει να πληρώνει ο κόσμος το αριστερό μνημόνιο;

Όποια κι αν είναι η αιτιολόγηση της πρόωρης προσφυγής στην κάλπη δείχνει απλά τον τυχοδιωκτισμό του Τσίπρα και της παρέας του.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα