Η φεουδαρχική αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημοκρατία και το κοινοβούλιο

17:15 7/5/2015 - Πηγή: Antinews

Οι κωλοτούμπες στην οικονομία, η διγλωσσία και ο τυχοδιωκτισμός όπου άλλα λέει στο εσωτερικό και άλλα συμφωνεί στο εξωτερικό με τους εταίρους είναι ένα το κρατούμενο για την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Το δεύτερο στοιχείο που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ αλλά και προσωπικά τον πρωθυπουργό είναι η αντίληψη μιας δημοκρατίας λάστιχο που αντανακλάται στην λειτουργία του κοινοβουλίου.

Μετά τις Πράξεις Νομοθετικού

Περιεχομένου, τις οποίες κατά τ’ άλλα κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση, τώρα η κοινοβουλευτική πλειοψηφία σπάει κάθε ρεκόρ τροπολογιών, πάνω από 20 τον αριθμό μέσα σε ένα νομοσχέδιο. Μάλιστα στο σύνολό τους είναι φωτογραφικές και αφορούν ρουσφέτια κάθε είδους. Αλλά το κορυφαίο όλων είναι ότι μέχρι και η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι τρεις εκ των τροπολογιών που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι αντισυνταγματικές. Βέβαια αυτό δεν εμπόδισε ούτε τους υπουργούς, ούτε τους παρόντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να τις κάνουν δεκτές.

Μόνο σαν ειρωνεία αλλά και ως μέγιστη υποκρισία ηχεί πλέον στ’ αυτιά κάθε νοήμονος πολίτη η γεμάτη αυθάδεια φράση του πρωθυπουργού κατά την εκφώνηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «κάθε λέξη του συντάγματος».

Το αποκορύφωμα όλων αυτών είναι «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» του Αλέξη Τσίπρα για την διαφάνεια. Προσπερνάμε τα όσα συμβαίνουν με την Διαύγεια και ερχόμαστε στο προκείμενο που είναι η επαναφορά της ώρας του πρωθυπουργού στη βουλή.

Μεσούσης λοιπόν της διαπραγμάτευσης και με τη φόρτιση που έχει προσδώσει στη διαδικασία τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διήμερο ο πρωθυπουργός διαλέγει για την Παρασκευή να απαντήσει σε δύο από τις τρεις επίκαιρες ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί. Έτσι λοιπόν θα απαντήσει σε ερώτηση του κυβερνητικού βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου για την διαφθορά και του Σταύρου Θεοδωράκη για την παιδεία. Και την ίδια στιγμή αρνείται να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση για τη διαπραγμάτευση που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με το αιτιολογικό ότι δεν πρέπει σ’ αυτή τη φάση να τεθεί σε κίνδυνο τη διαπραγμάτευση. Υποτίθεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα ενημερώσει εν ευθέτω χρόνο τη βουλή! Προφανώς θα γίνει τόση ενημέρωση όση έγινε και με τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου…

Τώρα καταλάβαμε τι σημαίνει για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «η δημοκρατία επέστρεψε» στις 25 Γενάρη.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα