Του κόσμου το περίγελο

Εντάξει καταλάβαμε. Συνεννόηση μπουζούκι μεταξύ Ελλάδας και εταίρων, ιδιαίτερα των Ευρωπαίων. Αλλά σε κάθε περίπτωση το κακό έχει παραγίνει με αυτή την κυβέρνηση και προσωπικά με τον Τσίπρα που αν δεν έχει ήδη γίνει κινδυνεύει να γίνει το περίγελο του κόσμου.

Βερολίνο και Παρίσι όπως μεταδίδεται από τους έλληνες ανταποκριτές λένε ότι δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση Τσίπρα

με Μέρκελ και Ολάντ, την οποία στο μεταξύ από χτες το απόγευμα παρουσίαζε ως κλειδωμένη η ελληνική κυβέρνηση. Ο Γιούνκερ κρατάει μούτρα και γράφει τον Τσίπρα εκεί που δεν πιάνει μελάνι, αρνούμενος από το να σηκώσει το τηλέφωνο, μέχρι και να τον δει μπροστά του.

Και το άκρων άωτον της περιφρόνησης ήρθε σήμερα με την Κομισιόν να υποστηρίζει ότι ο Μοσκοβισί ενημέρωσε την ελληνική κυβέρνηση για την αρνητική της γνώμη στις θέσεις που κατέθεσε και το Μαξίμου να απαντά ότι ουδέποτε ο Μοσκοβισί ενημέρωσε την ελληνική πλευρά.

Αν υπάρχει έστω και δόση αλήθειας στα τελευταία, τότε σημαίνει ότι ακόμα και οι επίτροποι κάνουν πλάκα με τον Τσίπρα. Σκέψου τι θα κάνουν οι ηγέτες ξένων κρατών και ιδιαίτερα ισχυρών κρατών. Και αυτό ανεξάρτητα από το αν θα γίνει η κατά το Μαξίμου προγραμματισμένη συνάντηση με Μέρκελ και Ολάντ. Και μόνο ότι υπάρχει το παιχνίδι - πόλεμος νεύρων μέσω διαρροών που διαψεύδουν τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης είναι γελοιοποίηση. Τελεία και παύλα.

Αλλά όπως φαίνεται η κυβέρνηση αυτή έχει συνηθίσει. Δεν είναι η πρώτη φορά. Θα έχει ενημερώσει δεόντως ο Καμμένος τον Τσίπρα, για τη δική του εμπειρία στις ΗΠΑ, όπου ο αμερικανός υπουργός Άμυνας ακύρωσε εν πτήση το ραντεβού του με τον Καμμένο και έστειλε τον έλληνα υπουργό Άμυνας να πιει καφέ με τους κλητήρες του αμερικανικού υπουργείου.

Κατά τ’ άλλα… περήφανη διαπραγμάτευση και στο βάθος… τρίτο μνημόνιο.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα