Θρίλερ με την συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ: Δεν υπάρχει ραντεβού για σήμερα λέει η Γαλλία

Στον «αέρα» βρίσκεται ξανά η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ και τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση μία νέα φημολογία έρχεται στη δημοσιότητα σύμφωνα με την οποία τέτοιο ραντεβού δεν έχει προγραμματιστεί.

«Δεν υπάρχει προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση μεταξύ του Γάλλου προέδρου Φρ. Ολάντ,

της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ και του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες», δηλώνει γαλλική πηγή που μίλησε στο Reuters.

«Δεν προβλέπεται συνάντηση σε αυτό το στάδιο, θα το δούμε επιτόπου», ανέφερε η ίδια πηγή.

O δημοσιογράφος των FT Πίτερ Σπίγκελ σε tweet του ανέφερε ότι υπάρχουν πολλές φήμες ότι το προγραμματισμένο ραντεβού Τσίπρα-Ολάντ-Μέρκελ δεν θα γίνει σήμερα. Ενώ σε νεότερη ανάρτησή του σημείωνε ότι αν δεν γίνει το ραντεβού σήμερα, η διαπραγμάτευση μεταφέρεται στο Euro Working Group τέλος της εβδομάδας στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εν αμφιβόλω τίθεται και κάποια συντάντηση που θα μπορούσε να έχει ο κ. Τσίπρας με τον Ζ.Κ. Γιούνκερ. Μάλιστα πριν από λίγο η Κομισιόν σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι δεν υπάρχεθι προγραμματισμένο τέτοιο ραντεβού.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι χθες το βράδυ, σε ανακοίνωσή του, το Μαξίμου ανέφερε ότι στο πρόγραμμα του Πρωθυπουργού περιλαμβάνεται συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο και τον Γάλλο πρόεδρο.

Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική κι αν επιβεβαιωθεί θα βαρύνει ακόμη περισσότερο το κλίμα μεταξύ της Αθήνας και των δανειστών. Ηδη τα μηνύματα που στέλνουν οι εταίροι είναι εξαιρετικά δυσοίωνα καθώς εκφράζουν την έντονη δυσφορία τους για το γεγονός ότι η Ελλάδα καθυστερεί σημαντικά να καταθέσει μια συγκεκριμένη πρόταση. Κι ότι το νέο σχέδιο που κατατέθηκε χθες είναι ασαφές «αναμάσημα» του προηγούμενου.

Αλλωστε, το γεγονός ότι οι Θεσμοί δεν έχουν απαντήσει στην πρόταση που έχει κάνει η Αθήνα, δείχνει τον εκνευρισμό που υπάρχει.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα