Μέρκελ: Αν ο Τσίπρας θέλει να μιλήσει με εμένα και τον Ολάντ, θα γίνει η συνάντηση

Εντείνεται το θρίλερ με την αποψινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Αγκελα Μέρκελ και το Φρανσουά Ολάντ, μετά και τις δηλώσεις που έκανε η Γερμανίδα καγκελάριος προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής.

«Βεβαίος και θα συναντηθώ με τον κ. Τσίπρα, αν αυτός το θέλει», δήλωσε η κ. Μέρκελ,

για να προσθέσει: «Εάν θέλει να συναντηθεί με τον κ. Ολάντ και εμένα θα το κάνουμε. Δεν έχει καθοριστεί συνάντηση ακόμα».

«Στόχος μας είναι να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ», συμπλήρωσε, ενώ σε ερώτηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων είπε ότι «όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος».

«Το μήνυμα στην Αθήνα θα είναι ότι οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς πρέπει να συνεχιστούν», τόνισε η κ. Μέρκελ.

Το ενδεχόμενο της συνάντησης παραμένει ανοιχτό από το πρωί, ενδεικτικό του κακού κλίματος απέναντι στην Αθήνα αλλά και των παρασκηνιακών διαβουλεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, με ελληνική πηγή που βρίσκεται κοντά στις διαπραγματεύσεις, να δηλώνει νωρίτερα ότι «Μόνο εάν υπάρχει έδαφος, θα γίνει συνάντηση του πρωθυπουργού με την Άκγελα Μέρκελ».

Δήλωση που ήρθε ως απάντηση σε προηγούμενες δηλώσεις της εκπροσώπου της γερμανικής κυβέρνησης Κριστιάνε Βίρτς ότι «μία συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα και την Γερμανίδα Καγκελάριο, θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αν υπάρξει αίτημα από τον Έλληνα πρωθυπουργό, παρόλο που η καγκελάριος δεν σχεδιάζει μέχρι στιγμής να πραγματοποιήσει ξεχωριστές συνομιλίες μαζί του».

«Δεν υπάρχει προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση μεταξύ του Γάλλου προέδρου Φρ. Ολάντ, της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ και του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες», δήλωνε άλλη πηγή νωρίτερα στο Reuters.

«Δεν προβλέπεται συνάντηση σε αυτό το στάδιο, θα το δούμε επιτόπου», ανέφερε η ίδια πηγή.

Στο μεταξύ, ο δημοσιογράφος των FT, Πίτερ Σπίγκελ, σε tweet του ανέφερε ότι υπάρχουν πολλές φήμες ότι το προγραμματισμένο ραντεβού Τσίπρα-Ολάντ-Μέρκελ δεν θα γίνει σήμερα. Ενώ σε νεότερη ανάρτησή του σημείωνε ότι αν δεν γίνει το ραντεβού σήμερα, η διαπραγμάτευση μεταφέρεται στο Euro Working Group τέλος της εβδομάδας στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα