Germanwings: O συγκυβερνήτης της μοιραίας πτήσης είχε κάνει πρόβα της συντριβής!

21:30 6/5/2015 - Πηγή: Antinews

Ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους της Germanwings Αντρέα Λούμπιτς είχε πραγματοποιήσει έναν ελιγμό καθόδου κατά τη διάρκεια της προηγούμενης πτήσης, από Ντίσελντορφ προς Βαρκελώνη, προβάροντας την μοιραία συντριβή. H προκαταρκτική έκθεση του γαλλικού Γραφείου Ερευνών και Αναλύσεων (ΒΕΑ) αναφέρει ότι μια «πτήση ελεγχόμενης καθόδου μερικών λεπτών, αδικαιολόγητη» πραγματοποιήθηκε σε αυτή την πτήση, την ημέρα της συντριβής, στις 24 Μαρτίου, ενώ ο Λούμπιτς βρισκόταν στο πιλοτήριο. Πιθανότατα, μάλιστα, ο Λούμπιτς να μην ήθελε απλά

να κάνει μία πρόβα, αλλά να ήθελε να υλοποιήσει την πράξη του.

Συνολικά 150 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις 24 Μαρτίου στη συντριβή του αεροσκάφους κατά τη διάρκεια της πτήσης από Βαρκελώνη προς Ντίσελντορφ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από τον Λούμπιτς, ο οποίος έπασχε από ψυχικές διαταραχές. Όπως έδειξαν τα μαύρα κουτιά, ο 27χρονος συγκυβερνήτης φέρεται να επωφελήθηκε από την απουσία του πιλότου για να κλειστεί μόνος μέσα στο πιλοτήριο ώστε να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αεροσκάφους.

Η ΒΕΑ θα ολοκληρώσει την έρευνά της παράλληλα με τις διωκτικές αρχές περίπου σε έναν χρόνο. Το τελικό συμπέρασμα πιθανόν να περιλαμβάνει συστάσεις για τις πόρτες του πιλοτηρίου και τον έλεγχο των ιατρικών αρχείων των πιλότων από τις εταιρείες.

reuters.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα